עזרה בזיהוי

1מוטיס

New member
עזרה בזיהוי

חותם- תאור עשוי מתכת כל שהיא (לא יודע איזו) צורת גליל קוטר 1 צול בערך ובאורך כ- 4 ס"מ נראה שהכיתוב מתייחס לפיליפוס ה-5 מלך ספרד החותם משנת 1716 האם מישהו יכול לזהות מה בדיוק היה השימוש לחותם הזה ומה ערכו ? מצרף תמונה של החתמה מהחותם. תודה מוטי

ראיתי את ההודעה,

ומאוד הסתקרנתי, אבל עם כל הרצון הטוב - אין לי מושג. משתתפים אחרים שאולי ידעו: סער, רן, מוטי11. ניסית לחפש בגוגל? אשמח לשמוע יותר פרטים על הדבר הזה, להשכלה הכללית. איך הגיע אליך החותם?

1מוטיס

New member
תשובה

קדם כל תודה. אני חדש כאן ולא מכיר את המשתתפים האחרים שהיזכרת. את הדבר הזה מצאתי לפני כ-12 שנים בדרום אפריקה (גרתי שם) מאז זה היה בארון ורק לפני כחודש נתקלתי בו שוב והחלטתי לבדוק מה זה. לא כל כך יודע איך להשיג אינפורמציה לגביו בגוגל מכיוון שאיני יודע היכן לחפש ומכיוון שלצערי אני כותב אנגלית בשגיאות כתיב נוראיות ולכן לא יכול להתכתב. האם ישנם דרכים נוספות לבדוק? בתודה מראש מוטי

כמובן שאיני מומחה, ולא בנו של מומחה

כך שמה שאני יודע אינו בהכרח נכון. המלך פיליפ החמישי, שהיה נכדו של המלך לואי ה-14 מצרפת, שלט בספרד מ-1700 ועד 1746, להוציא כמה חודשים בהם שלט בנו, עד שהבן נפטר מאבעבועת והשלטון חזר לידי האב. מספרים עליו שהיה נתון לשליטת נשים שונות, סבל מדכאונות, ובכלל - בימיו פרצו כמה מהסכסוכים הפוליטיים הגדולים של התקופה. הסמל שבחותם אינו סמל המלוכה של פיליפ: על זה תוכל ללמוד בקישור שאני מצרף. פרט נוסף שנראה לי מוזר, הוא הכיתוב הערבי, שאינו נראה לי אותנטי בסמל מלוכה ספרדי מאותה התקופה. נכון שהיתה השפעה ערבית גדולה מאוד בתקופה ההיא בספרד, אך לא על סמלי הרלדיקה. צריך לבדוק את החותם, המתכת, כיצד עובדה המתכת וכו'. סער, המופיע כאן בכינויו broadaxe הוא איש מקצוע בתחומים האלו, וכשיעלה לפורום, בוודאי ידע לענות תשובה הרבה יותר מפורטת ממני.

coincollector

New member
עוד נקודה למחשבה

גם אני לא מומחה, ואין לי מושג מה זה, אבל יש לי הרגשה שזה לא חותם. בחותם, הכיתוב צריך להיות "הפוך" או בכתב ראי, כדי שכשתחתים אותו תוכל לקרוא מה כתוב. בפריט שלך הכיתוב כתוב כולו בכתב "רגיל". זאת אומרת שאם תמיס קצת שעווה מנר ואז תשתמש בחותם הזה כדי להטביע את הסמל, התוצאה תצא כולה הפוך, כולל הכיתוב והספרות. לכן לא סביר לדעתי שהשתמשו בזה כחותם. רן

טעות בידך,

שים לב הוא מציין מפורשות כי זאת החתמה של החותם, למעשה הוא כבר עשה את שהצעת לו לעשות עם שעוות הנר, זאת, כדי להקל עלינו את הקריאה. מכל מקום, כל הכבוד לך על החוש הבלשי.

1מוטיס

New member
חותם

בקר טוב לכולם, לגבי הנקודות שהועלו- מה שנראה ככיתוב בערבית בחלק העליון אינו כיתוב אלא קישוט לציור הכתר שמופיע, בדקתי זאת עם בחור ערבי והוא אמר שאלו לא אותיות. לגבי הנושא של כתב מראה -אכן הכיתוב (החריטה) על החותם היא "הפוכה" והתמונה שצירפתי היא לא של החותם עצמו אלא של הטבעה שעשיתי על חומר דמוי חימר, את ההטבעה סרקתי בסורק וכך התקבלה התמונה. אשמח לקבל עוד אינפורמציה לגבי הדבר הזה ממי שיכול לעזור. תודה לכולם מוטי

1מוטיס

New member
נ.ב

את החותם מצאתי באדמה כך שזה לא משהוא שניקנה או יוצר על מנת למכור.

תוכל להעלות צילום של החותם עצמו?

מתכת בת שלוש מאות שנה צריכה להראות כמו מתכת בת שלוש מאות. גם עיבוד המתכת לא נעשה אז כמו שהוא היום. צילום יכול לתת עוד רעיונות למחקר הבלשי הקטן שלנו.

1מוטיס

New member
תמונה

התמונה לא ממש ברורה וגם בפורמט הלא נכון אין לי מצלמה דיגיטלית אבל אנסה איך שהוא בקרוב לשלוח מוטי

pelly

New member
לא הרבה אבל משהו

חיפשתי קצת וזה מה שמצאתי: ב1700 שינו את צורת החותם השפרדי כי המלך היה מהשושלת הצרפתית שוב ומתכנןצרפתי עיצב חותם חדש. אני אחפש תמונה להשוות. יכול להיות שהחותם היה בשימוש אצל אחת המושבות הספרדיות באמריקה ולכן הוא לא תואם בדיוק. פלי

broadaxe

New member
מעניין מאד!

החפץ המצולם הוא כמובן טביעת החותם ולא החותם עצמו. "במקרה" אני עוסק בזמן האחרון די הרבה בחותמות מתכת ישנות/עתיקות ומאד מעניין אותי לראות את החפץ עצמו. אולי אוכל לדעת קצת יותר מהחותם הממשי. לגבי הראלדיקה- בפרט ספרדית- אני לא מומחה בכלל. DEI בלטינית פירושו "של האל" והמילה באה בסמיכות לתחילית G שלא מסתדרת לי עם הקיצורים הלטיניים שאני מכיר. מחכה לצילומים נוספים!

1מוטיס

New member
לגבי התמונות

ביקשתי מחבר שיצלם את החותם במצלמה דיגיטלית מקווה שמחר אוכל לשלוח התמונות לפורום שאלה- יכול להיות שהחותם הזה שימש למעשה להטבעת מטבעות? שלחתי פרטים וצילום של ההחתמה לחבר שגר בספרד, מחכה לתשובה ממנו כשתגיע אעדכן. תודה מוטי

1מוטיס

New member
בנושא אחר

אני לא מבין כלום בבולים יש לי אוסף שאספתי בתור ילד (לפני כ- 30 שנה) ובו כמה וכמה בולים ישראלים אני מצרף תמונה של כמה מהם ורציתי לדעת אם יש להם ערך אספני כל שהוא תודה מוטי

תמיר1991

New member
חמשת הבולים פשוטים ביותר,

אפילו אין להם מחיר. בכל אופן יש לי את חמישתם. תמיר.

1מוטיס

New member
תמיר

תודה על האינפורמציה, כפי שציינתי אני לא בבין בבולים וזה סתם אוסף ישן יש לי עוד הרבה בולים ישראלים אבל אני מניח שכולם נחשבים לבולים פשוטים תודה מוטי

למעלה