עזרה בזיהוי של חגב

lilo4

New member
עזרה בזיהוי של חגב

לצערי אין לי תמונה כי לא הספקתי לצלם.
ראיתי אתמול בלילה חגב דיי גדול, כולו בצבע אפור ורגלי הקפיצה מפוספסות עם גוונים של כתום ושחור/אפור כהה. אני לא יודעת אם הוא פעיל לילה או פשוט הפרענו לו ולכן הוא היה פעיל.
זה היה באזור של נשר, אם זה רלוונטי.
תודה :)

lilo4

New member
אני חושבת שלא...

לפי מה שקראתי הוא מגיע בערך ל-6 ס"מ, החגב שאני ראיתי היה קצת יותר גדול, גם צורת הגוף הייתה יותר מאורכת ועדינה ופחות "גבשושית" ומסורבלת [סליחה על התיאור המוזר]. שכחתי לציין שהכנפיים היו ארוכות בצורה דיי מובחנת, וממש הסתירו את הסגמנטים התחתונים.

האמת היא שקצת קשה לדעת על סמך התיאור

חרגול? סגה? מצחן?
היות ואת ראית - יש יותר סיכוי למסדר זיהוי של חגבניים שאת תראי את תמונתם.
אם יש לך ספר או מגדיר חרקים, או בדרך אחרת.

lilo4

New member
תודה

הנחתי שיהיה קשה, אבל זה סקרן אותי אז החלטתי לנסות בכל זאת ;)
אין לי בבית מגדיר חרקים, וחיפשתי תמונות בגוגל אבל לא ממש מצאתי משהו שנראה לי קרוב אז החלטתי לשאול כאן ואולי לצמצם קצת את האופציות. אם יהיה לי מזל אולי אני אתקל בו שוב ואספיק לצלם אותו

אז אני לא מוותר לך: מה אורכו, צבע גופו, צבע כנפיו, גופו צר?

תנסי לתאר לי כמה שיותר תיאורים לפי מה שאת זוכרת. האם אחרי שהוחרד מרבצו המשיך לנוע זמן רב, או חזר למקומו ונשאר ללא תנועה?
האם קצה הבטן היה מחודד? מאונקל כלפי מעלה? (צינור הטלה של נקבה)
נמשיך לנסות: עם ישראל לא מפחד מדרך ארוכה...
אל תבני על מפגש מחודש איתו - זה בדרך כלל לא קורה..

lilo4

New member
אמממ....

אני כבר לא זוכרת את כל הפרטים במדויק, אבל אני אשתדל :)
אני חושבת שכולו היה אפור בהיר, גם הגוף וגם הכנפיים. מבנה הגוף היה דיי צר [אבל אין לי כ"כ יכולת להשוות למינים אחרים של חגבים], האורך היה יותר מ-6 ס"מ, לא יודעת להגיד אם 8 או 10 ס"מ אבל נראה לי שזה היה משהו כזה.
אני זוכרת שעל רגלי הקפיצה היה פספוס צבעוני בולט מאוד בהשוואה לגוף האפור האחיד.
גיליתי אותו במקרה, היינו במרפסת ואחת החתולות פתאום קלטה משהו על השיח והיא הייתה כל כך מרוכזת שהלכתי לבדוק מה היא ראתה. החגב ישב על הענף דיי רגוע למען האמת, הוא לא קפץ ולא נרתע כשהתקרבתי. בהמשך הוא קצת זז מענף לענף אבל לא ראיתי אותו עובר- אלא רק ראיתי שהוא קצת שינה את המיקום שלו. בסה"כ הוא היה דיי רגוע, חלק מהזמן הוא אפילו היה עם עיניים עצומות.

החגב הגדול ביותר שמתאים לתיאורך הוא גובי מצרי

אומרים כמו Govai - ורגליו האחוריות צבעוניות יותר מחגבים רבים.
אפשרות אחרת היא עפרן.
עוד אפשרות היא שדמן (מלשון שדמה).
אם אכן זה גובי מצרי - הרי שהוא אחד ממיני הארבה (שונה מהארבה המדברי שפלש אלינו בשנה שעברה)
אבל הוא חי כאן בבודדים ולא בנחילים.
תבדקי בתמונות לפי השמות האלה - ואולי תזהי סוף סוף את החגב המסתורי... בהצלחה!

עוד דבר קטן...

לא ראית חגב עם עיניים עצומות... לחגבים ובכלל לחרקים אין עפעפים כמו לנו או לזוחלים וציפורים.
אלא אם כן היה על עיניו הכיסוי הזה שיש במטוסי נוסעים...

assafni

New member
זה בסדר לומר עיניים, גם אם הן בנויות קצת אחרת מאצלנו.

ברור שעיניים - אבל לא יכולות להיות עצומות בלי עפעפים

ונושא הראייה בבעלי חיים הוא מרתק בפני עצמו: בצורה השונה שכל בעל חיים רואה את העולם ולפעמים צבעים שאינו מזהה או לא מסוגל לראות, בספקטרום הבלתי נראה לעין האנושית כמו אולטרה סגול שחושף למשל לעיני החרקים את נתיבי הצוף (הצופנים) במרכזם של פרחים וכך מנתב לתוכם את החרקים המאביקים, בשלל המבנים השונים והמשונים של עיניים לא אנושיות - כל זוג (או יותר) עיניים מותאם לבעל החיים, לצורת הציד שלו, להגנתו מאוייביו. והעיניים עצמן: איזה עושר ומגוון אינסופי של צורות, צבעוניות ויופי של תכשיטי ראייה!
עולם אינסופי.

וישנן אפילו עיניים חצויות לשתיים - כמו אצל הסביבוניות

אותן חיפושיות מהירות השוחות גם בתוך המים, גם עפות ככל חרק אחר וגם שוחות על פני המים.
וכאן הדבר המדהים באמת: עיניהן חצויות לצפייה לתוך עומק המים מתחתיהן בחלקן התחתון,
כשחציין העליון צופה באותה עת כלפי השמיים שמעליהן כדי לזהות אוייבים שעלולים לעוט עליהן.
במקרה כזה הן צוללות במהירות לתוך המים.
וסיחרוריהן על פני המים במהירות בלתי נתפסת לא קשורים לעיניים - אבל מרתקים לא פחות...

למעלה