ולהשלמת השיר ../images/Emo72.gif
Μίλησέ μου - Μπιθικώτσης Γρηγόρης Χατζιδάκις\ Γκάτσος Άνοιξα στον κήπο μου πηγάδι να ποτίζω τα πουλιά Να ’ρχεσαι και συ πρωί και βράδυ σα μικρή δροσοσταλιά Ήρθες μια βραδιά με τον αγέρα κι αναστέναξε η καρδιά Σου ’πα με λαχτάρα καλησπέρα και μου είπες έχε γεια Μίλησέ μου, μίλησέ μου, δεν σε φίλησα ποτέ μου Μίλησέ μου, μίλησέ μου, πώς θα σε ξεχάσω, Θεέ μου Μίλησέ μου, μίλησέ μου, δεν σε φίλησα ποτέ μου Μίλησέ μου, μίλησέ μου, μόνο στ’ όνειρό μου σε φιλώ Φύτεψα στην πόρτα σου χορτάρι, να ’χεις ίσκιο και δροσιά κι ήρθα πριν αλλάξει το φεγγάρι να σου φέρω ζεστασιά Σ’ έβγαλα στου ήλιου τ’ ανηφόρι, στα σοκάκια τα πλατιά μα ήρθε παγωνιά και ξεροβόρι και δε μ’ άναψες φωτιά Μίλησέ μου, μίλησέ μου... דברי איתי – גריגוריס מביט'יקוטסיס פתחתי בגינתי באר בכדי להשקות את הציפורים שתבואי גם את בוקר וליל בינה להצטנן באת לילה אחד עם משב הרוח וליבי נפעם אמרתי לך בהתרגשות שלום ואת אמרת לי היה שלום דברי איתי, דברי איתי, לא נישקתי אותך מעולם דברי איתי, דברי איתי, איך אשכח אותך, אלוהים דברי איתי, דברי איתי, לא נישקתי אותך מעולם דברי איתי, דברי איתי, רק בחלומי אני נושק לך שתלתי בדלתי עשב, שיהיה לך צל ואויר רענן ובאתי לפני שהירח יתחלף להביא לך חמימות הוצאתי אותך במעלה השמש, במדרכות בכיכרות אך הגיע הכפור והגשם ולא הצתת לי אש דברי איתי ...