עזרה בזיהוי עקרב

ברנש במ

New member
עזרה בזיהוי עקרב

צולם בשדות כפר רופין (עמק בית שאן) בלילה של יום רביעי 29.6 אדמת חוור הלשון. אני לא מכיר עקרבים אז אשמח לקבל בנוסף לשם המין של העקרב הזה גם תיאור קצר של זהוי המין, אם אפשר. תודה מראש

רן333

New member
זה לא זוחל, כך שזה לא ממש שייך לכאן

בכל אופן, העקרב שלך הוא קטלן דו-גוני (Androctonus bicolor). לא הייתי רוצה לחטוף ממנו עקיצה.

ינאי 15

New member
לרן בקשר לעקרב

קשה מאוד לדעת...אני לא בטוח אם זה קטלן עב זנב או קטלן דו-גוני. קשה להבדיל ביניהם. ההבדל היחיד הוא לרוב בעובי הזנב ובממדים של העקרב. יכול להיות שאתה צודק ויכול להיות שלא. אני ממש לא בטוח. צריך לבדוק... הוא אמר שזה בסביבה של עמק בית שאן. צריך לחפש במקורות מידע, איזה סוג של שני העקרבים האלו נמצאים באיזור של עמק בית שאן.

קטלן עב-זנב

ניתן להבחין בינהם על פי כמה סימנים: לקטלן הדו-גוני בטן אחורית ("זנב") עדינה יותר מאשר לקטלן עב-הזנב (אם כי עבה יותר ממרבית העקרבים האחרים). לקטלן הדו-גוני צבתות דקות יותר. רגליו של הקטלן הדו-גוני בהירות יותר (ומכאן שמו).

רן333

New member
אני עדיין חושב שזה קטלן דו-גוני.

לקטלן עב-זנב (Androctonus crassicauda) אמורות להיות צבתות עבות יותר. באשר לשם - לפי פנחס אמתי (זהירות עקרבים, עמ' 69) - השם "קטלן דו-גוני" ניתן לעקרב הזה מכיוון שיש לו מופע שחור ומופע חום. הנה עוד תמונה של A.crassicauda, להשוואה. ועוד אחת של A.bicolor.

ינאי 15

New member
בקשר לזיהוי העקרב

אתה בהחלט צודק שזה קטלן דו-גוני, באמת הצבתות שלו קטנות וצרות ביחסית לקטלן עב-זנב. אני חושב שאתה צודק בזה. אבל יש בעייה כלשהי: לא ידוע לי שהתפוצה של קטלן דו-גוני זה באיזור הצפון (עמק בית שאן), התפוצה שלהם זה באזור המרכז והדרום. אצלינו בדרום הם נמצאים בכמויות גדולות בקיץ.

ברנש במ

New member
תודה ו...

ראשית, לא לכדתי אותו, רק צילמתי והלכתי. שנית, אני מודה לכם על העזרה, למרות שאם לומר את האמת, אני עדיין קצת מבולבל (דו- גוני/ אב זנב) אבל יש דבר אחד שאני בטוח בו: טוב שלא נעקצתי ממנו!!! תודה שוב ...

רן333

New member
לכל עקרב יש שני איברי"איברי מסרק"

כמו זה שנראה בתמונה. האיברים האלה נקראים pectines, ומאמינים שהם איברי חישה כימית. כשמסתכלים על עקרבים מקרוב, אפשר לראות איך הם סורקים את הקרקע בעזרת האיברים האלה. אפשר לקרוא על ה-pectines **כאן**, וגם באתרים אחרים שתוכל למצוא אם תקליד את המלים pectines או scorpion anatomy ב-google.

ינאי 15

New member
בקשה...

על לא דבר אשמח לעזור לך שוב, בפעם אחרת שתצטרך עזרה...

ינאי 15

New member
תגובה...

לפי דעתי זה קטלן עב - זנב.. תסתכלו על הזנב שלו...הוא ממש עבה... ולכן הוא נקרא קטלן עב זנב

Beni Aroh

New member
מסכים עם ינאי..

זה אכן קטלן עב זנב להערכתי.. תשחרר אותו רחוק מאיזור מגורים.. הכי טוב לך ולו..

למעלה