עזרה בזיהוי סימנים

butterfly070

New member
עזרה בזיהוי סימנים

מה אומרים הסימנים שסימנתי בעיגולים הכחולים בתמונה המצורפת, ומה השמות שלהם?

יש איזה אתר שמסביר על הסימנים הללו ?

תודה

בוקר טוב פרפרית..:)

סביר להניח כי השורה למעלה שייכת לכלי נוסף....כינור או צ'לו...{ או כל כלי אחר..}
יתקנו אותי המומחים אם אני טועה....
בברכה
ריקרדו פסנתרים.

תשובה

החמשה העליונה פותחת במפתח סול כי כך נהוג לפתוח חמשה ברב הכלים והיא מראה על המלודיה של השיר
שתי החמשות כלומר השורות השניות הן לליווי פסנתר כל חמשה יד
szf פירושו ספורצנדו פורטה פתאומי
ped מתחת לחמשה אומר ללחוץ על הפדאל סוסטיין הימני בפסנתר
אני מניח שיש אתרים שמסבירים יותר חפסי בגוגל
sheet marks
יום חמים ונעים
שלומי דגול

הסבר

החמשה הראשונה היא של שירה. לכן בסוף השורה (סוף ההקדמה) רואים שנכנסות מילים. שתי החמשות האחרות מחוברים בbrackets (צומדיים) ושייכות לפסנתר.

ספורנצנדו הוא אכן סוג של קרשנדו מודגש. אז יש דימינואנדו, כלומר הנמכה לפינאו, כלומר חלש, וקרשנדו כלומר הגברה, למצו פורטה, כלומר די חזק

הקווים בין שני התווים הם טרמולו, כלומר יש חזרה מהירה על התווים האלו כדי ליצור צליל ממושך שלא דועך.

ped זה אכן פדל ססטיין

butterfly070

New member
תודה, עוד שאלה

איך זה שבתיבה הראשונה יש קצב תווים יותר מהמקצב של 4/4.
יש בתיבה הראשונה 3 תווים שלמים, זה הגיוני ? הרי אמור להיות תו שלם אחד.

בגלל הטרמולו

כלומר יש אקורד אחד שלם שמורכב משלושה תווים (בכל יד), אבל במקום לנגן אותם יחד מנגנים אותם לסירוגין (כמו הרעדה כזו ששומעים בכינור). חוזרים על הפעולה הזו למשך ארבעה רבעים - לא שמונה. אם למשל היה טרמולו בחצאים, הוא היה תופס רק חצי תיבה והיה צריך להוסיף הפסקה.

ודרך אגב

כשיש אקורד יש בו מספר צלילים יחד וזה נורמלי. אם לא היה טרמולו זה היה אכן לא הגיוני, אבל אז היית צריכה להגיד שיש שני שלמים ולא שלושה, כי הסול והסי גם ככה כתובים בו זמנית

butterfly070

New member
תודה רבה אסף :) , יש לי עוד שאלה

בתיבה בשלישית יש יותר תווים מהמותר, למה ?
4 רבעים + 3 שמיניות , איך זה ?

הרי צריך להיות 4/4

הם קישוט

כלומר מפרקים את האקורד מהר בירידה ו"נוחתים" על הרבע הראשון. לכן הם קטנים. ודרך אגב זה לא שמיניות אלא חלקי שש עשרה, אבל פשוט ככה מקובל לכתוב, זה לא אומר על המשך שלהם

למעלה