עזרה בזיהוי נחש

עזרה בזיהוי נחש

הערב הגיע לסף ביתנו נחש בצבע כתום עם ראש שחור ממש בחלקו העליון. נשמח אם תוכלו לעזור לנו לזהות את סוג הנחש. אנחנו גרים בצור יגאל. כרגע הנחש בצנצנת במטבח לקראת ביקור בגן הילדים ואח"כ שחרור בטבע. איפה כדאי לשחררו כדי שלא יחזור לאזור מגורים. תודה

ben550

New member
נשמע כמו שחור ראש

נחש לא ארסי, ממשפחת השלוונים תשחררי אותו קרוב למקום שמצאת אותו(לא בקרבת בני אדם שלא יהרגו אותו)

Lורליי

New member
נצל"ש גם אני צריכה עזרה בזיהוי

נחש קטן, דק בצבע חום שמנת עם פס שחור מסביב לראש. אני גרה באיזור פלמחים, נמצא במרתף. מה עושים איתו (עדיין לא נלכד). תודה

naja

New member
קרוב לודאי זעמן זיתני.

זה לא נשמע כמו צפע, שהוא למעשה הנחש הארסי היחיד באיזורך.

Lורליי

New member
ודה. מה לעשות בו?

בהנחה שנלכוד אותו חי. ועוד שאלה מה זה תת ארסיים?

naja

New member
לשחרר רחוק ממקום ישוב.

תת ארסיים אלו נחשים בעלי ארס חלש לאדם ומנגנון הזרקת ארס הרבה פחות יעיל מנחשים ארסיים. הזעמן הזיתני אינו ארסי לחלוטין.

Lורליי

New member
אה, אגב

נחשים שארסיים ומסוכנים לאנשים יכולים להרוג גם חתולים וכלבים נכון? אבא שלי החליט שלא....

Lורליי

New member
תודה. לצערי אבא שלי לא חושב כמונו

הוא רצח אותו... ואני תוהה, הוא כנראה היה תינוק... אמא שלו מתחבאת גם אצלנו או שאפשר להרגע?

לא ללכוד

לדעתי מדובר בתלום ראש (לא ארסי) אך לא כדאי להסתכן אלא אם יודעים בוודאות

alsid

New member
שלון קולר

וואלה חברה צר לי אבל כולכם טועים זה שלון קולר היחיד שיש לו צבע חום שמנת זעמן זייתני יותר ירוק מאשר חום ואם היא הצילחה להגיד את הצבע שלו במדיוק ואמרה חום אז זה שלון קולר ואל תידאגי הוא לא ערסי חבל רק שאבא הרג אותו :(

dreaming h

New member
וואלה? אם כך, סליחה.

יצא לך פעם לראות את אותו מין בשני מקומות שונים? בתאורה שונה? בגדלים שונים? במופעים שונים? שמעת פעם אנשים שמעולם לא עסקו בנחשים מנסים לתאר למישהו שכן מבין איך נראה נחש מסויים?

orisegal

New member
ואם לאזן, אז עד הסוף

בניגוד לזעמן זיתני, שלוון הקולר מעדיף בתי גידול מעט צוננים יותר וסלעיים יותר מאיזור פלמחים. לכן מתחזקת אצלי ההערכה כי אכן היה זה ידידנו המזויית..

למעלה