עזרה בזיהוי גזע/ים של חתול מעורב שהגזע/ים לא ידוע/ים...

yosifink

New member
יש לי חתול מעורב מגזע לא ידוע. אני צריך עזרה בזיהוי הגזע או הגזעים שלו. YOSI - CAT 01 - Sendy - 15-10-2025.jpg

קבצים מצורפים

• YOSI - CAT 02 - Sendy - 15-10-2025.jpg
    YOSI - CAT 02 - Sendy - 15-10-2025.jpg
    KB 129.5 · צפיות: 5
  • YOSI - CAT 03 - Sendy - 15-10-2025.jpg
    YOSI - CAT 03 - Sendy - 15-10-2025.jpg
    KB 280.9 · צפיות: 6
  • YOSI - CAT 05 - Sendy - 15-10-2025.jpg
    YOSI - CAT 05 - Sendy - 15-10-2025.jpg
    KB 269.3 · צפיות: 4

Yukita

Active member
מנהל
כפי שכתבת, מדובר בחתול מעורב. די בפשטות, לא ניתן לדבר על גזע במקרה זה. בכל מקרה הוא חתול יפה.

yosifink

New member
אני אסביר: נכון החתול הזה מעורב. אני קיבלתי איזה שהוא ניתוח של הגזעים שמהם הוא מורכב.
הניתוח אמר שהסיכויים הסטטיסטיים הם שהוא מורכב מהגזעים: 60% MAIN COON וגם 40% NORWAIGIAN FOREST CAT ואחוז גבוה של חתול רגיל.
הענין הוא שבגלל העירוב עם הגזעים האלו, אני עצרתי תהליך עיקור שלו.
פניתי לקבוצה הזאת כי חשבתי שמישהו מתמצא ויוכל לתת ניתוח משלו ולאשר או להכחיש את הניתוח הראשון שקיבלתי.
החתול הזה לא מתנהג כמו 2 החתולים האחרים שיש לי בבית, הוא הרבה יותר יפה מהם (ראו הזנב המפואר שלו, ולא רק הזנב), למרות התמונות האולי לא כל כך מרשימות. הפרווה שלו שונה מאוד מהפרוות של החתולים האחרים... בקיצור - זה חתול מיוחד.
זה חתול מלא אהבה. מלא!
והוא טורף אוכל בכמויות כאילו הרעיבו אותו חודש. אף חתול אחר לא מעיז לעמוד מולו כשאני מחלק אוכל.
בקיצור- זה חתול מיוחד מאוד, במראה ובהתנהגות.
זיהיתי את היחוד שלו עוד כשראיתי אותו בחתוליה אי-שם ומיד בחרתי בו מבין כל הגורים האחרים שהיו שם.
ובליבי לא הבנתי איך לא זיהו את היחוד שלו ואיך הוא לא נחטף מיד על ידי אלו שראו אותו לפני.
הוא היה אז צעיר מאוד וקטן מאוד, אולי 15 ס"מ באורך, אבל היחוד שלו, לפחות בעיני, היה ניכר כבר אז, והוא בלט בעיני מהשניה הראשונה שראיתי אותו.
קלטתי את אופי הפרווה, את הצבע היחודי שלה, את המראה הכללי שלו... והתאהבתי מיד...
...והוא מעולם לא איכזב!
הוא חמוד ברמות גבוהות, ותאמינו לי שאני לא יותר מדי רגשן, לא ברמה קיטשית.
אני אוהב אותו מאוד.
אי אפשר שלא.
אני לא מבין בגזעים, בערך ברמה של לזהות חתול סיאמי (ויש לי אחד כזה) בהשוואה לחתול רגיל.
עצרתי את העיקור ברגע האחרון בגלל הגזעים שלו.
חתול כזה אני לא רוצה לסרס.
אני רוצה למצוא נקבה בעלת עירוב גזעים דומה, כי הוא בטח לא היחיד, ולזווג אותם: לא, ממש לא בשביל מסחר כלשהו.
העיקור ימחק את האפשרות הזאת והלב שלי לא נותן לי לקחת מהחתול שלי את האפשרות להיות אבא.
החתולים האחרים שלי שגרתיים לגמרי ויש מליונים כמותם והם מעוקרים.
אבל הוא די יחיד מסוגו, אני מניח שכנראה ישנם רק עוד בודדים כמוהו.

Yukita

Active member
מנהל
אין לי מושג אם תהיה מוכן לשמוע, אבל גם מבחינת אנשים שמתעסקים בגזעים - לא נכון להרביע חתול מעורב. למעשה, לא נכון להרביע חתולים וכלבים בכלל, זה רק גורם נזק אדיר לכולם, אבל אניח שאתה לא מוכן לראות זאת ואחזיר אותך למשפט הראשון כאן.

ניתוח הגזעים שקיבלת בעקרון נראה תמוה - לא כי "וואו חתול מיוחד" אלא כי כמובן אין בו הגיון. חתול יער נורווגי? צר לי, אתה כמובן תבחר אם לקבל זאת ברצינות או לא. בטוח שמדובר בחתול נפלא, יפה, בעל אופי ייחודי - כל זה אינו מצדיק עצירת תהליך עיקור. כמי ששנים רבות נמצאת בסביבת חתולים אוכל רק לומר לך שמופיעים לא מעט "ייחודיים" בעלי מראה ו/או אופי "יוצאי דופן" כאשר למעשה מדובר פשוט במשהו שאפשר לכנות ביטוי לפוטנציאל שיש בכל אוכלוסית החתולים. החתול שלך, לדעתי האישית כמובן ומבלי להוריד (או להעלות), הוא פשוט דוגמא יפה לחתול מעורב ללא שום צורך בהרבעה. כמובן לא מדובר פה בנסיון להעליב אלא בתשובה כנה לשאלה ששאלת.

yosifink

New member
אגב, לגבי הענין של הרבעת חתולים מעורבים: מה שכתבת איננו מדויק.
אני לא זוכר שמות של גזעי חתולים, אבל לגמרי מתאים להזכיר כאן, שחלק מגזעי החתולים המפוארים ביותר שקיימים כיום, הם תוצאה של הרבעות מכוונות על ידי מגדלים, כדי לקבל חתול בעל מראה ותכונות רצויות.
למעשה - הרבה גזעים שקיימים כיום הם לא טבעיים, אלא תוצאה של הרבעות מכוונות למטרות ספציפיות, כולל - נדמה לי, גם הקוקר ספניאל וגזעים קטנים אחרים.
אחד הגזעים הכי נדירים ויקרים בעולם, מוצאו (ואני שכחתי את השמות שלהם) בארה"ב, לפני כ- 50 שנים או יותר, מהרבעה חוזרת ונישנית של חתול יער, חתול פרא, עם חתולי בית, ורק לאחר 3-4 דורות של הרבעות, המגדלים המקוריים הגיעו אל החתול שהם רצו. המטרה היתה להקטין את הפראיות המקורית שלו מהטבע, אבל לשמור על תכונות אחרות שלו.
את הדור הראשון היה לחלוטין אסור לגדל והם הוגדרו חיות מהטבע, כמו פיל או אריה וכו'. גם הדור השני החוק האמריקאי ישירות אסר על גידול בבית למעט מקרים נדירים תחת רשיון מיוחד, ורק מהדור השלישי היה מותר להתחיל לגדל אותם בבתים שעמדו בדרישות מסוימות - פחות חמורות מהדור השני, ורק מהדור הרביעי הותר הגידול הכללי שלהם. כיום הגזע הזה מוכר על ידי ההתאחדות הבינלאומית, והוא אחד הגזעים הכי מרשימים שישנם, והוא הפך להיות בתכונותיו חתול ביתי רגוע, תוך שמירה על 90% מהמראה המקורי שלו.
יש סטייטס בארה"ב, שיש להן חוקים מיוחדים לגבי גזעים אסורים באחזקה בבתים פרטיים, בנוסף כמובן לכל חיות הטבע הרגילות, ובתוך הרשימה מופיע גם גזע החתולים שהזכרתי (כמו גם גזעי כלבים מסוכנים), שאסור לחלוטין באחזקה עד היום, למרות שכבר מדובר על הדור הרביעי. המדיניות הזאת שונה מסטייט לסטייט, והיא מוגדרת בסטייטס מסוימות ממש כעבירה פלילית עם עונשים כבדים.
זאת דוגמא בולטת מהמאה שנים האחרונות, אבל היא לגמרי לא היחידה.
כך שלדבר במוחלטות על אי הכלאה של חתולים מעורבים - זאת גישה לא נכונה, מעשית והסטורית.

נערך לאחרונה ב:

Yukita

Active member
מנהל
אגב, לגבי הענין של הרבעת חתולים מעורבים: מה שכתבת איננו מדויק.
אני לא זוכר שמות של גזעי חתולים, אבל לגמרי מתאים להזכיר כאן, שחלק מגזעי החתולים המפוארים ביותר שקיימים כיום, הם תוצאה של הרבעות מכוונות על ידי מגדלים, כדי לקבל חתול בעל מראה ותכונות רצויות.
למעשה - הרבה גזעים שקיימים כיום הם לא טבעיים, אלא תוצאה של הרבעות מכוונות למטרות ספציפיות, כולל - נדמה לי, גם הקוקר ספניאל וגזעים קטנים אחרים.
אחד הגזעים הכי נדירים ויקרים בעולם, מוצאו (ואני שכחתי את השמות שלהם) בארה"ב, לפני כ- 50 שנים או יותר, מהרבעה חוזרת ונישנית של חתול יער, חתול פרא, עם חתולי בית, ורק לאחר 3-4 דורות של הרבעות, המגדלים המקוריים הגיעו אל החתול שהם רצו. המטרה היתה להקטין את הפראיות המקורית שלו מהטבע, אבל לשמור על תכונות אחרות שלו.
את הדור הראשון היה לחלוטין אסור לגדל והם הוגדרו חיות מהטבע, כמו פיל או אריה וכו'. גם הדור השני החוק האמריקאי ישירות אסר על גידול בבית למעט מקרים נדירים תחת רשיון מיוחד, ורק מהדור השלישי היה מותר להתחיל לגדל אותם בבתים שעמדו בדרישות מסוימות - פחות חמורות מהדור השני, ורק מהדור הרביעי הותר הגידול הכללי שלהם. כיום הגזע הזה מוכר על ידי ההתאחדות הבינלאומית, והוא אחד הגזעים הכי מרשימים שישנם, והוא הפך להיות בתכונותיו חתול ביתי רגוע, תוך שמירה על 90% מהמראה המקורי שלו.
זאת דונמא בולטת מהמאה שנים האחרונות, אבל היא לגמרי לא היחידה.
כך שלדבר במוחלטות על אי הכלאה של חתולים מעורבים - זאת גישה לא נכונה, מעשית והסטורית.
כל גזע שהוא - שכן אנו מדברים כאן על גזעים (=תוצרי אדם) ולא על מינים (=תוצרים טבעיים) - נוצר בצורה מלאכותית עקב העדפות כאלה ואחרות. זה לא משנה בדבר את המענה לנושא המקורי, ולמעשה מדגיש עד כמה קל לעקוב אחרי הטיעון שהגזעים הם עיוות - מופיע משהו מסוים בטבע, ובמקום להניח לו כמות שהוא האדם כופה מסלול מסוים שבכל המקרים אינו מועיל לפרטי האוכלוסיה "המטופלת" ולרוב פוגע בה בדרכים ישירות מאוד (בעיות פיזיות שונות וכד') רק מטעמים של התלהבות אישית. בחתולים זה בולט במיוחד, כי אין כאן עניין של "תכלית מסוימת" אלא מראה נטו.

yosifink

New member
כן, זה די נכון ובולט במיוחד לגבי כלבים, כשחלק מהגזעים פותחו כבר לפני אלפי שנים על ידי שבטים עתיקים, אבל הם פותחו למטרות מאוד ספציפיות ומעשיות, כמו כלבי רועים, כלבי שמירה, וכו'.
פיתוח גזעי החתולים אכן נועד, כנראה, רק למטרות אסטטיות.

yosifink

New member
הבנתי.
מקובל לגמרי.
אני עצמי עדיין לא החלטתי סופית נגד העיקור.
רק עצרתי זמנית את הענין כדי לתת לעצמי זמן לבדוק את זה יותר לעומק ולהיות שלם עם עצמי בהחלטה הבלתי הפיכה הזאת.
כמובן שלמשל האכלת חתולים ברחוב היא פעולה לא נכונה, כי זה רק מגדיל את מספר החתולים ללא בית.
אגב, הענין הזה זהה לגמרי להאכלת יונים ברחוב. ההאכלה רק מגדילה את מספר היונים והמטרדים/הנזקים שהן גורמות.
לכן רציתי להתיעץ, כדי לגבש דיעה יותר מוצקה על החתול והעיקור.

Yukita

Active member
מנהל
העלית נושאים אחרים שהם כמובן דיון אחר - בענין הזה אגיד רק שלדעתי האישית האכלת חתולים ברחוב היא פעולה לא נכונה כאשר היא אינה מלווה בסירוס ובעיקור. בנסיבות הנכונות, כלומר בליווי הגבלת האוכלוסיה, פעולה כזו מסייעת לשמור על בריאותם של דרי הרחוב ולעצור התפשטות מחלות כמו סקביאס ומחלות אחרות הפוגעות גם בחיות הבר. כאמור, נושא אחר לגמרי.

yosifink

New member
העלית נושאים אחרים שהם כמובן דיון אחר - בענין הזה אגיד רק שלדעתי האישית האכלת חתולים ברחוב היא פעולה לא נכונה כאשר היא אינה מלווה בסירוס ובעיקור. בנסיבות הנכונות, כלומר בליווי הגבלת האוכלוסיה, פעולה כזו מסייעת לשמור על בריאותם של דרי הרחוב ולעצור התפשטות מחלות כמו סקביאס ומחלות אחרות הפוגעות גם בחיות הבר. כאמור, נושא אחר לגמרי.
זה נכון, כמובן.

אלישבע777

Well-known member
כדאי לסרס את החתול ולשמר את התנהגותו הטובה. אם תאחר את המועד לא בטוח שהוא יישאר כזה נחמד בהתנהגותו. יש לך חתול מקסים ותהנה ממנו. הגורים שיצאו, לא בהכרח יהיו כמוהו, כי הוא מעורב עם גנים של הורים רבים. יש לך אוצר - שמור עליו ככה!! לא כל חתול הוא כזה יפה וכזה נחמד.

למעלה