כל גזע שהוא - שכן אנו מדברים כאן על גזעים (=תוצרי אדם) ולא על מינים (=תוצרים טבעיים) - נוצר בצורה מלאכותית עקב העדפות כאלה ואחרות. זה לא משנה בדבר את המענה לנושא המקורי, ולמעשה מדגיש עד כמה קל לעקוב אחרי הטיעון שהגזעים הם עיוות - מופיע משהו מסוים בטבע, ובמקום להניח לו כמות שהוא האדם כופה מסלול מסוים שבכל המקרים אינו מועיל לפרטי האוכלוסיה "המטופלת" ולרוב פוגע בה בדרכים ישירות מאוד (בעיות פיזיות שונות וכד') רק מטעמים של התלהבות אישית. בחתולים זה בולט במיוחד, כי אין כאן עניין של "תכלית מסוימת" אלא מראה נטו.אגב, לגבי הענין של הרבעת חתולים מעורבים: מה שכתבת איננו מדויק.
אני לא זוכר שמות של גזעי חתולים, אבל לגמרי מתאים להזכיר כאן, שחלק מגזעי החתולים המפוארים ביותר שקיימים כיום, הם תוצאה של הרבעות מכוונות על ידי מגדלים, כדי לקבל חתול בעל מראה ותכונות רצויות.
למעשה - הרבה גזעים שקיימים כיום הם לא טבעיים, אלא תוצאה של הרבעות מכוונות למטרות ספציפיות, כולל - נדמה לי, גם הקוקר ספניאל וגזעים קטנים אחרים.
אחד הגזעים הכי נדירים ויקרים בעולם, מוצאו (ואני שכחתי את השמות שלהם) בארה"ב, לפני כ- 50 שנים או יותר, מהרבעה חוזרת ונישנית של חתול יער, חתול פרא, עם חתולי בית, ורק לאחר 3-4 דורות של הרבעות, המגדלים המקוריים הגיעו אל החתול שהם רצו. המטרה היתה להקטין את הפראיות המקורית שלו מהטבע, אבל לשמור על תכונות אחרות שלו.
את הדור הראשון היה לחלוטין אסור לגדל והם הוגדרו חיות מהטבע, כמו פיל או אריה וכו'. גם הדור השני החוק האמריקאי ישירות אסר על גידול בבית למעט מקרים נדירים תחת רשיון מיוחד, ורק מהדור השלישי היה מותר להתחיל לגדל אותם בבתים שעמדו בדרישות מסוימות - פחות חמורות מהדור השני, ורק מהדור הרביעי הותר הגידול הכללי שלהם. כיום הגזע הזה מוכר על ידי ההתאחדות הבינלאומית, והוא אחד הגזעים הכי מרשימים שישנם, והוא הפך להיות בתכונותיו חתול ביתי רגוע, תוך שמירה על 90% מהמראה המקורי שלו.
זאת דונמא בולטת מהמאה שנים האחרונות, אבל היא לגמרי לא היחידה.
כך שלדבר במוחלטות על אי הכלאה של חתולים מעורבים - זאת גישה לא נכונה, מעשית והסטורית.
זה נכון, כמובן.העלית נושאים אחרים שהם כמובן דיון אחר - בענין הזה אגיד רק שלדעתי האישית האכלת חתולים ברחוב היא פעולה לא נכונה כאשר היא אינה מלווה בסירוס ובעיקור. בנסיבות הנכונות, כלומר בליווי הגבלת האוכלוסיה, פעולה כזו מסייעת לשמור על בריאותם של דרי הרחוב ולעצור התפשטות מחלות כמו סקביאס ומחלות אחרות הפוגעות גם בחיות הבר. כאמור, נושא אחר לגמרי.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.