עזרה - בול רנה דקארט

galcool

New member
עזרה - בול רנה דקארט

לא מזמן נכנסתי לאתר התאחדות בולאי ישראל, ושם מצאתי חידון נחמד בנושא בולים. גיליתי שם עובדה מעניינת על בול צרפתי שהונפק לרנה דקארט, ובו טעות מיוחדת: שם הספר שכתוב לידו (שהוא כביכול כתב) שגוי; הוא אינו discours sur la methode, אלא discours a la methode (ההבדל בין ה"sur" ל-"a"). הטעות התגלתה רק אחרי מכירת כמות גדולה של הבול ולכן הודפסה גרסה חדשה, מתוקנת, גם כן בכמות גדולה. הייתי רוצה לדעת מספר פרטים על הבול: באיזו שנה הונפק? האם ניתן להשיג את בול הטעות ו/או את הבול המתוקן, ואם כן, כמה הוא אמור לעלות בערך? אשמח אם מישהו ימצא תמונה של הבול המתוקן ויפרסם אותה בפורום... אם למישהו יש משהו להוסיף לסיפור הקצר הזה אודה לו מאוד, שכן אני מתעניין בבולי פילוסופיה. בתודה מראש, galcool

והנה הפרטים:

הבול הונפק ב- 9 ביוני 1937. מן הגרסה הראשונה הונפקו כחמישה מליון בולים, ומהשניה, המתוקנת - רק 4.5 מליון. מן הסתם ניתן להשיגו ללא מאמץ מיוחד, ומחירו לא צריך להיות גבוה בשתי האופציות. מצרף לך תקריב של שתי הגרסאות, רק חלק מן הבול. אם תבדוק באי-ביי, תמצא מעטפה יפה עם הבול (למעשה שניים), פריט מס. 2941576377. פריט נוסף מעניין היא מעטפה עם חותמת של האניה "רנה דקרט", פריט מס. 2942273748. ועכשיו, בתמורה למידע, תן לנו שלוש שורות על דקרט, שנשכיל!

galcool

New member
תגובה לאבא של נעם - רנה דקארט

ראשית, אני מודה לך מאוד על הפרטים המעניינים, וכמובן על המעטפה ובה חותמת של האונייה "רנה דקארט" - היא עשוייה לעזור לי מאוד. שנית, הנה הפרטים על דקארט (למתעניינים יותר - קישור מעניין בנושא פילוסופים ובולים): -דקארט נולד בשנת 1596 ומת בשנת 1650 בצרפת - לדקארט היו תאוריות רבות, ביניהן; תאוריית הטלת הספק - הוא הטיל ספק בכל, ולבסוף מצא שרק בהטלת הספק אי אפשר להטיל ספק (מסובך אבל מיוחד) - הוא היה הפילוסוף האישי של המלכה כריסטינה השוודית, ומת מדלקת ריאות בשוודיה - בנוסף להיותו פילוסוף מפורסם ("אבי הפילוסופיה המודרנית" - כך אומרים), הוא היה גם מתמטיקאי מוצלח - הוא חשב שהחיות הן רובוטים חסרי דעת - ולבסוף, הוא אמר את המשפט המפורסם: "אני חושב משמע אני קיים" ושוב - תודה רבה לאבא של נעם נ.ב. - מאיפה השגת את המידע והתמונה (אני משער שמקטלוג בולים עולמי)?

מציע לך להמשיך בבדיקה:

האתר הוא של אוניברסיטת ניו אורלינס. לבטח יש שם מרצה או סטודנט שאוסף כמוך בולי פילוסופים. למה שלא תנסה לפנות אליהם, לבדוק מי זה ולתקשר ישירות מולו?

galcool

New member
לאיזו אוניברסיטה אתה מתכוון...

אני מצאתי את אוניברסיטת Tulane בניו-אורלינס. מה הכתובת של האתר אותו אתה מצאת?

רוזן71

New member
וברוח הדברים. אני מטיל ספק.....

בס"ד. אני מטיל ספק בדברך!...(סתם בצחוק) אתה כותב שרנה דקארט מת ב-1650 בפריז, ואח"כ אתה כותב שהוא מת מדלקת ראות בשוודיה! האם גם מקום מותו מוטל בספק?? בברכה, רוזן

galcool

New member
תודה רבה על התיקון...

כוונתי הייתה שנולד בצרפת בשנת 1596 ולא מת בצרפת. תודה רבה על התיקון! galcool

למעלה