עזרה בולים

רינת ע

New member
עזרה בולים

זקוקוה לעזרה. ברשותי מספר קטן של בולים שעוברים אצלינו במשפחה. רציתי לברר אם יש להם ערך כספי.. אם מישהו מכיר אותם ויודע אם הם שווים. אני מצרפת דוגמא. תודה רבה על העזרה.

צפיח שן

New member
איזה בולים

אני מסלולארי האם תוכלי להגיד לי מאיזה מדינה הבולים מאיזה שנה והאם הם חתומים או לא

תמיר1991

New member
אני לא חושב שזה בול...

אין עליו ערך נקוב. לא כל נייר משונן הוא אכן בול. תמיר.

doroni10

New member
בול -1 אלבניה 1913

מספרו בסקוט: 29. מחירו הקטלוגי (חתום) 3.50$

doroni10

New member
בול 2- מונטנגרו 1905

סימנו הקטלוגי בסקוט: 73 או 73a- מחירו הקטלוגי בהתאם 0.40$ או 0.25$.

doroni10

New member
בול 3- לא בול.. תוית הכתרה בריטית

תווית זו הוצאה בבריטניה כפי הנראה לקראת הכתרתו של המלך אדוארד ה-7בשנת 1902, או לחילופין המלך ג'ורג' ה-5 בשנת 1911. שוויה- לא ידוע לי. אינו מופיע בקטלוג סקוט או לחילופין בקטלוג מישל (לא הרגיל ולא המומחה לבולי בריטניה) אני מניח שלא אסתכן אם אומר שכנראה אין לבנות על נדוניה מתווית זו
הנה, לדוגמא, תווית דומה משנת 1937 (הכתרה שלא יצאה אל הפועל בסופו של דבר... מי יודע למה?
) דורון,

רינת ע

New member
../images/Emo51.gif רבה !!

תודה רבה על התשובות המהירות, ועל קבלת הפנים החמה. האם תוכל להסביר לי מה זה מחיר חתום? והיכן קונים קטלוג, כמה הוא עולה.. ואם ניתן להשיג גם משומש. כל הבולים מופיעים שם (בטח לא..)? או שזה לפי ארצות (יודעת שהשאלות קצת/הרבה מטומטמות...אבל אני חדשה בתחום). מצרפת עוד בולים שאהבתי...ומקווה שהם שווים משהו.

תמיר1991

New member
אז ככה:

המחיר החתום הוא כאשר הבול חתום, ללא דבק, כלומר הודבק על מכתב ונשלח בדואר. בולים חתומים שאינם נדירים לא נמכרים בדרך-כלל, אלא רק בולים MNH, כלומר בולים במצב Mint never hinged - מצב מושלם ועילאי של בולים, ללא חלודה והינגים, ועם דבק מאחור. קטלוג סקוט הוא הקטלוג ה"זול" והשימושי ביותר. מחיר לקטלוג חדש יכול להגיע לאלפי שקלים (דורון יודע מספרים מדוייקים), ויש גם קטלוג ממוחשב. באיביי את יכולה להשיג קטלוגים ממהדורות קודמות בעשרות דולרים, ואני השגתי 3 כרכי סקוט 97' מיורם, חבר בפורום. אם תרצי להתמקד במדינה/2 מדינות/יבשת/נושא ספציפיים, אני ממליץ שתרכשי קטלוג ממוקד לאותו התחום הקטלוגים הללו זולים עשרות מונים. ואגב - אני אוסף בולי ישראל, חלל וקנדה. יש לך משהו מקנדה או משהו של חלל? בהצלחה! תמיר.

yblumann

New member
בולי סין

הבולים שסרקת הם הדפסות שמשרד הדאר הסיני עשה לשוק הבולאי הבין לאומי בשנת 1954-5 . אין להם ערך כספי Yoram in London

תמיר1991

New member
אני ממש לא בטוח,

אבל ככל הזכור לי, בשנת 37' עלה למלוכה באנגליה ג'ורג' השישי (שאביו, ג'ורג' החמישי, היה אספן בולים דגול, והתחיל למעשה את אוסף הבולים הבריטי המפואר של בית המלוכה), שמלך במקביל לצ'רצ'יל כראש ממשלה. בשנת 52' החלה למלוך בתו, אליזבת ה- 2, שמולכת עד היום. אבל מדוע ההכתרה לא יצאה אל הפועל? תמיר.

lubia

New member
ג'ורג' הששי

היה, לדעת אבא שלי, מלך מצוין. יום ההולדת שלו חל במהלך שנת הלימודים, והיה יום חופש בבתי הספר בזמן המנדט. אבא שלי מאוד העריך את זה! לגבי ההכתרה, אני מניח (אבל לא יודע בודאות) שהיא לא התקימה משום שהמלך לפניו לא מת. אדוארד השמיני ויתר על המלוכה לטובת וואליס סימפסון. אני זוכר במעומעם שטקס החלפת השליטים נעשה בתוככי הארמון. ולגבי צ'רצ'יל: קודם כל, אין כל קשר בין ראש הממשלה והמלך, והם גם לא הו במקביל. צ'רצ'יל מונה לראשות הממשלה רק ב-1940.

תמיר1991

New member
אני יודע שאין קשר בין המלך

לראש הממשלה, אבל ציינתי זאת בכל זאת. בכל אופן, אני לא מצליח להבין: ג'ורג' החמישי - ג'ורג' השישי - אדוארד השמיני - אליזבת השנייה אני יודע שאליזבת היא בתו של ג'ורג' השישי, אבל איך מתברג בפנים אדוארד השמיני, שויתר על המלוכה לטובת אהבתו לאמריקאית גרושה? תמיר.

lubia

New member
הסדר הוא כזה:

אדוארד השמיני היה בנו הבכור של ג'ורג' החמישי, ולכן ירש אותו בשנת 1936. אחרי 10 חודשים הוא ויתר על המלוכה, ואחיו הצעיר (ג'ורג' הששי) הוכתר כמלך. ואכן, אליזבת היא ביתו של ג'ורג' הששי, כפי שציינת.

ואיפה מתברג המלך שהיה גם

מוסיקאי מחונן, גם משורר, גם שמן וגם דוחה, ועיקר פרסומו הגיע מאהבתו לשמלות נשותיו הרבות? סתם, נזכרתי בהנרי השמיני, שלא הרבה יודעים שהיה מוסיקאי די טוב, נגן חליל מצויין וחיבר לא מעט מוסיקה לרביעיות וחמישיות, כמו גם שירים לא מעטים. אבל מי זוכר לו את זה? אף אחד. כולם זוכרים שערף את נשותיו, וזהו. ממש חוסר צדק.

ועוד משהו קטן על ג'ורג' השישי -

שמו הראשון לא היה ג'ורג', אלא אלברט אאל"ט, אבל הוא בחר להקרא באחד משמותיו האחרים (לאנשי בית המלוכה האנגלי יש שלושה ארבעה שמות לכל אחד), כדי להבהיר שהוא הממשיך של ג'ורג' החמישי ולא אדוארד השמיני הפדחן.

תמיר1991

New member
רגע...

ג'ורג' החמישי היה הבן של המלכה ויקטוריה והנסיך אלברט, נכון? תמיר.

למעלה