עזרה בהתלבטות

מסטרה

New member
עזרה בהתלבטות

אני מתאמן בקפוארה מזה חצי שנה ומאוד אוהב את האומנות אך יש לי בעיה : אני לא כשרוני כל כך ואני מאוד מתקשה טכנית מכאן עולה שאלתי - האם כדאי להשקיע ללא תנאי או להיות ריאלי ולהגיד יתכן וזה פשוט לא מתאים לי

eladי

New member
אולי להחליף מאמן\קבוצה ?

אני מתרשם שהקפואירה הנלמדת בארץ היא מאד אקרובטית, ולא ממש אמנות לחימה כמו המקור מברזיל. ההבדלים בין זרם לזרם וקבוצה לקבוצה הם עצומים. לא אחת המאמנים עושים דברים בחוסר אחריות, ומלמדים תרגילים לפני שהתלמידים מוכנים פיזית ו... "בוגרים" מספיק כדי ללמוד אותם (במיוחד בתרגילים כמו גשרים, עמידות ידיים או על יד אחת וכו') שווה לבדוק אלטרנטיבות בתוך המסגרת של קפואירה. חבל לוותר על משהו שאתה אוהב.

lironmarko

New member
אם היית רואה איך חלק מהאנשים

הרגישו כשהם רק התחילו להתאמן בכלל לא התחברו למה שהם עושים היום בצורה שוטפת מילת המפתח פה זה תרגול..... אם תתאמן ותתאמן גם מחוץ לשעות האימונים זה יטמע לך במערכת יותר טוב ויותר מהר. צריך כישרון גם בלהכין שיעורי בית לא רק באימון ... לירון

Tonjin

New member
תסתכל אחורה חבר...

תסתכל אחורה ותבדוק אם התקדמת בחצי השנה האחרונה, במידה והתקדמת (ואני מאמין שהתשובה על השאלה הזו היא כן) - אז אין שאלה.. אתה צריך למדוד את ההשתפרות שלך ביחס לעצמך, לא ביחס לאחרים (סה"כ אתה גם מתאמן בראש ובראשונה בשביל עצמך ולא בשביל אחרים, נכון?) קונפציוס אמר "לא חשוב כמה לאט אתה מתקדם, כל עוד אתה לא מפסיק ללכת" ויש בזה המון. יום אחד כתסתכל אחורה שוב תראה שעברת כברת דרך מכובדת.. ומה שהכיחשוב מהכל, מאד מאד נהנת לעשות את זה..

למעלה