עזרה בהשלמת משפט

LiranTheWizard

New member
עזרה בהשלמת משפט

יש משפט מסויים שאני אמור להשלים תוך שימוש בסימן 花 יחד עם הצירוף 几乎. המשפט הוא: 为了买房子,他________把一辈子积蓄________ 。 יש צורך להמציא משפט כלשהו. הבעיה היא שאני לא בטוח לגבי תרגום החלק השני. החלק הראשונה אומר "כדי לקנות חדר, הוא ________" אבל יש כאן חלק המתייחס לחסכונות? הקו בהחלה לא ממוקם נכון. הוא לא צריך להיות ליד ה-为了 אלא בסוף המשפט (אחרי 积蓄). פשוט לא סגור על התרגום המדוייק אולי בגלל התחביר או בגלל המשמעות המדוייקת של 辈子. סוגיה נוספת היא שכנראה מדובר במשפט מתצורת 把 מה שאומר שהפועל אמור להיות משובץ בסוף המשפט כי מדובר בש"ע מיודע לפי הבנתי ולא בתור מילת מדידה (כמו ב-一把椅子 לדוגמה). אבל יכול להיות שאני טועה...

milindapanna

New member
קבל -

为了买房子,他几乎把一辈子积蓄花 חסכונות של כל החיים - 一辈子积蓄 כל החיים - 一辈子 חסכונות - 积蓄 "בשביל לקנות בית, הוא פחות או יותר מוציא/מבזבז את חסכונות של כל החיים." באנגלית - IN ORDER TO BUY A HOUSE HE PRACTICALLY SPENDS THE SAVINGS OF A LIFETIME

LiranTheWizard

New member
תודה רבה. עכשיו אני גם יודע מה מקור

אי-ההבנה שלי. פירוש הסימן 花 הוא גם לבזבז/להוציא כסף ולא רק פרח/פרחים...

GnomeBubble

New member
גם אני נבהלתי בהתחלה כשראיתי את זה

ובסוף נזכרתי שאמרו לי את זה פעם...

yi tai

New member
הצעתה של חברתי

为了买房子,他快把一辈子积蓄都花光了 אתה לא חייב את ה光, אבל 都....了 אני חושב שאי אפשר להשמיט. איתי .

צונית

New member
../images/Emo207.gif אפשר שאלה קטנה??

אם אני צריכה לתרגם את המשפט Is he a good teacher? (אני כותבת בPINYIN רק בלי הטונים כי אין לי מקלדת עם סימניות) אז זה אמור להיות- ta shi haoshi laoshi, ma? או שזה אמור להיות משהו אחר..? אני לא מצליחה להבין איך תחביר של משפט כזה צריך להיות...
תודה לעונים

happydog23

New member
אפשרות אחת -

ta shi-bu-shi ge hao laoshi? או - ta shi (ge) hao laoshi ma? אבל האפשרות הזאת בדרך כלל נאמרת בסרקסטיות, אז עדיף את הראשונה אם זו שאלה תמה.

LiranTheWizard

New member
עוד מס' חלופות

他是好老师吗? או 他是好老师不是?是? אפשר גם לשאול (למרות שלגבי זה אני לא בטוח): 他教的课怎么样?כלומר, איך השיעורים שהוא מלמד? ואפשר גם... 你觉得那位老师怎么样? תרגום: אתה חושב שהמורה ההוא הוא (בשונה מהמורה הזה שכן אז יש לכתוב: 这位老师) מורה טוב? יש לשים לב שכאן השתמשתי במילת המדידה 位 שהיא מילת מדידה עבור נימוס. אפשר גם להשתמש ב-个 במקום. אלה בגדול הניסוחים ותמיד אפשר להתפתל עוד קצת...

happydog23

New member
למען הדיוק - אני חושב שמשפטים מס' 2 ו-3 שלך

לא נכונים. התחביר שלהם לא נכון.

LiranTheWizard

New member
אני חושב שהתבלגן לי סדר הכתיבה

בגלל הבלאגן בכיווניות. בכל מקרה, אני יודע שכן אפשר להתבטא כך. אני עצמי לא אומר זאת כי לי זה נשמע יותר מדי רובוטי אבל זה קיים.

למעלה