עזרה בהשוואת X MAX 250 ל- JOYMAX 250I

malkielsaraby

New member
עזרה בהשוואת X MAX 250 ל- JOYMAX 250I

שלום,
אני מתלבט בין קניית X MAX 250 של יאמהה לבין JOYMAX 250I של סאן יאנג (שניהם חדשים מהחברה).

אני מתכוון לשמור את הקטנוע כשלוש שנים, נוסע גם בעיר וגם בכביש המהיר, עושה כ15 אלף קילומטר בשנה ולעיתים גם מרכיב בת זוג.

אני מעוניין לערוך השוואה בקריטריונים הבאים:
1. נוחות נסיעה בכביש המהיר
2. יכולת לעבור בין מכוניות
3. עלויות אחזקה לאורך שלוש שנים/ 45 אלף קילומטר (מחישוב שלי לפי מרווח טיפולים ומחירם מדובר ב9600 ש"ח ליאמהה וב5900 ש"ח לסאן יאנג)
4. מחיר חלפים, מעבר לטיפולים, במקרה הצורך (אני יודע שיאמהה יותר יקר אבל באם מדובר בסכום משמעותי?)
5. סחירות בשוק כשארצה למכור אותו.
6. חוות דעת כללית על הקטנוע.

תודה מראש לעונים,
מלכיאל

malkielsaraby

New member
הערות נוספות

בנוסף חשוב לציין שעשיתי נסיעת מבחן על שניהם ושניהם הרגישו לי טוב, אני לא מתכוון לסוע איתו לטיולים ועיקר הנסיעות הן עד טווח של שעה מהבית.
קראתי את הדיון שהיה לפני כמה ימים בפורום ועדיין לא ענה לי על כל השאלות.
יכול להיות גם שאקנה משומש- חדש.

פרארי1

New member
שניהם מצויינים

אם כבר עשית רכיבת מבחן על שניהם, אתה אמור לדעת איזה מהם נוח לך יותר.
שניהם מרווחים בהרכבה וישתחלו בין מכוניות ברמה דומה.
על השאלות הכלכליות (עלויות אחזקה, חלפים וסחירות) קשה לענות כי זה יכול להשתנות בין מוסכים שונים, הבאת חלקים שונים מחו"ל וכולי.
ההפרש שיצא לך נראה לי מוגזם, אבל סביר שהימאהה יהיה יקר יותר לתחזוקה.
&nbsp
באופן כללי, כאמור, מדובר בשני כלים מעולים שהבחירה ביניהם היא עניין של העדפות אישיות. הימאהה מרגיש ומשדר יותר ספורטיביות, הג'וימקס משדר יותר סולידיות, אבל לא יפגר בכביש מפותל ומגיע עם ABS כסטנדרט.
&nbsp
נפילה לא תהיה כאן עם אף אחד מהם.

Tribel

New member
החלפים של ימאהה הם היקרים בשוק

על מיסב מחטים שעלה 6 דולר בהזמנה עצמאית מח"ול,מטרו רצו 200 שקל !!

אני בעלים של אקס מקס מודל 2007 - דגם ישן 2 שסתומים בלי מסנן שמן.
שמן מנוע מחליף אחת ל 3000,רצועה כל 20,000 ואת השאר לא זוכר.
בדגמים החדשים החלפת שמן מנוע פחות צפופה בגלל שנוסף מסנן שמן (ועוד 2 שסתומים).

צריכת דלק 1:30 עם מצערת מתונה ו 1:23 כשאני מתפרע.
התנהגות - מדובר בסירה ארוכה,מאוד לא נוח ומסורבל בפקקים (קודם רכבתי על ג'ילרה ראנר 200,אז אולי אני מפונק),ההיגוי מצויין,המתלים סבירים,התמסורת שלו דיי אנמית אבל מתאימה לסנגון של הכלי.
מושב יחסית מפנק,אם אתה הולך על הדגם הישן חפש מגן רוח שלא קיצרו אותו.
אני 1.75 וזה נוראי!

אחסון - יש מיני בגאז' מתחת למושב - שתי קסדות מלאות ועוד קצת.
יש גם תא כפפות דיי מרווח.

מחוונים - יש מד מעלות חיצוני (כמה מעלות יש בחוץ) שזה מאוד נוח,יש שני מדי טיולים (סופר ק"מ מצטבר),מד חום ומד דלק.
בדגם החדש יש גם מד סל"ד.

תקלות - אחת לכמה עשרות ק"מ צריך לשפץ את התיבת הפחתה (גיר),
המשתיק שלי שרוף לגמרי (עשה כמעט 50K ק"מ),הבולמים הקדמיים היו צריכים החלפת מחזירי שמן אחרי 45K ק"מ,החילזון של הספידומטר נפטר,יש מצב גם שמשאבת מים תקרוס ועוד הפתעות קטנות,אבל אחרי שהפחדתי אותך אני יכול להגיד שהמנוע אמין מאוד,ככה קניתי את הקטנוע שלי,עם כל התקלות המתוארות כשהוא במצב דיי מוזנח כמו ששמת לב אבל המנוע היה ונשאר חי ובועט.

נקודה להבהרה - התקלות מולדות,ההזנחה היא שלא טיפלו בהן אז קח את זה בחשבון ואני לא יודע אלה רלוונטיים גם לדגמים החדשים.
לעיתים משפרים מכלולים כשעולים בשנים.

לגבי ג'וימקס -
בלי להכביר במלים,למרות שמדובר בכלי עם הסחירות הכי גבוהה בקטג' הייתי ממליץ לך ללכת על הימאהה,הכלי מצוין בעיקר כשהוא חדש.

xfwind

New member
אני מכיר את הג'וימקס 300ABS ורק מילים טובות עליו

א-ב-ל לפני שנתיים פגשתי שליח שעובד עם ה250XI ופעמיים החליפו לו מיסב בגיר (תקלה ידוע ב-JM עוד מהדגם הקודם).
מאידך - הם נותנים עכשיו שנתיים אחריות (אולי 3?)

bener

New member
היה לי JOYMAX 250XI

אני ממליץ מאוד על JOYMAX 250XI .הקטנוע שלי היה מצוין ואמין. הקטנוע נוח להרכבה.
אחרי 40000 ק"מ המנוע הרגיש עדיין חדש.
התקלה האמיתיות שהיו לי הם:
1)שבירת האגזוז, חיצונית ופנמית. (טופל ללא חיוב.)
2) שריפת הלדים מעל הפנס (לא היה במלאי... אם הקטנוע היה נשאר אצלי גם זה היה מטופל ללא חיוב).
הייתה תקלה נוספת שהמנוע היה כווה בירידת טורים שהמנוע קר אך התברר שרק היה צורך לכוון שסתומים (צריך לבדוק או לכוון שסטומים כחלק מהטיפול הגדול).

i c u 2

New member
טיפולים לג'וימקס 250

היי,
אני צריך לעשות טיפול 10K, כמה אמור לעלות? מה מחליפים? מאמין שאם זה רק שמן ופילטר אפשר לעשות לבד... אם לא יש המלצות למוסך טוב באיזור ת"א? הפרשי מחירים רציניים או שזה 50 שקל ועדיף כבר לטפל במטרו? הקטנוע כבר לא באחריות
תודה !

dordor102

New member
אני עם ג'וי מקס

אני עם ג'וי מקס xl250 שקניתי יד שנייה עם 30K.
כשהתלבטתי בינו לבין Xevo לקחתי את שניהם לנסיעת מבחן שכללה הרכבה של האשה. חשוב מאוד. כי על עניין ההרכבה פסלתי את ה Xevo כי היה ממש לא נוח (אז אם זה חלק מהשיקולים שלך, שווה לך לבדוק את העניין).
לגבי הג'וי מקס אני יכול להגיד שהוא ממש נוח להרכבה, נוסע מעולה בעיר ובבין עירוני (אני נוסע לעבודה מתל אביב להודה"ש, ויוצא לי לעשות נסיעות של 40 דק'). לזגזג בין מכוניות בעיר זה עסק קצת מסובך כי הוא די גדול. וכאן נראה לי שיש יתרון קל לXmax.
עם זאת הייתי צריך להחליף בוכנה (במוסך טענו שזה כנראה מהרצה לא נכונה שעשו לכלי) שהיה עסק לא זול.

למעלה