עזרה בהשוואה

גיורע

New member
עזרה בהשוואה

אני אשמח לקבל תגובות להשוואה בין ארבעת המחשבים האלה. אני צריך נייד לתוכנות גרפיקה יחסית כבדות. כל השאר ( דיסק קשיח, משחקים, משקל סטייל וכו') לא ממש חשוב לי. 1- 7000 ש"ח, ACER כרטיס מסך 128, איך האמינות והשירות של ACER? CPU : Intel M 740 1.73GHZ SONOMA 2MB Chach Memory : 512Mb DDR2 Max. Memory Optional : 2048Mb DDR Floppy 1.44Mb Drive : Optional Optical Drive : DVD-RW Dual Layer DVD Writer Hard Disk : 60Gb UDMA 4200RPM Screen : 15" XGA TFT 1024*768 VGA Card : NVIDIA GeForce G6200 128MB DEDICATED MEMORY Sound Card : 3D S.B Stereo Built In Modem : 56Kbps LAN : Intel PRO+ 10/100Mbps Wireless LAN : 802.11g Mouse : Pad with 4 Directions Scrolling Docking Station : Optional New Ez Dock PCMCIA : 1*Type II OutPuts : 3* USB2.0 ,1* VGA, Firewire, S-Video, IR Sound : Line In & Line Out Flash Reader : 6 In 1 Card Reader Irda O/S : Microsoft Windows XP Home Size (cm) : 3.4*28.1*33.6 (H*D*W) Weight : 2.84Kg 1 YEAR INTERNATIONAL WARRANTY 2- 7000 ש"ח LG, מהירות RAM רק 333, כרטיס מסך 64 (שידרוג ל- 128 יוסיף כמה מאות ש"ח), 3 שנות אחריות. Intel® Pentium® M Processor Dothan 1.73GHz(740), 533MHz FSB, 2Mb cache זכרון פנימי : 512MB ניתן להרחבה עד 2048MB במהירות 333MHz מסך : 15" XGA+ (1024x768), High Brightness: 200nit דיסק קשיח : 60GB כרטיס גרפי: ATI Mobiliti Radeon X300 (64MB) כרטיס קול : High Definition Audio 24 Bit מודם\פקס פנימי : V.92 56K KBPS כרטיס רשת אלחוטי WLAN תומך בפרוטוקול 802.11b/g אנטנה לרשת אלחוטית: Dual Hexa-band Antenna כרטיס רשת מובנה : 10/100 ETHERNET LAN כונן צורב DVD: SUPER MULTI התומך בכל שיטות הצריבה הקיימות חריץ: PCMCIA Type II. משקל : 2.6 ק"ג בלבד כולל סוללה וכוננים יציאות: RJ-45 RJ-11, VGA ,Fire Wire, USB 2.0 x 3, PARALLEL, S-Video, כניסה לזיכרונות פלאש מסוגים: Memory Stick, MS PRO, MMC, Secure Digital סוללה : LI-ION 6-cell מערכת הפעלה: WIN XP Home 3- 7000 ש"ח FUJI, מהירות זיכרון 533 , כרטיס מסך 64 (שידרוג ל- 128 יוסיף כמה מאות ש"ח), שנת אחריות אחת. CPU : Intel Dothan 740 1.73Ghz, 2Mb Cache (Sonoma Platform) SCREEN : WXGA 15.4" LCD 1280*800 MEMORY : 512Mb DDR2 533Mhz, Up to 2Gb VGA ADAPTER : ATI Radeon X300 With 64Mb Memory HDD : 80Gb S-ATA OPTICAL DRIVE : DVD+R/+RW Internal NETWORK : WiFi 802.11b/g Modem 56K V.90 Net Card 10/100Mbps SOUND : Stereo Soundcard With Phones+MIC Jacks BATTERY : 4400mAH Li-ION Up tp 4 Hours Usage WEIGHT : 2.90Kg OPERATING SYSTEM : Windows XP Pro MUI SOFTWARE : WinDVD, Nero Cd-Creator, Adobe Acrobat Reader, F-Secure Anti Virus. 1 YEAR LOCAL WARRANTY WARRANTY VALID ONLY IN ISRAEL 4- 7800 ש"ח SONY, כרטיס מסך 128, האם הוא שווה את ה-800 ש"ח הפרש לעומת ה- ACER? Sony Vaio VGN-FS790P Intel Pentium M Processor 750 1.73GHz 2MB L2 Cache 512MB DDR-2 ניתן להרחבה עד 2048MB כונן קשיח 40GB מסךLCD 15.4in WXGA 1280800x XBRITE technology NVIDIA® GeForce™ Go 6400 with TurboCache™ supporting 128MB DVD-CDRW Memory Stick® Media Slot תקשורת Integrated V.90 Modem 10BASE-T/100BASE-TX Ethernet Intel® PRO/Wireless 2200BG Network Connection 802.11b/g כניסות/יציאות 3x USB 2.0 LINK® connector IEEE 1394 Firewire port replicator connector RJ-45 LAN RJ-11 modem משקל 2.8ק"ג מערכת הפעלה Windows XP PRO ואם שרדת עד פה יש לי שאלה נוספת: האם לא עדיף לקנות בזול מחשב עם כרטיס מסך SHERD (כמו 200M), ולהשקיע את ההפרש בהגדלת ה-RAM? תודה!

גיורע

New member
תודה על העזרה אבל

מאחר והתקציב שלי מוגבל (סטודנט...) איזה מבין האופציות סביב ה-7000 עדיפה?

Ixion

New member
הסוני זאת איכות לא נורמלית

במיוחד לגרפיקה. אמנם הכרטיס מסך לא חזק כמו הX300, אבל המסך עצמו (באופציית XBRITE) הוא פנטסטי. אז, לדעתי הסוני. אגב, איזה דגם הפיג'טסו?

Ixion

New member
אבל... אם כבר חרגנו מה7000, הACER

שJan22 הציע ממש, אבל ממש טוב.

bar666xp

New member
יש סיבה למה אינטלי ?

עד כמה שאני זוכר מעבד AMD יהיה זול יותר מה שיאפשר לך כרטיס גרפי טוב יותר מצד שני יש להביא בחשבון שבמעבדי AMD צריכת החשמל גבוה יותר (פחות זמן סוללה) אישית אני יותר אוהב את הקרטיסים הגרפיים של ATI-RADEON אבל כרגע אם אני זוכר נכון דווקה הG-FORCE החדש יותר חזק...(לא יודע אם יש אותו כבר בניידים) וסביר שבמחיר של כרטיסים ברמה של החדשים ביותר לא תעמוד. בקיצור אם מדובר על 7000ש"ח אני חושב שיש אפשרויות יותר חזקות. מתוך המפרטים שהבאת הFUJI מסך רחב אגב עושה הבדל גדול במיוחד בגרפיקה וגם ביגלל הHD היותר גדול (וזה כן חשוב) נ.ב. לגבי SHERD אישית לא מת על זה ולא סגור שזה יצא באמת יותר זול.

Ixion

New member
במחשבים נייחים הדרישות שונות -

בניידים צריך להתחשב גם בחיי סוללה, חסכון באנרגיה לעומת ביצועים. המחיר גם ככה גבוה, כך שזה לא ממש משנה, והביצועים כל כך מרשימים שבאמת אין יותר מידי סיבה ללכת על מעבד מיושן יותר שלא מתחשב בניידות (משקל וחסכון אנרגיה).

bar666xp

New member
דרישות זאת מילת המפתח

מעבד מיושן?! זה ממש לא נכון אינטל וAMD עוקפות אחת את השניה כל פעם מחדש משקל בהחלט יכול להיות חשוב. חסכון בזמן סוללה? אישית אני מעדיף מעבד 64BIT ושחיי הסוללה הם שעתיים בעבודה עם עיבוד גרפי ברמה גבוה וזה באמת סוביקטיבי אם יש לך מקור מתח או שאתה עובד רוב הזמן על הסוללה? אבל המעבד היום הוא ממש לא הגורם העיקרי לביצועים רוב ה""בעיות"" הן... בHD, כרטיס גרפי, זיכרון ואפילו בלוח-אם. כך איזה מעבד שאתה רוצה על מפרט זהה/מקביל ותחליף רק HD סריאלי או ATA או לחילופין זיכרון 333MHZ או 400 ותיראה כמה המעבד הוא חלק קטן מעוד. כמה גשרים יש בלוח בין מזיכרון ל... עוד גורם משמעותי ביותר.

Ixion

New member
ובכל זאת -

AMD מעולם לא עברה את אינטל במעבדים לניידים. אם אתה מעדיף להיות מחובר כל הזמן לחשמל בשביל ה15-20% יותר ביצועים האלה, תשאל את עצמך טוב אם אתה באמת צריך נייד. מחשבים ניידים (כשמם הם) - צריכים להיות ניידים. אחרת אין שום סיבה לשלם עליהם כל כך הרבה כסף. מחשב נייח ברמה של מחשב נייד עולה פחות מ2500 שקל. הניידות משלשת את המחיר, והדרישות, כמו שאמרתי משתנות בשביל להתאים יותר לניידות.

Ixion

New member
ובכלל, 64 ביט ממש לא שווים את

האכילה של הסוללה. יש בקושי קומץ תוכנות שמותאמות לזה, וזה בכלל לא שווה את זה במחשב נייד.

bar666xp

New member
ולדעתי אין סיבה שמעבד 32 יעלה מחיר

כזה! כבר מדברים על דבל-קור לניידים (השם יודע מי צריך את זה) אבל אם הם יכנסו לשוק הניד התחרות שוב תשבור שיאים. אגב השוק הישראלי דיי נעול על אינטל אבל כשאנשים כאן דיברו על סלרון ושמפרון אז למה לא לחשוב על מעבדים של חברות אחרות יש עוד כמה ששורדות.

bar666xp

New member
להוציא את העובדה שלאינטל אין מעבד..

64BIT. ניידות השאלה היא כמה ניידות.. כמו שאמרתי לי אישית מספיק שעתיים. ואישית אני מעדיף מעבד 64BIT במקום עוד שעה או שעתיים של סוללה. על אותו המשקל אפשר כרטיס גרפי חזק או פחות חזק אבל חסכוני בצריכת חשמל. הכל צריך להיות בהתאם לדרישות. שלא תבין לא נכון אין לי שום דבר נגד אינטל להוציא את המחיר המופקע לדעתי. ובנייד לדעתי האישית המחיר לפעמים הוא גורם משמעותי אני אישית העדפתי מעבד 64BIT וכרטיס גרפי ATI RADEON 9700 כשהחלופה באותו מחיר מעבד 32BIT וכרטיס G-FORCE חלש בהרבה... נכון שזמן סוללה היה הרבה יותר אבל לא הייתי מרוצה מהביצועים (בעיקר הגרפים). המעבד הוא חלק אחד במערכת וצריך לעשות חשבון טוב מה הדרישה ומה המחיר. במיוחד היום שההבדל הוא לפעמים מאות ואלפי שקלים כדי לחשוב טוב אם יותר חשוב לי המעבד הגרפי שעל הכרטיס או המעבד הראשי...או אולי ביכלל יותר חשוב לי אמצעיי איחסון או מהירות/גודל הזיכרון... הרי שכדי לשמור על רמת מחיר סבירה צריך לחשוב מה אני צריך כרגע ולאן אם ביכלל אני יכול להתאים את המערכת להגדיל זיכרון אפשר להחליף במהיר יותר לא תמיד (תלוי בלוח-אם).

Ixion

New member
אתה בכלל לא יודע על מה אתה מדבר

לאינטל *ועוד איך* יש מעבדי 64 ביט. רק שהם (שלא כמו AMD) לא קוראים להם כך. המעבד נקרא Pentium 4 Extreme Edition. אתה מוזמן לבדוק את זה. תשמע, אם אתה רוצה תחנת עבודה מטורפת, אין שום בעיה ללכת על מחשב שולחני. גם המחיר לא יהיה יותר מידי. אבל אם אתה רוצה את אותם הפונקציות בדרכים, זה יעלה הרבה מאוד כסף. תהליך המזעור, הסוללה, הארכיטקטורה השונה לגמרי ממחשבים רגילים - וזה עולה פשוט יותר. לא חושב שתמצא מחשב נייד בביצועים כמו מחשב שולחני מטורף, אבל מחשבים ניידים שמגיעים לרמה הזאת (ניידים לגיימרים) עולים הון תועפות (והם כוללים כל מה שרק רצית במחשב שולחני). מחשבים ניידים הם פונקציונאלים בדרכים, ולמצוא את האיזון שמתאים לך (למשל, לשים מחשב נייד מאסיבי ששוקל 5 קילו עם כל מה שרצית, שמחובר תמידית לחשמל ולא שורד יותר משעתיים על הסוללה) זה מאוד קשה. בשבילי למשל נייד קל וקטן וחזק מתאים לי יותר מאשר מחשב mainstream לדרכים. ה64 ביט הזה זה שטות אחת טוטאלית, כשיש רק קומץ תוכנות שתומכות בדבר הזה שתכלס נותן לך 10-20 אחוזים יותר מהנורמל זה ממש לא שווה את ההקרבה על הסוללה. אני לא אתחיל איתך ריב על אינטל נגד AMD. באמת שאין לי העדה לכאן או לכאן, אבל העובדות מדברות. ניידים זה ניידים. ואם המחשב מחובר כל הזמן לקיר - זה לא מחשב נייד, אלא מחשב בינוני ויקר במיוחד. אל תבין אותי לא נכון, מחשבים ניידים יותר ממסוגלים להתמודד עם כל התוכנות שתזרוק עליהם, אבל זאת כמובן בהתאם למחיר שהוצאת עליהם. מספר התוכנות שבאמת דורשות מאמץ הוא יחסית קטן, ומדובר בדר"כ על משחקים רציניים במיוחד. אגב, מעבדי הליבה הכפולה, בניגוד ל64 ביט, נותנים שיפור מאסיבי (ממש, בעשרות אחוזים) לעומת הדור הנוכחי. מה גם, שהם לא דורשים תאימות ברמת התוכנה, וגם עלות הייצור שלהם לא בהרבה יותר גבוהה.

bar666xp

New member
עד כמה שידוע לי המעבד הוא לא 64

הוא תומך באפליקציות 64 ואני כניראה יגיד את זה עוד הרבה פעמים המחיר המחיר המחיר!!! אגב עוד לא מצאתי משחק ו/או תוכנה גרפית שדורשת יותר ממה שיש לי כיום בניד (AMD64CLOWHAMER שזה המעבד הישן יותר וכ.גרפי... ATI RADEON9700MOBILITY) והעלות של המחשב הזה היתה בסביבות 7000ש"ח... ומקביל אינטלי בסביבות 11000ש"ח. אז מה נשמע לך יותר הגיוני ? 3000-4000 ש"ח בישביל עוד X זמן סוללה לי זה לא שווה. אגב ליבה כפולה אני מסכים איתך מעוד שזה השיגעון הבא על כמה עומדים היום ליבה מרובעת או שכבר מדברים על יותר (בנושא הזה אני ממש צריך להתעדכן פעם אחרונה שבדקתי דיברו על מי מוציא את הארבע ליבות קודם).

bar666xp

New member
לתוכנות גרפיקה מהירות וגודל הזיכרון

והHD דווקא חשובים לא פחות מהמעבד! לדעתי במחירים האלו אתה יכול למצוא מפרטים יותר טובים עם מעבדי AMD מצד שני תהיה חייב מקור מתח כי זמן סוללה לא יהיה טוב מדיי עם עיבוד גרפי ברמה גבוה. מצד שני מעבדי אינטל לא יפלו בהרבה בביצועים הגרפיים אם תשקיע בזיכרון חזק (533Mhz או לפחות 400MHZ). במילים אחרות את אופציה 2 אני הייתי פוסל דיי מהר.. אופציה 1 מה מהירות הזיכרון? אופציה 3 לא רע אבל עדיף לשדרג את הכרטיס הגרפי השאלה מה העלות. אופציה 4 שוב מה מהירות הזיכרון?

גיורע

New member
מהירות הזיכרון גם של 1 וגם של 4 הי

533. על מה אתה ממליץ (הבדל של 800 ש"ח)?

bar666xp

New member
או משהו מעניין

ואם זה כך אישית הייתי מעדיף את האופציה 4 על אופציה 1 ... מסךLCD 15.4in WXGA 1280800x זה אומר מסך רחב? Screen : 15" XGA TFT 1024*768 זה מסך 15אינצ' רגיל לא? כבר שווה את ה800ש"ח... מצד שני HD קטן יותר באחד אז אולי לא ממש שווה הפרש של 800ש"ח... הממ רגע בראשון זה HD 4200RPM ובשני?? אגב זה חיסרון גדול HD איטי ואני מרגיש את הטעות הזאת יופי. ביצור אם יש לך האפשרות נסה לראות הדגמה שלהם אחד מול השני ולראות מה יותר נח ומתאים לך.

למעלה