עזרה בהרחבת זכרון...

geviaz

New member
עזרה בהרחבת זכרון...

שלום לכולם, יש לי מחשב hp pavilion ze4900 (כבר יותר משלוש שנים), ואני רוצה להחליף לו את הram. כרגע יש לו זכרון של 256MB שכתוב עליו DDR ו- 330MHz. רציתי לדעת איזה מגבלות יש על הכרטיס החדש (או משומש) שאקנה, זה יעבוד גם עם כרטיס שרשום עליו קצב יותר גדול? יש הגבלה על הגודל של הזכרון (יש שני סלוטים)? מה עם DDR2? איזה עוד מגבלות יכולות להיות וצריך לשים אלהם לב?

יאיר B

New member
את צריכה לחפש כרטיס זיכרון מסוג DDR1.

אני לא בטוח שתוכלי להכניס פיזית DDR2 לחריץ שיש לך. לגבי המהירות: התלות היא בתמיכה של לוח האם. אם הוא לא תומך במהירות גבוהה יותר - הוא יתעלם ממהירות הכרטיס ויפעיל את הזיכרון במהירות של הלוח (בלי קשר לאם הכרטיס יכול לעבוד מהר יותר). לכל מחשב יש הגבלה על קיבולת הזיכרון (זה שוב תלוי בלוח). אפשר לבדוק את זה באתר HP העולמית לפי דגם המחשב. הערה: זיכרון מסוג DDR1 הוא לא זול במיוחד (את תשימי לב ש-DDR2 הרבה יותר זול), בעיקר בגלל שאין הרבה ביקוש לסוג זה של זיכרון. זיכרונות הם חלק שאפשר לקנות משומש די בשקט (אין בהם חלקים נעים). כדאי במקרה כזה לבדוק שהזיכרון אכן עובד ומזוהה ע"י הממחשב שלך לפני סגירת העסקה.

נצל"ש הוספת זיכרון

בדקתי עם אוורסט כדי לדעת איזה סוג זיכרון ומה המהירות שלו וזה מה שקיבלתי: Field value DRAM Slot #1 512 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM) האם אני צריך זיכרון DDR2 במהירות 533 ? (לא הצלחתי להעלות תצלום מסך)

נצל"ש: מה ההבדל בין DDR1 ל DDR2

בפשטות.. דוד גוגל רק סיבך עניינים.... יש השפעה על הביצועים של המחשב?

תותית42

New member
סדר בעניין הזיכרון ../images/Emo196.gif

בדגמים הישנים יותר מורכב זיכרון מסוג DDR ובדגמים מתקדמים יותר מורכב זיכרון מסוג DDR2 המבנה הפיזי של הזיכרון DDR2 שונה מזיכרון DDR כך שלא ניתן לבצע שינוי או החלפה בין סוגי הזיכרונות , הסלוט בלוח אם מותאם לסוג הזכרון שיועד ע"י יצרן הלוח . לסיכום : אם מורכב במחשב זיכרון מסוג DDR ניתן לבצע הרחבת נפח בלבד ( בהתאם לתמיכת הלוח ) ורק זיכרונות מסוג DDR

sb21

New member
זה לא הגיוני, סוג הזכרון הנכון הוא DDR1.

אין אפשרות להתקין במחשב שתומך בזכרונות DDR 1 זכרונות מסוג DDR 2. לפי אתר Crucial, במחשב יש שני Slot שתומכים ב-DDR PC2700 (גם DDR333), כול אחד מהם מוגבל בנפח ל-1GB (נפח הזכרון המקסימלי הוא 2GB). מאוד כדאי לבצע את הסריקה של Crucial(ע"י לחיצה על כפתור Scan my computer באתר), כדי שניתן יהיה לדעת את הנתונים המדוייקים לגבי הדגם שלך.

למעלה