עזרה בהרחבת זיכרון

liorkalo

New member
עזרה בהרחבת זיכרון

היי, יש לי מחשב נייד LG S1 PRIDE עם 1GB ואני רוצה להוסיף עוד 1GB. ראיתי זיכרון של קינגסטון של 1GB ב-260 ש"ח, האם הזיכרונות שלהם טובים? איך בדיוק אני יכול לדעת כמה צ'יפים של זיכרון אפשר להכניס בלוח אם? בתודה ושבת שלום, ליאור

GuGuSH

New member
ת:

הדרך הכי טובה היא פשוט להיכנס לאתר היצרן ולחפש שם את המחשב שלך. זה אמור להיות כתוב שם. זה גם כתוב ב-manual. גם יהיה כתוב של איזה סוג של זיכרון אתה צריך. מצטער לבאס אותך, אבל ככל הנראה הזיכרון שאתה מדבר עליו הוא DD2 ומסוג SDRAM. שזה הסוג הכי זול שיש. זה שהוא הכי זול, לא אומר שהוא פחות טוב או משהו כזה. הזכרונות של קינגסטון נחשבים איכותיים וטובים מאוד. אבל זיכרונות שמתאימים לניידים (ברוב המקרים Sodimm ) הרבה יותר יקרים. לדוג', לפני כמה שבועות אני קניתי כרטיס זכרון של 1GB DRR1 SODIMM וזה עלה לי 100$. בארץ זה עולה 750 ש"ח בערך. תבדוק את הכל לפני שאתה קונה. את הכל אתה יכול לבדוק באתר היצרן. אתה צריך לבדוק 3 דברים. איזה סוג כרטיס זה (DDR 1 או DDR2), איזה זוג סוקט יש לך (sodimm סביר להניח..) ואיזה מהירות אתה צריך. תבדוק גם כמה sockets יש לך. ברוב הניידים יש 2 סוקטס ושניהם תפוסים. יכול להיות שלא. תבדוק את זה. אם אתה מחפש אתה זול לקנות את זה ממנו, אני ממליץ על memoryten.com. אתר טוב. הזיכרון שלי הגיע אליי בערך אחרי שבועיים. בהצלחה.

liorkalo

New member
טוב אז בדקתי

בדקתי באמצעות המדריך וזה הזיכרון שאני צריך לקנות DDR2 SDRAM SO-DIMM 667MHz אז מה שאני צריך לקנות זה SDRAM או SO-DIMM? בדקתי באמצעות התוכנה סנדרה את הזיכרונות שנתמכים וזה מה שנאמר לי: Supported Memory Types DDR2-400 SDRAM, DDR2-533 SDRAM, DDR2-667 SDRAM הזיכרון שראיתי Kingston 1GB DDR2 667MHz CL5 Non-ECC SODIMM אז זה מה שאני צרי לקנות? והוא באמת עולה 260 ש"ח שזה בכלל לא הרבה. התקנתי את התוכנה סנדרה איך אני יכול לדעת איתה בדיוק כמה סלוטים פנויים יש לי? כמו כן הבנתי שהמחשב שלי תומך ב-Dual Channel Support אז אני צריך לקנות זיכרון מיוחד בשבילו או שכל זיכרון יתאים לו?

יאיר B

New member
טוב,

1. כל זיכרון למחשב שהוא נקרא SDRAM. אבל הזיכרון של מחשב נייד הוא קצת שונה מכזה של מחשב שולחני ולכן מוסיפים לו SO-DIMM (שידעו שזה משהו אחר). אתה צריך זיכרון מסוג SO-DIMM. 2. לגבי המהירות של הזיכרון: אם המחשב חדש, סביר להניח שהוא תומך עד 667 שזה הסטנדרט כיום. זה מה שאתה צריך לקנות בעיקרון. 3. זיכרונות למחשבים ניידים עולים בערך 300 ש"ח ל-1GB. למרות זאת, יש הבדלים בין זיכרונות שונים בעלי אותה קיבולת: מה שמבדיל ביניהם זה ה-CL שלהם. ככל שיותר נמוך - ככה הזיכרון יהיה יותר מהיר אבל גם הרבה יותר יקר. 4. לגבי סלוטים פנויים: בנייד תמיד יש שני סלוטים לזיכרון. אם יש לך אחד פנוי אז תוכל לקנות עוד צ'יפ אחד של 1GB והם יעבדו בדואל צ'אנל (אם הם יהיו אותו דבר בדיוק מבחינת נתונים). אם ה-1GB שיש לך כרגע מחולק לשניים - תצטרך להוציא את השניים שיש לך עכשיו ולקנות שני צ'יפים של 1GB כדי לעבוד בדואל צ'אנל (וגם כדי שיהיה לך 2GB סה"כ). אני לא מכיר את התוכנה סנדרה - עובד עם אוורסט.

liorkalo

New member
לגבי הדואל צ'אנל

שני הזיכרונות חייבים להיות בעלי CL שווה ואם כן איך אני בודק איזה CL יש לי כיום? (התקנתי אוורסט)

למעלה