עזרה בהעררכת דח"ש

itay105

New member
עזרה בהעררכת דח"ש

יש לי בעיה, ואשמח אם מישהו מכם שהיה במצב כזה או שיודע מקרוב על מצב כזה יענה. אני לומד מדעי המחשב בב"ש, ואני שנה שלישית. נכשלתי בקורס אחד בשנה א´ בסמסטר השני, והתוצאה היא שאני צריך עוד שנה דחש כי אותו קורס שנכשלתי בו נפתח רק פעם בשנה. ככה יצא שכל התואר שלי נדחה בשנה. הבנתי שיש מצב שלא ייתנו לי יותר מסמסטר ואז יגייסו אותי כשחסרות לי נק´ להשלמת התואר. אני אחשב כמי שסיים תואר אבל תכלס לא אסיים אותו. יש לכם עצה בשבילי?!?!?!?!?!

Hadas01

New member
פשוט תתקשר למדור עתודה ותשאל...

אני קיבלתי הרבה הערכות דח"ש, ואם לא תהיה להם בעיה (אני מאמינה שלא, כי מדובר בהשלמת התואר), תצטרך להגיש בקשה בכתב ולחכות לתשובה. הכי טוב זה להתקשר ולברר אם יש לך סיכוי.

amir_aikido

New member
בזמנו היתה מישהי בענף

שמצבה היה דומה, והיא דווקא גויסה לפני סיום התואר, ופשוט אישרו לה לצאת ללימודים מהענף. אמיר

ramil

New member
מניסיוני האישי

אף אחד לא מבצע מעקב אחרי הזכאות שלך לתואר - מבחינת צה"ל, אתה יכול להתגייס, להשתבץ במקצוע, לקבל סגן בסוף קורס קצינים ולשרת כמו גדול - ועדיין להיתקע עם קורס אחד חסר לתואר. מאחר והזכאות לתואר חשובה רק לך (לצורך המשך חייך, ובין היתר לצרכי שכר בקבע), יש שתי אופציות: לדחות את החז"ל בשנה/בסמסטר לצורך השלמת התואר, או להשלים את הקורס החסר במקביל לשירות הצבאי. יתרונות של דחיית החז"ל: 1. ראש שקט ללימודים, בלי בעיות של "השבוע יש משהו גדול (מלחמה בעיראק, נניח) ולא אוכל לקפוץ להרצאה". 2. שעות - הרבה יותר קל לקבל (ממפקד הגיוני) אישור לצאת שעה מוקדם לשיעור שמתחיל בשש בערב. הרבה יותר קשה אם הקורס בצהריים. 3. אתה לא תלוי בטוב ליבם של המפקדים שלך. ואם תיפול על מפקד רע ואכזר, שלא ישחרר אותך? תגיע רק לבחינה, ותחפש נואשות צילומים. מצד שני, אם המפקד שלך יהיה כזה מרושע, השלמת התואר תהייה הצרה הקטנה שלך. 2. בהמשך ל- 3: מה אם תצא לבה"ד 1 בשנה הראשונה? משם בטוח לא ישחררו אותך להרצאות. בעיה חמורה הרבה יותר מתעוררת, כשבה"ד 1 נופל על תקופת הבחינות. בכל מקרה, אם תשלים את הקורס תוך כדי השירות, חשוב שתתאם את היציאה לבה"ד 1. חסרונות של דחיית החז"ל: 1. אתה מפסיד שנה מהחיים. ההכרעה ברורה, נכון? אני השלמתי קורס אחד בסמסטר אחרי הגיוס. יצאתי פעם בשבוע ב- 14:30 מצריפין לירושלים (באישור, כמובן...). בכל פעם לקחתי חצי יום חופש, או שהחזרתי 3 שעות בימים אחרים (עבדתי יומיים בשבוע עד שבע), או שפשוט... לא הגעתי להרצאה. לפני הבחינה לקחתי 3 ימי חופש כדי ללמוד.

צחי21

New member
יש לי חבר עם בדיוק אותה בעיה!

קוראים לו איתי והוא גם נכשל בקורס אחד בשנה א וגם הקורס הזה היה חד שנתי, וגם לו כל התואר נדחה בשנה, וגם לו אמרו שמקסימום יתנו לו עוד סמסטר. לפי דעתי אתה יכול להתייעץ איתו, אם תרצה אני אתן לך את הטלפון שלו...

למעלה