עזרה בהסברה

עזרה בהסברה ../images/Emo13.gif

אני כותב מאמר למתחילים על מי נגד מי למה וכמה בבניית אתרים שיסביר למתחיל בבניית האתר את הדרך הנכונה בלימוד התחום. מכיוון שאיני מכיר היטב את Perl ו-CGI (לעומת שאר הטכנולוגיות שיש לי ידע מועט ומספיק בהם) אני מבקש מכם שתעזרו לי לכתוב הסבר למתחילים על CGI, Perl ולמה כדאי לכתוב CGI ב-Perl (אני פוחד שההסבר שאני אתן יהיה קצת ברמה שלא תתאים למתחילים). תודה רבה

זה לא שאני חושב כך ../images/Emo13.gif

התפקיד של המאמר זה לתת "מבט על" על שפות שבעזרתן אפשר לכתוב אתרים על צד הלקוח סיימתי לכתוב ועכשיו אני עובר לצד השרת (ASP, PHP, JSP, CGI...). לכן אני צריך עזרה בנושא ההסברה של Perl ו-CGI. תודה
אגב יכול להיות שתוכניתן רוצה לבנות אתר אינטרנט או פלאשיסט כך שנושא התכנות יהיה להם מוכר אבל הם עדיין יהיו חדשים בתכנות לאינטרנט

idansof

New member
בעיקרון אתה יכול לכתוב CGI

כמעט בכל שפה שתבחר, יהי זה C, פארל, פייטון, אפילו פסקל. למעשה, המפרש של PHP יכול לתקשר עם השרת בCGI אם אין אפשרות להפעילו כמודול כתוך השרת(שבדרך כלל נותן תוצאות טובות יותר). CGI פשוט מעביר את הפרמטרים שהגיעו מצד הלקוח(כותרים, כתובת מבוקשת, תוכן POST וכיוצא בזאת) אל הקלט של התוכנית, ואילו התוכנית מחזירה את הפלט המבוקש. כך שלמרות לצורך הדגמה אפשר להציג תוכנית CGI בPerl, אבל באותה מידה אתה יכול לבחור כמעט כל שפה אחרת.

למעלה