עזרה בהיגוי!

Aquara

New member
עזרה בהיגוי!

מצאתי אתר יעיל שמלמד קאנג'י, אבל בלי הדרך להגות אותו, כך שאני לא יכולה לקשר בין צליל לסימן... חוץ מזה, אין לי דרך לכתוב ביפנית במחשב ולכן אני שומרת טקסטים ומעתיקה את המילים אחת-אחת.. כאב ראש. :S אז ככה, לפני משהו כמו חצי שנה צפיתי בסדרה "CHOBITS", שבקאנג'י כותבים את זה כ...: ちょ|っツ ה-| מסמל סימן שלא הצלחתי למצוא. מישהו יכול להסביר לי איך הוגים כל אחת מהתנועות? אני יודעת ש-ち נההגה כ-CHI, ו-ツ נשמע כ- S, אבל מה השאר?

furrball

New member
אנחנו לא בקנג'י, כן?

מה שהבאת פה זה קאנה, כתיבה יפנית פונטית שמתחלקת להיראגנה וקטאקנה. כדאי לך ללמוד את הקנה לעומק לפני הקאנג'י כמובן. שם הסדרה CHOBITS הוא חריג ובטח לא כדאי להתחיל איתו, בכל אופן כשתלמדי את הקאנה את תדעי ש: למרות שち זה ちょ, CHI זה CHO; び זה BI; っ מסמלת "הכפלה" של העיצור הבא אחריה ובעיקרון המילה CHOBIT רשומה כאן בהיראגנה אפילו שאינה קיימת ביפנית בשביל הרגשה יותר "קרובה" (יש כמה מילים שמתחילות בCH והן צורה סלנגית של המילה "קטן"(chiisai) כמו chicchai או chikkoi, אז זה חלק מהעניין) ומפני שזה לא CHOBIT (שיהיה נגיד ちょびっと chobitto) אלא CHOBITS עם סיומת "זרה" S, אז את האות האחרונה ツ TSU רושמים בקטאקנה: ちょびっツ CHOBITTSU

Aquara

New member
וואלה, אני באקה ><

שכחתי לגמרי, אני פשוט רגילה לקאנג'י, ואני יודעת שזה קאנה... אריגטו! תודה רבה-רבה! יש לי עוד שאלה.. אונגאי זה "בבקשה", אבל בבקשה כשמגישים למישהו משהו, או כשמבקשים משהו?

furrball

New member
נימוסים זה נושא קצת מורכב

אבל על קצה המזלג: DOUZO כשמגישים משהו למישהו ONEGAI SHIMASU כשמבקשים לעשות משהו (XXX WO (AGETE) KUDASAI (ONEGAI SHIMASU כשמבקשים ממישהו לתת משהו (מה שבסוגריים אפשר להשמיט)

למעלה