עזרה בהחלטה

• פותח הנושא pa01
  • פורסם בתאריך

pa01

New member
עזרה בהחלטה

שלום לכולם, אני בן 29 וקצת בדיליי , אבל השבוע החלטתי להירשם ללימודי רפואה אלטרנטיבית. אני יודע שאני לא רוצה ללמוד סתם איך עושים מסז' אלא לדעת איך לרפא כאבים חיצוניים ואפילו גם פנימיים.יש לי ידיים טובות ורגש במגע ולכן נראה לי שאני מתאים. חוץ מזה אחים שלי הגדולים תמיד סינג'רו אותי שאעשה להם מסז'...סתם. התחלתי כבר לברר ואף הזמנתי ידיעונים מרידמן, תהילה ומדיסין.יש לי אפילו שיעור נסיון ביום חמישי הבא בתהילה.הפחד שלי הוא שאחרי שאלמד לא ארצה להתעסק בזה או שלא תהיה לי עבודה כי השוק מוצף. לאיזה מוסד כדאי לי להרשם, אם בכלל? על מי מהמוסדות אפשר לסמוך מבחינה כלכלית? האם באמת אוכל לעסוק בזה אחרי? שמעתי ואני גם מכיר אנשים שסיימו ללמוד ו...זהו, פשוט. הייתי מעדיף שהלימודים לא יהיו יותר משנה. כולם מוזמנים להגיב תודה מראש

0 אור 0

New member
תגובה

ראשית, אני מברכת אותך על ההתעניינות בתחום הרפואה המשלימה - תחום מדהים, מרתק ובלתי נדלה. לדעתי, אין לך מה לחשוש: אמנם מאד יתכן שתגלה שאינך רוצה לעסוק ברפואה משלימה כעיסוק מלא לחיים, ואף יתכן מאד שלא תצליח "למצוא עבודה" - כי בתחום הזה, אתה צריך לבנות את עצמך בהדרגה, ורבים אינם מוצאים עבודה. אך גם אם לא תעבוד בתחום חייך יהיו עשירים ומלאים יותר. גם לגבי אורך הלימודים, חשוב שתדע: אמנם יש לא מעט קורסים שאורכים פחות משנה ולאחריהם אפשר כבר להתחיל לעבוד, אך כל מי שנכנס לתחום ובודאי מי שרוצה לעסוק בו בצורה רצינית ממשיך ללמוד עוד ועוד. מי שלומד את התחום בצורה רצינית כלימודים ראשונים, בדרך כלל לומד בין שנתיים ל ארבע (שנתיים לתרפיות המגע וארבע לרפואה סינית או נטורופתיה), וגם מי שלמד אותו טיפין טיפין כמוני אוסף לו שנים של לימודים וקורסים במשך הדרך. הקורס הראשון אותו לקחתי היה קורס רפלקסולוגיה בן שנה, אך לאחר מכן כבר לקחתי עוד ועוד קורסים במהלך השנים (ארוכים וקצרים) ועוד היד נטויה.

pa01

New member
תודה וגם...

תודה רבה, שוב. הייתי רוצה לדעת אם את עוסקת היום בתחום ואם כן האם זהו העיסוק העיקרי שלך.

0 אור 0

New member
כן ולא

אני עובדת לפרנסתי במשהו אחר לחלוטין, ועוסקת בתחום בקטן שלא לשם כסף. חשוב להבהיר, זה לא בגלל שלא הצלחתי בתחום, אלא זו היתה הבחירה שלי מראש - להמשיך בתחום עיסוקי ולהוסיף עוד תחום נוסף של רפואה משלימה.

למעלה