עזרה בהחלטה

shaism100

New member
עזרה בהחלטה

הי יש יומהולדת לאמא ואנחנו עושות ברנץ. הוגענו להחלטה שאנחנו רוצות גוורץ. אני מכירה כמה טובים וצריכה עזרה לגבי מה כדאי. בברנץ' יוגשו סלטים, קישים, גבינות קשות (לא חריפות), פסטות ולחמים עם מטבלים.
האופציות הן:
נייטלינגסהוף גווירצטרמינר- גוורץ דרום אפריקאי מצוין שחביב עלי מאוד.
הרדיס סטמפס ריזלינג גוורצטרמינר-אוסטרלי, הומלץ ע"י שתי חנויות יין אבל אין לי הכרה אישית איתו, פחות פירותי מהשאר
תבור פנינים לבן-ישראלי יותר מבעבע מהשאר גם הוא הומלץ
קולומביה קרסט טו ויינז גוורצטרמינר- מיקב בוושינגטון מוכר, נחמד מאוד.
כל הסוגים הינם מבציר 2010 למעט הנייט שהוא משנת 2009.

אשמח לשמוע דעות על כל היינות שפירטתי או אם אתם מכירים גוורץ של יקב אחר שאתם ממליצים עליו, ובנוסף אם אתם מכירים מקום שמוכר אותם במחיר שפוי אני צריכה 12 בקבוקים...

נשמע בסדר

לא טעמתי את כל מה שכתבת פה אבל בגדול זה יינות פירותיים, ומתקתקים שטעימים לקהל הרחב

אופציות נוספות זה ד"ר לוסן הפשוט (~50 ש"ח) וגמלא ריזלינג לבן של רמה"ג (להבדיל)

shaism100

New member
ד"ר לוסן

לא מכירה אישית. יצא לי לטעום מספר גוורצים גרמניים והטעם שלהם היה יבש יחסית לגוורצים אחרים שטעמתי האם גם ד"ר לוסן הוא כזה או שהוא פרותי יותר?

לוסן הוא ריזלינג

מתקתק, קליל, נעים, מתאים לקהל רחב

shaism100

New member
אכן

צריך לציין זאת :) יש ליקב גם גוורץ וגם ריזלינג למיטב ידיעתי בנוסף לזנים אחרים

אני אישית מאוד אהבתי את הגוורץ של ארתור מץ

גוורץ חצי יבש, לא מתוק מדי ולכן טוב עם אוכל.
מאוד פרחוני ומרענן, עם פיניש מורכב וארוך. די קלאסי לזן, עם ליצ׳י, ורדים וגם קינמון.
בערך 60 ש״ח לבקבוק.

אני בכלל הייתי הולך על הריזלינג של ד"ר לוסן

אבל בגדול הקולומביה קרסט הוא להיט גדול וכולם יאהבו אותו. לאו דווקא מהסיבות הנכונות, אבל יאהבו אותו. ובדר"כ הוא גם הכי אטרקטיבי במחיר.

הריזלינג הפשוט של ד"ר לוסן הוא היין הלבן החצי היבש הטוב שיש בארץ ביחס למחירו לטעמי.

כי הוא מתוק

מתוק זה נעים בפה, אז כולם אוהבים, אבל לאוכל זה פחות נכון.
אלא אם יש לו קונטרה של חומציות מתאימה. בריזלינג של ד"ר לוסן יש, בגוורצ' קולומביה קרסט אין.

ממליץ על הריזלינג

shaism100

New member
מקום לקנות

אחרי שקיבלתי המלצות לבחירה מישהו מכיר מקום שניתן לקנות את היין במחיר שפוי? הכי זול שמצאתי בינתיים הוא הWINE DEPOT למישהו יש המלצה יותר זולה? אני צריכה 12 בקבוקים

אלו מוצרים שלא יהיה לגביהם הבדלי מחירים

משמעותיים. בכל מקרה, נסי לבקש הנחה נוספת על ארגז סגור של 12 בקבוקים.

למעלה