עזרה בהחלטה דחוף

kerenzl

New member
עזרה בהחלטה דחוף

אני לפני רכישת מחשב ומתלבטת בין מחשב LG ל DELL בין מחשבי דל -ישנם 2 דגמי אחד ללא מע' הפעלה. שני המחשבים לא 2 דואל קור לעומת האל-ג'י. האחריות של אל ג'י שנתיים בלבד. איך המחשבים שלהם - האם ניתן לסמוך עליהם? כאמור דרישותי אינן גבוהות, בעיקר אופיס, אינטרנט והורדת סרטים אשמח אם תעזרו

Jan22

New member
בואי נראה

ראשית כל צייני את התקציב המאקסימלי שלך. אם תסתכלי במפרטים בZAP בסביבות ה4K-5K תוכלי לראות שמרבית החומרה מגיעה עם דואל קור(מעבד כפול ליבה) .האם יש לך צורך בזה ? לרוב האנשים שמגיעים לפורום ושואלים את אותה השאלה כמו שלך אין צורך בזה ,אבל הם קונים בכל זאת. עבור הדרישות של אנטרנט/סרטים/מוסיקה/IE אנטרנט וגלישה/WORD,PP/OFFICE וכל שאר תוכנות משרדיות אין צורך בכלל בדואל קור. יש מעבדים ייעודים ליישומי משרד שהם CELERON/SEMPRON ,המחיר של נייד מבוסס הנ''ל בסביבות ה3K-3.5K וזה מיועד נטו לסטודנטים ואנשים שמריצים את התוכנות הנ''ל. עכשיו את צריכה להסתכל גם מנקודת מבט אחרת ,העתיד ...האם את רוצה לעבוד עם תוכנות כבדות יותר בעתיד או שהשימוש של הנייד המיועד יהיה נטו למשרד. אם לא - אין לך מה לקחת דואר קור ,זה מיועד לאנשים שמריצים קידודי וידאו/עריכת סרטונים/משחקים/חישובים מתמטיים וכו' . בנוגע לLG ,בנתיים אני נגד ניידי LG מכיוון שהם חדשים בתחום הלפטופים והניידים שלהם חלשים מאסיבית (כלומר מבחינת מארז) ולא עמידים בפני נפילות ,המקלדת רכה מדי ,ועוד (אגב הקישור שלך שבור!!!) בנוגע לDELL 6400 ,הוא בין הדגמים היותר נמכרים בישראל . האם הוא חזק חיצונית בפני נפילות ? זה לא הייעוד שלו .את קונה דל - את משלמת על חומרה (ושימי לב שהדגם הוא מסדרת INSPIRION ,מה שאומר שמיועד לצרכן הפרטי ולכן איכות המארז נמוכה מאיכות הLATITUDE שהיא הגירסא העסקית והיותר עמידה חיצונית). ----- בכלליות אינספיריון 6400 דגם טוב. אם את רוצה תמורה טובה לכסף עבור החומרה ,את תמצאי את זה שם. (ולא שחסרים דגמים של חברות אחרות!) *תחשבי על העניין של הייעודיות של הנייד. אם את לוקחת מעבד פחות חזק (ויותר ייעודי לאפליקציות שלך) את יכולה לשים דגש על חומרה אחרת ,למשל הארדיסק גדול יותר ,או זיכרון גדול יותר ....

kerenzl

New member
תודה על תגובתך

תקציבי עומד על עד 4500 שח. ההצעה של LG מבחינת המפרט טובה יותר (מקווה שהקישור יעבוד הפעם) כאמור הציעו לי דל ללא מע' הפעלה כפי שמסרתי בהודעתי הקודמת במחיר 4000 שח אך המעבד הינו דואו רגיל ולא כפול 2... ותהיתי אם לקחת אותו או את ה LG כי ההבדל קטן במחיר. לפי מה שהבנתי אתה מציע דל למרות שהמפרט פשוט יותר ממה ש LG מציעים בגלל אמינות ואיכות החומרה שידועה...

Jan22

New member
תבדילי

ראשית כל מדובר בשני מעבדים שונים. CORE DUO ו CORE 2 DUO . שניהם מעבדים כפולי ליבה (=דואל קור). ההבדל ביניהם הוא במהירויות השעון ובתמיכה בטכנולוגיית 64BIT (לפרטים מלאים כנסי לגוגל ותרשמי difference core duo vs core 2 duo) עבור הדרישות שלך אין לך אפילו צורך במעבד הראשון (אלא בCELERON/SEMPRON) א-ב-ל ,מכיוון שהמחירים של הדואל קור יחסית קרובים למחירים של המעבדים מהדור הקודם - עדיף לקחת אותם אם יש תקציב (עבור הרצת אפליקציות כבדות יותר בעתיד ... אם את אכן מייעדת את הנייד לכיוון הזה!). הנקודה פשוטה - אם את מחפשת תמורה לכסף שלך ,מבחינה של חומרה (!!!) ולא של עמידות מארז ואיכות בניה (מה שלא תמצאי בניידים במחירים של 4K ...אז LG תהיה בחירה סבירה ,למרות שאני האחרון שימליץ עליהם ... כבר עדיף ACER ASPIRE ,DELL INSPIRION ,LENOVO N100,HP PAVILION וכו'.

kerenzl

New member
תודה רבה!! אלך כנראה על הדל ואשקיע טיפה יותר

http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=4767

kobi 23

New member
לא קראתי את כל התגובה של KERENZL

חשוב להדגיש שאם את קונה מחשב אין לך יותר מדי אפשרויות לשדרגו,למעט זכרון (שגם מוגבל עד ל4 ג'יגה בד"כ) ודיסק קשיח. אם את קונה מחשב עם מעבד וכרטיס מסך חלש יחסית שמיודע לאופיס ולאינטרנט זה יהיה שימושו בעתיד. באופן כללי משני האופציות בין LG וDELL אני מעדיף את הדל.

Kibiniloch

New member
שאלה לגבי מחשבי DELL

ביקרתי היום (אתמול בעצם) בשתי חנויות מחשבים מקצועיות ובשתי החנויות, למרות שהם עובדים עם כמה דגמים של DELL, המוכרים אמרו שהם לא הכי ממליצים עליהם כי השירות גרוע...???? מה שלגמרי סותר את כל מה ששמעתי מכם בפורום עד היום ודווקא דיי החזקתי מהמחשבים שלהם, הרבה בגלל הסיבה הזו. ומצד שני גם שניהם אמרו ש-HP ו-LG הם בסדר גמור וכו' וכו'... בקיצור מה שאני שואלת: מישהו נתקל בבעיות שירות *גרועות* של DELL ??

Kibiniloch

New member
ועוד שאלה

(משום מה נראה לי שהמוכרים אתמול חירטטו לי במוח, אבל בכל זאת כדי שאהייה בטוחה בעצמי..) אחד מהם אמר לי שאם אני מחפשת כרטיס מסך בינוני ולא מהמתקדמים ביותר, בגדר הדרישות שלי עדיף לי כבר לקחת מחשב שבא עם כרטיס מסך shared אבל מהיותר מתקדמים של אינטל, ופשוט להוסיף עוד זכרון RAM כי משם הוא עושה את ה-sharing... עכשיו, למרות שנראה לי לאורך כל השיחה שאין לו הרבה מושג על מה הוא מדבר, עדיין זה נשמע כאילו יש בזה היגיון... מה אתם אומרים?

maor78

New member
ככה

כל מה שתישמעי ממני זה בעיקר דברים מתוך ניסיון ופחות דברים מיקצועיים. את זה אני אשאיר למומחים. אני הזמנתי מחשב דל למרות שלי אישית אין ניסיון איתם(עם ניידים בכלל) אבל סמכתי על חבריי הפורום. עוד דבר, לבן דוד שלי יש דל שהוא קנה יד שניה ועד עכשיו הוא סוחב לו מצויין! בקשר למוכרים: לפני שבועיים או שלושה החלטתי לטייל קצת ולראות מחשבים, להתייעץ עם מוכרים(טעות רצינית) בתקווה שזה יעזור לי להחליט כבר. באותה תקופה התלבטתי בין שני דגמים של טושיבה ואייסר כי שניהם היו עם מפרט טוב וגם כרטיס מסך טוב כי זה דיי חשוב לי. כששאלתי את המוכר מה הוא חושב על שניהם הוא אמר: שניהם טובים ובלה בלה וכששאלתי למה אייסר לא מוכרים הרבה בארץ הוא אמר שזה בגלל בעיה שיווקית של ניופאן אבל מבחינת מחשב הוא אחלה. כשהוא הסתכל בפרוספקט שלהם הוא גילה לתדהמתו שהם כבר לא מתעסקים עם אייסר ופתאום הוא שינה דיעה שאייסר הם רק בסדר ולא יותר כי הם מפגרים טכנולוגית אחרי כולם. כבר אז הבנתי שהוא דיי קשקשן אבל בכל זאת התיישבתי והמשכתי לשמוע לו. כששאלתי אותו אם יש לו מחשב אחר עם כרטיס מסך 8600M GT כמו שיש באייסר הוא אמר שהHD2600 שהיה בטושיבה לא נופל ממנו ואולי אפילו יותר טוב והוא אפילו אמר:" הינה תראה, שניהם עם 256 מגה, זה אומר שהם דיי זהים בביצועים" זה לא שאני מבין גדול בכרטיסי מסך אבל כבר לפני הרבה שנים גיליתי שכמות המגה בית בכרטיס מסך זה רק אינדיקציה אחת מתוך הרבה לגבי הביצועים שהוא יתן. משם המשכתי לטרקלין חשמל ולהם היה אייסר אבל לא טושיבה. ומה נראה לך שהמוכר עשה? כמובן, התחיל ללכלך על מחשבי טושיבה בלי בסוף ואין לי כח לפרט עוד. בקיצור: התפקיד של המוכר זה למכור ולא משנה אם זה מה שאת באמת רוצה או לא. יש מוכרים הגונים שלא ידחפו לך סתם דברים אבל הם מעטים פה במדינתינו. ממה שהבנתי ממך את גיימרית שרוצה לשחק במשחקים שיצאו לאחרונה וגם כאלה שלא יצאו רק לאחרונה אבל הם עדין כבדים אז כרטיס מסך עם זיכרון שיתופי לא יעשה את העבודה וגם לא יתקרב לזה. זהו, כתבתי יותר מידי.

RoyBO

New member
מוכרים= אינטרס למכור

תעשי את הבדיקה שלך בעצמך.

Kibiniloch

New member
בדיוק בשביל זה אני כאן :)

אז בכל זאת הייתי רוצה לקבל תשובה. אפילו "כן" או "לא" בשלב זה יתקבלו...

Kibiniloch

New member
אינדיד (תודה מאור אגב :) )

וגם אני מראש כתבתי שנראה לי ששני המוכרים חרטטנים לא קטנים, אבל עדיין מסקרן אותי העניין עם הכרטיס מסך - על זה לא קיבלתי תשובה.

RoyBO

New member
אני אפרט יותר...

כרטיסי מסך ייעודים של NVIDIA גם עושים SHARE עם הזיכרון הראשי בנוסף לשימוש בזיכרון הייעודי שלהם. עניתי לך על השאלה? חוץ מזה כרטיסי מסך מובנים לא תומכים DX10 או SM4 כמו סדרה 8 של NVIDIA.

joya111

New member
CORE DUO גם אני התלבטתי לגבי ה- CORE2

רכשתי את ה6400 ואני רק מרוצה, רכשתי אותו יחד עם מערכת הפעלה כמו כן עם מעבד CORE DUO גם אני התלבטתי לגבי ה- CORE2 אך הבנתי שמה שחשוב הוא מהירות המעבד (2.0 GH) שאצל הLG הוא פחות.... בקיצור מאד ממליץ על ה-6400

למעלה