עזרה בהזרקה!!

22טלי

New member
עזרה בהזרקה!!

אני לא יודעת אם זו רק אני, אבל אני כבר לא מרגישה את הבטן שלי מרוב הזרקות, פשוט כואב לי כל האיזור, אז ניסיתי להזריק לרגל וזה יותר גרוע משום שכואב לי ללכת כל היום (אני לא מצליחה לפספס את השריר ברגל) מה עושים, האם יש מקומות אחרים לא כואבים להזרקה? או האם אני פשוט לא מזריקה נכון?

mickey15

New member
אז ככה...

לפי מה שאני יודעת מומלץ להזריק בזווית של 90 מעלות. ויש עוד מקומות, יש בידיים, יש במותניים, יש בישבן...

hilapo

New member
גם אני מאוד סבלתי מכאבים בבטן

היו לי מלא סימנים כחולים ובאמת יש זוית מסוימת {לא בהכרח 90 מעלות} שצריך ללמוד אותה..גם אצלי לפעמים כואב ולפעמים אני לא מרגישה את ההזרקה....את יכולה לבקש מהאחות איפה שאת מטופלת שתדריך אותך... ברגל היה אצלי אותו דבר פעם כאב ופעם לא הרגשתי זאת רק הזוית שצריך ללמוד אותה!!!

לזר

New member
ההזרקה, ההזרקה...

טלי, אינני יודע עם איזה מחט ומזרק את משתמשת, אבל ההזרקה איננה "בתוך השריר", אלה תת-עורית, כלומר מזריקים בזוית. ממליץ על מחטים דקים שיש להתאים לסוג העור שלך. המחטים מסומנים עם סימון המכונה גייג' (Gauge). ככל שהמספר גדול יותר, המחט דקה יותר. למשל מחט של Gauge 30 דקה מאוד וככל שידוע לי אין דקים ממנה מקובלים לאינסולין. בדקי היטב את הנושא ותרויחי את כל הכאבים. המומחים אומרים להזריק אנכית ולדחוף את החומר בבת אחת. הם יכולים לספר, אבל זה לא מתאים לכולם ולהם זה לא כואב. יש המשפשפים עם קרח (עבודה בעיניים) כדי לרכך את הכאב, אבל אני סבור שהכאב הוא יותר פסיכולוגי מאשר ממשי. תחשבי על זה כך בהצלחה

יש גם אפשרות להשתמש במשחות

או מדבקות עם אמלה הגורמת להרדמה מקומית של העור - החסרון שיש למרוח כשעה לפני ההזרקה.

עמית 29

New member
הזרקות...

הי, גם בתחום הזה יש לנסיון תפקיד חשוב. את עוד תזכרי שפעם כאב לך וכו' וזה יעלה לך חיוך על השפתיים... כל אחד מאמץ את הזוית הסודית שלו ומה שטוב לאחד לא בהכרח טוב לשני. אני כן ממליץ להשתמש עם מחטים קצרות 6 מ"מ ולא 8 מ"מ (זה פשוט נכנס פחות עמוק לגוף), וכן ללמוד את הטכניקה של תפיסת עור בתנועת צביטה והזרקה בקפל שנוצר... אז תבטיחי לעצמך שלא תגעי עם המחט ברקמת שריר (כפי שקרה לך ברגל). יש לזכור שברגל יש פחות שומן ולכן הטניקה הזו רלוונטית. עמית

hilapo

New member
טלי אני לא יודעת באיזה מזרק את

משתמשת אבל אני משתמשת ב-novo pen.והמחטים שלו הם בדיוק לפי התיאור של לזר ועמית...ראי תמונה. דרך אגב גם עם המחט הזאת זה לפעמים כאב..צריך ללמוד ולהתרגל.{אני לא מאמינה שאני מדברת ככה..פעם היו עונים לי את התשובות האלה שהכל יבוא עם הזמן}..ובכלל נראה לי שלי ולך יש את אותו פזמ לא?!

אקווה

New member
יש גם יותר דקות..

אני משתמשת במחטים של 29G, והן ממש ממש דקות. אז נכון שהן ארוכות, אבל בדיוק בגלל זה אני דווקא מזריקה בזווית של 45 מעלות ואז זה ממש פחות כואב. נכון שלפעמים יש סימנים כחולים (אני טוענת בתוקף שמכבים עלי סיגריות
), אבל בסה"כ ההזרקה די פשוטה ולא כואבת. כך שצריך לנסות ולנסות, כמו אמבה, עד שמוצאים את מה שנכון לכל אחד.. בהצלחה!

למעלה