עזרה בהולה!!!

עזרה בהולה!!!

שלום לכולם ותודה על העזרה מראש.
אני מתכוון לנסוע בקיץ לניו יורק להשלמת תואר במשפטים בישיבה יוניברסיטי-
מאוג' ועד דצמב' 2012.
הבעיה היא שיש לי קושי כלכלי אמיתי להגשים את היעד הזה- אני מגיע ממשפחה
חד הורית מצפון הארץ. אין לי ממש אקסטרה ממון.
אני צריך כל עצה/עזרה שיש בנוגע למגורים או מלגות שיכולות לסייע לי:
א. האם אתם מכירים משפחות יהודיות שיסכימו לארח?
בתמורה ללימוד ילדיהן עברית או משהו כזה?
ב. האם אתם מכירים מלגות?עזרה במימון?

ממש תודה לכל מי שיעזור...

תגובה לכך...

היי, מה שלומך?
ניסיתי לברר מול האוניברסיטה והדבר היחידי שהם מוכנים
לתת הוא מלגה לסטודנט שבא לעשות שנה שלמה של LLM.
אני צריך להיות שם סמסטר בלבד- ולכן הם לא מוכנים למממן
את חלקו של התואר.
מה עושים???יש לך עוד רעיונות?

Fleur

New member
אני מהתחום ולצערי אני לא מכירה שום מלגה

לחילופי סטודנטים במשפטים (חוץ מעזרה כלכלית הן מהאוניברסיטה הנוכחית שלך, ואולי גם מאוניבסיטת היעד). אבל אולי יש מישהו שיודע יותר. אני לא לחלוטין יודעת מה השיקולים שלך ללכת לחילופי סטודנטים, אבל לדעתי האישית אם יש לך קושי כלכלי אז חילופי הסטודנטים פשוט לא שווים את זה. אם כבר, אז כדאי לחסוך קצת ולטוס לעשות בארה"ב תואר שני- שגם לשם אין הרבה מלגות, אבל לדעתי זה נותן הרבה יותר מקצועית....

אבל זה בדיוק מה שאני עושה!

היי...
אני למעשה טס לסמסטר אחד כדי להשלים את התואר השני במשפטים LLM.
זה בדיוק מה שאני עושה!
מאוג' ועד דצמב' 2012.
את מכירה קרנות שיכולות לסייע?
ולחילופין, את מכירה משפחות יהודיות בניו יורק שיכולות לארח אותי
במקום שאשלם שכ"ד?
מה דעתך?
יש לך עוד רעיונות לצמצום עלויות?
תודה רבה!

Fleur

New member
אני קצת פסימית בנדון...

אני באמת לא מכירה שום קרן מלגות שעוזרת לאנשים בחילופי סטודנטים, לכל היותר יש עזרה כלכלית רק למי שנוסע לעשות את כל התואר השני בארה"ב (וגם זה, במידה מוגבלת ביותר).
אני לא יודעת מה הסיכוי למצוא משפחה יהודית שתסכים לארח אותך בתמורה ללימודי עברית, אבל אתה יכול לנסות לחפש בלוחות של קהילות יהודיות בניו יורק (למשל:
http://maalotwashington.com/cgi-bin/Blah/Blah.pl/ ). אגב, שים לב שלימודי המשפטים בארה"ב הם הרבה יותר אינטנסיביים מאשר הלימודים בארץ, כך שבקושי יהיה לך זמן פנוי.
כמו כן, אם אתה חושב שחילופי הסטודנטים שווים את זה- אולי כדאי לך לקחת הלוואה בפריסה נוחה (סך הכל, אם תעבוד אחרי זה במשרד טוב, לא נראה לי שזו תהיה בעיה גדולה מידי להחזיר את הסכום...)

אני הולך לתואר שני!

היי....
קודם כל, תודה על המענה לשאלותיי.
אני נוסע להשלמת תואר שני- חמישה חודשים בלבד.
מה לדעתך הדרך הנכונה והטובה ביותר לצמצם עלויות
במהלך שהותי בניו יורק?
אם נניח לא אמצא משפחה יהודית לגור איתה?
ומה לגבי עבודה?

Fleur

New member
תשובה

אתה אמנם נוסע לתואר שני, אבל מי שמעניק לך אותה זה האוניברסיטה שאתה לומד בה בארץ, לא ישיבה יוניברסיטי (ותקן אותי אם אני טועה), וזה משמעותי.
על ויזת סטודנט מותר לך לעבוד עד 20 שעות עבודה ורק בקמפוס של האוניברסיטה. עם זאת, לא תמיד מוצאים מקום עבודה וכו', אז לא הייתי מסתמכת על זה. כמו כן, לדעתי אתה לא צריך לחשוב יותר מידי על האופציה של משפחה יהודית, כי רוב הסיכויים שיהיה לך מאוד קשה למצוא כזאת. שכר הדירה ההכי זול שאני יכולה לחשוב עליו במנהטן הוא בסביבות ה- 700$ לחודש (בדירה עם שותפים) וגם זה בוושינגטון הייטס שהיא לא הכי במרכז. אם אתה ממש רוצה לצמצם עלויות אולי כדאי לך למצוא דירה שבה אתם שניים בחדר, אבל אני מניחה שבגיל מבוגר זה לא קל. בנוסף, יש נסיעות (חופשי חודשי לסאבווי עולה 104$ בחודש), ודברים כמו אוכל, בגדים וטיסות.

נ.ב.

כשאתה הולך להוציא ויזת סטודנט אתה צריך להביא מכתב מהבנק שאתה מסוגל לממן אתה השהות שלך בארה"ב. השגרירות לא נותנת ויזות לסטודנטים שמתכוונים לממן את השהייה שלהם בעזרת עבודה במקביל ללימודים.

מקווה שעזרתי

עם לימודי משפטים זה קצת בעיה

כי זה נחשב תואר שאחרי שאנשים עושים אותו יש להם יכולת ללכת לעבוד ולהרוויח כסף. אז אין הרבה מלגות לזה ומה שאנשים עושים זה לקחת הלוואה.
לגבי עניין המשפחה היהודית: אני לא יודעת בודאות, אבל אני קצת סקפטית. שמעת פעם על משפחה בארץ שאירחה אצלה סטודנט מחו"ל למשך חצי שנה כי הוא רצה לעשות תואר שני בישראל ולא היה לו כסף לשכ"ד?
מה שהייתי אולי מנסה לברר זה אם יש לאוניברסיטה שלך תכנית בסגנון work - study, שבמסגרתה עובדים באוניברסיטה (בספרייה וכדומה) במהלך הלימודים תמורת מימון כלשהו.

עוד כמה שאלות...

את למדת בארה"ב? את נמצאת שם?
מה הן הדרכים לצמצום עלויות בזמן השהות בניו יורק?
מה הוא התקציב הריאלי למחיה של חמישה חודשים שם?

כן, אני לומדת בארה"ב.

אני חושבת שההוצאות הגדולות ביותר הן (כמו שאתה כבר שמת לב בעצמך) שכ"ל ושכ"ד. הפתרונות של רוב האנשים זה לגור רחוק מהאוניברסיטה ועם שותפים. בסה"כ בניו יורק יש מערכת לא רעה של תחבורה ציבורית כך שהעיקר זה לגור קרוב לתחנת סאבווי.
לגבי אוכל, אני יודעת שיש כל מיני תכניות כאלה דרך האוניברסיטה שהרבה סטודנטים משתמשים בהן. ביטוח רפואי - או שהאוניברסיטה תספק משהו או שתצטרך לעשות בעצמך. לתקופה קצרה כמו שלך אולי אפשר לבוא עם משהו מהארץ וזה מספיק.

למעלה