עזרה בהגדרת תפקיד

נח מ

New member
עזרה בהגדרת תפקיד

כיום אני עובד כמתכנת בהיי טק . לאחרונה הגעתי למסקנה שאני רוצה לעבוד כיועץ ועוזר לאנשים . לא בטוח לאיזה כיוון ללכת . אני בן 30 ובעל תואר ראשון במנהל עסקים . אשמח לקבל עזרה לגבי לימודים אפשריים - גם אקדמיים אבל לא בהכרח . ובכלל איזה תפקידיים רלוונטים יש היום בשוק שקשורים למה שאני רוצה . תודה ויום טוב .

יועץ

יועץ ועוזר לאנשים זו הגדרה רחבה משהו. הנה כמה אפשרויות: 1.תואר שני במינהל עסקים בתחום היעוץ הארגוני. יעוץ למנהלים, שיפור תקשורת בין עובדים להנהלה ונושאים כאלה יכולים להיות בין פעיליותיו של היועץ הארגוני. 2.יעוץ השקעות- תוכל ללמוד בקורס המכשיר יועצי השעות ומנהלי תיקי השקעות 3.יעוץ מס 4.ותחום שעדיין בחיתוליו -יעוץ פנאי משהו מזה מענין?

נח מ

New member
ייעוץ

שלום , קודם כל תודה . הכוונה לייעוץ שעוזר לאנשים בעיקר בתחום האישי , משהו כמו פסיכולוג , אולי גם פסיכלוג יכול לבא בחשבון . יש לי כמה שאלות יותר ספציפיות : כמה זמן יקח לי בגילי ועם תואר ראשון בתחום אחר להיות פסיכולוג בפועל ? מה זה יועץ פנאי ? איזה עוד יועצים יש ? מה לגבי תחומים שאינם אקדמיים ? שמעתי על מישהי שלקחה כמה קורסים באיזה מקצוע ועוד מעט היא יכולה להתחיל לעבוד בזה , אתם מכירים דברים כאלה ? תודה על המענה המהיר יום נעים נח

יעוץ

פסיכולוג נדרש לתואר שני. פרושו של דבר 5-6 שנות לימוד, עם מכשולים לא פשוטים בדרך. דרישות הקבלה לתואר ראשון גבוהות, ולתואר שני גבוהות מאד. יועץ פנאי: מטרת התוכנית: הכשרת יועצים למערכות פנאי במגוון ארגונים, על ידי הקניית כלים ומיומנויות בייעוץ. התוכנית מבוססת על כך שהלומד רכש ידע בנושא הפנאי במסגרת לימודי הפנאי במרכז ציפורי או תכנית מקבילה במוסד אחר. נושאי לימוד: מיפוי לקוחות על פי פרופיל הפנאי. מאפייני ארגון ותרבות ארגונית בהקשר של פנאי. לא ידוע לי על תחומי עיסוק רציניים נוספים בתחום היעוץ האישי שנלמדים בקורס קצר

למעלה