עזרה בהבנת הקלפים

r o y r o y

New member
עזרה בהבנת הקלפים

אני מנסה להבין קצת יותר בפירוש קריאות אבל זה לא פשוט בכלל ולרוב מבלבל כך למשל אם שואלים שאלה על חידוש קשר ויוצא 4 קלפים חיוביים מאוד ובסוף קלף המוות. מה ההשלכות של זה או אם בהקשרים של אהבה יוצאים קלפים שלרוב מדברים על הצלחה כלכלית האם מתייחסים לזה פשוט כקלף חיובי? למשל ראיתי בפורום מסויים שמישהי שאלה אם מישהו אוהב אותה והיו גם קלפים שליליים כגון 3 החרבות אבל היה שם עוד 2 קלפים כה משמעותיים שאני הייתי אומר שיש שם אהבה- לאור קלף המיסוד וקלף אס החרבות. עוד ראיתי שאמרו שעל צירוף של הקיסר עם שלושת הגביעים- מדובר בקשר ללא אהבה אלא אולי רק סקס.. כמו שאתם רואים אני מנסה ללמוד מעזרה של אחרים בפריסות בפורומים אך זה נורא מבלבל

dmmr

New member
יש המון גישות ופרושים

לבסוף ,לאחר התנסות ,כל קורא לומד לדבר עם הקלפים בשפה שלו. אני ואתה יכולים להסתכל אחרת על הקלף. אבל המסר שצריך להגיע לשואל יגיע בדרך זו או אחרת. הקלפים נפתחים בשבילי ,כדי שאני אבין אותם. כדי תפתח התקשורת והמסר יועבר. אז יתכן ותסתכל על פריסה ותחשוב שהיית רואה זאת אחרת. במקומות כאלה נשמח אם תשאיר את דעתך. זה תמיד מפרה לשמוע דעה נוספת. אך זה לא אומר שהתשובה לא נכונה.

בוודאי שזה מבלבל :)

ישנם 78 קלפים בחפיסה לכל אחד מהם יש היבט חיובי והיבט פחות חיובי יש כאלו שיקראו בם ויתנו משמעות נוספת כקלפים הפוכים זה הרבה קלפים התורה היא נרחבת ויש הרבה מאוד משמעויות גם לצירופים שונים - אני באופן אישי לא מפרשת צירופים קיימים אלא עפ"י היוצא בפריסה (תמוה בעיני אגב הפירוש שנתת כאן לקיסר עם שלושה גביעים, מילא הקיסרית, אבל הקיסר?) מהו קלף המיסוד ? אגב... כדי ללמוד את תורת הקלפים אתה מוזמן להתחיל עם ספר ו/או קורס ו/או כל דבר העולה על רוחך ומתאים לך. אני ממליצה לקרוא מאמרים - כאן בפורום ישנם מאמרים רבים ויעילים ביותר. לאחר מכן אתה יכול להתחיל עם פריסות קטנות, להעלות את הפירוש שלך ולבקש חוות דעת אשר תהווה ביקורת מתקנת. אתה מוזמן אלינו בשמחה :)

אורי רז

New member
הערה קטנה

"מוה בעיני אגב הפירוש שנתת כאן לקיסר עם שלושה גביעים, מילא הקיסרית, אבל הקיסר?" נוכח השרשור שהיה בנושא, אני חושב שהקיסר מתבקש (או לא מתבקש) בדיוק כמו הקיסרית בהקשר הזה.

מתבקש או לא מתבקש ? ../images/Emo8.gif

נתת לינק לשרשור ולא כיוונת למה בדיוק אתה מתכוון ועל כן אני צריכה לקרוא את הכל. אני רצה עכשיו לשיעור (מלמדת.) כך שמחר אני אקרא את השרשור ואתייחס.

אורי רז

New member
אני חושב שזה עניין של דיעה אישית

בהסתמך על האם הקורא בקלפים מקבל את הפרשנות שהצגתי לשניים ושלושה גביעים או לא.

אחרי שקראתי את כל השרשור שוב

אני נזכרת באחת הפריסות שעשיתי כאן בפורום. פריסת שאלה לגבי זוגיות ואהבה. מתי היא תימצא. זכור לי (ולמען האמת אני יכולה להביא את השרשור המקורי אבל עדיף שלא) שיחד עם הקיסר והשיפוט אינטואיטיבית הרגשתי שהשואל הומוסקסואל. הפירוש שלי נוסח בעדינות יתרה אבל במסר אישי התקבל האישור למה שהרגשתי. אני באופן אישי מוצאת את עצמי לא מתחברת לצירופים מובנים מראש. X + Y = Z (אולי זו הסיבה למה לא התחברתי אף פעם למתמטיקה חחחח) הדרך שלי היא לראות את הפריסה ולקרוא אותה אינטואיטיבית תוך כדי כמובן התייחסות לפרשנות המקורית. בשרשור המקורי שצירפת אתה כותב - "אחת המשמעויות של הדקאן השני של סרטן היא אהבת נשים, ותריסר נקודות לאינטואיציה של חנה בן-חורין שראתה את מה שאני פספסתי. אחת המשמעויות של הדקאן הראשון של סרטן היא אהבת גברים ..." אני באופן אישי לא מבינה עדין לעומק את הנושא של הדקאנים (למרות שהסברת לי כמה פעמים אם כאן על גבי הפורום ואם באחד ממפגשי הפורום. אתה השתדלת אבל אני... נו לא מצליחה לקלוט את זה) ובכל זאת שאלת הדיוט - האם יש צורך בקלפים תומכים על מנת שהמשמעות של דקאן ראשון או דקאן שני תהא חזקה ומשמעותית יותר ?

אורי רז

New member
קצת תשובות

"אני באופן אישי מוצאת את עצמי לא מתחברת לצירופים מובנים מראש. X + Y = Z (אולי זו הסיבה למה לא התחברתי אף פעם למתמטיקה חחחח)" אני לא תומך נלהב של צירופים מובנים מראש, בין השאר כי המשמעות של הקלפים הבודדים והצירוף בפריסה עשויה להשתנות בהתאם לעמדות, או כי קלפים אחרים בפריסה עשויים לקחת את הפרשנות למקום אחר. עם זאת המשמעויות של קלפים מסויימים חופפות או מחזקות זאת את זאת, ולכן הצירוף יכול לחזק אותן ושווה לשים לזה לב. "האם יש צורך בקלפים תומכים על מנת שהמשמעות של דקאן ראשון או דקאן שני תהא חזקה ומשמעותית יותר ?" אם להרחיב את מה שכתבתי לעיל, אז אני חושב שכן, בדומה לרמזים שאפשר לקבל מכל מיני דברים אחרים, כמו ריבוי \ חוסר קלפים מסדרת המטבעות בשאלה בנושא עבודה או ריבוי \ חוסר בקלפים מרובי דמויות בשאלה בנושא זוגיות.

למעלה