עזרה בהבנת אודם

nili6

New member
עזרה בהבנת אודם

מישהו מוכן לעזור לי בהבנת המשפט (הביטוי) הבא של אודם: "אבחנה זריזה בדירוג ערכים". ?? במה מדובר?

אני יכול רק לנסות.

הכוונה כנראה לאדם ערני בעל קליטה מהירה וחוש התמצאות. אלה מסייעים לו להבין ולסווג את הנתונים שלפניו, תוך פרק זמן קצר - על פי דרגת נחיצות, חשיבות, מינון ורלוונטיות. הוא מפעיל שיפוט מושכל יותר והבחנות מדויקות לגבי דרגות, שוני מהכלל ודקויות. נדמה לי שבמלה "ערכים" אין הכוונה דוקא לערכים במובן המצפוני אתי, אלא למשהו רחב יותר, נניח הבחנה במצבים שונים של אי לוחמה, יריבות, אלימות במשפחה, סגולות של מוצר ביחס לשני. תוך עיון זריז במיפרט הטכני הוא מגיע בפרק זמן קצר להערכה ויכולת השוואה מה עדיף יותר. ו.. יתכן שאני סתם מדמיין ואין קשר בין מה שכתבתי למה שהוא התכוון.

אם כך אני שולח לך 'קל' יותר - את

וענונו. יש גם כמה פירוטים שמתייחסים לאינטלגנציה. שאלה מעניינת: האם העובדה שהוא מצמיח איזור עלי מזדקר ( "לסטר" ) מצביעה על היותו בעל אינטלגנציה גבוהה ? ומה זה אומר שאותה אינטלגנציה תיאורטית, עיונית מפותחת לפעמים יותר מהאינטלגנציה המעשית שימושית ( באיזור תחתון שנופל מהעלי באורך ).

אתה רואה כמה קשה להעביר את הוירוס

הזה, הוא סוחב אתו את כל הסודות ולא עובר במפתן. אל תדאג, תקבל גם.

sserez

New member
לפי דעתי,

אני קורא את פוקורני ואני נתקל בבעיות דומות, לפעמים אני נאלץ לקרוא כמה פעמים את פיסקאות מסוימות כדי אולי להגיע למסקנה כלשהי לגבי המשמעות.. עוד לא הספקתי להגיע לאודם, אבל לפי איך שנילי מתארת אני חושב צריך לתרגם את הספרים שלהם לעברית, כלומר עברית קצת יותר עכשווית שמובנת באופן חד משמעי על ידי כל אחד (או לפחות על ידי ועלי ידי נילי). מעניין אם פוקורני מבין את אודם ולהיפך? בכל מקרה נילי, אני מבין אותך

nili6

New member
הבנה גמורה.

רעיון מצויין, האמת שהספר האחרון שלו שיצא כבר מנסה לפחות להיות יותר מודרני, אבל, זה עדיין לא זה. אישית אגב מעדיפה את אודם, על אף ולמרות הכל. השפה אומנם בעייתית , אבל אצל פוקורני קיים קושי שונה וקשה לי כרגע להגדיר אותו. אם פוקורני מבין את אודם... או להיפך... ארז, היום, אני בטוחה ששרוייה ביניהם הבנה גמורה. נילי.

למעלה