עזרה בדילמה

python 4

New member
אגב נושא זה יש לי שאלה:

אם הבול מוחתם בחותמת דואר אז בטוח שהוא בול לגיטימי? כלומר בולים מזויפים או מסחריים לא יהיו מוחתמים בחותמת דואר, לא? האם אפשר לסמוך על זה?

python 4

New member
זה בדיוק מה שחשבתי...

אבל הכוונה שלי היא לבולים למשל מפוג'ירה וכאלה, שהם דווקא חתומים בחותמת דואר, אז האם אלו בולים שאכן אותה אמירות הוציאה למטרות דואר? מצד שני גם את זה אפשר לזייף... אוף.

שבוע טוב לכל המתעניינים.

פנטזיה, סינדרלה, חותמות, זיופים - כגודל ההתעניינות כך גודל הבלבול. אמנם ביקשתי מתמיר לכתוב ריכוז של החומר כתשובה, והוא עמד במשימה בכבוד רב, אך עדיין ראיתי שקיים בלבול, וזה אך טבעי כי הנושא באמת לא פשוט בכלל. על כן כתבתי מחדש את המאמר של תמיר, ואנ מקווה שהוא לא יכעס, והוספתי פרטים נוספים כדי לנסות ולפשט את העניין ולעשות סדר אחת ולתמיד. אני מצרף את ההסבר כקובץ וורד, כדי שתוכלו להדפיס ולקרוא בנחת, ובנוסף - אעלה אותו לרשימת המאמרים. אני מקווה שהפעם יובהרו הדברים עד הסוף. ולתשומת לבכם שני דברים: 1. אני אוסף בולים כבר כשלושים שנה, ורק בשנים האחרונות סוף סוף הבנתי את כל הדברים האלו. לא להתרגש, באמת שמרבית האספנים לא מודעים לכל הדברים. 2. עדיין יש הרבה מה ללמוד, לא הכל כתבתי לכם, שתצטרכו להמשיך להתאמץ.

בּני

New member
../images/Emo51.gif וכל הכבוד

מדהים כמה התחום הזה רחב וכמה אפשר "לחפור" ולאן אפשר להגיע... רמאויות וסינדרלות ופנטזיות וזיופים - ממש אגטה כריסטי
רק לא לשכוח - QUE TASET CONSENTIRE VIDETUR! - דין הערך כהסכמה. אנחנו, האספנים, כובעים בסופו של דבר מה נכנס אלינו לאוסף ומה לא, מה אנחנו אוספים ומה לא ואיפה הגבולות שלנו.

python 4

New member
הרגת אותי! ../images/Emo6.gif

נראה לי שהמשפט הזה נקלט! דרמסלה, הממציא של carpe diem הוא כלום לידך!

non est factum ...

שמשמעותו - לא קרה כלום. אל תמות לי, זה בסך הכל לטינית. ולחובבי השפה, קישור לספר ביטויים בלטינית.

python 4

New member
סוף סוף קניתי לי סורק!

ועכשיו אני יכול לסרוק את חמשת הבולים שבאוסף שלי. בקשר לנושא השרשור, יש לי שלוש בולים ממדינה שקוראים לה לונדי, שאני לא הצלחתי משום מה למצוא באטלס. הם גם לא מוחתמים. אחרי הדיון הזה על בולי הפנטזיה למניהם אני מבין גם למה לא הצלחתי למצוא את המדינה העלומה הזו. בכל מקרה, תמיד הצחיק אותי המטבע שלהם - פופין. "שמע, יש לך איזה עשר פופין להלוות לי?" בכל מקרה, גם אם אלו בולים לא אמיתיים עדיין הם יפים, לא?

ronmerav

New member
לונדי

לונדי הוא אי ליד בריסטול, אנגליה, ואכן מנפיק בולים משלו, למרות שאינו עצמאי. להלן קישור לבולי האי לונדי:

python 4

New member
אז אלו בולים לגיטימים או לא?

ולמה הם לא חתומים? אם האי בריטי האם הם לא משתמשים בבולים הבריטים? ולמה אי אפשר לעלות תמונות לפורום?

לא סינדרלה בוודאי, ולדעתי גם לא

פנטזיה. מדובר ככל הנראה בבולים מקומיים, מה שקוראים local post. כמובן שאלה לא בולי דואר, אבל גם לא זיוף לשם זיוף ומכירה על ידי הונאה. אם יש לאי סיפור אמיתי, ובאמת גרים שם אנשים, והם מנפיקים משהו נחמד לעצמם, לשימוש פנימי - יש לזה ערך בפני עצמו, גם אם לא מדובר בבולים אמיתיים. לא הייתי אומר שכדאי לקנות כהשקעה, אבל כתוספת קטנה לאוסף על ציפורים - בהחלט חשוב. במילים אחרות - שמור על הבולים! ומי יכול להרחיב כמה מילים על הציפור המקסימה, הפופין? איפה שמואל, אספן עופות המים?

python 4

New member
בלינק שרון מעלי פרסם כתוב

שהבולים של לונדי נחשבים ליפים במיוחד, וזה באמת ככה - יש לי משם שלושה בולים שמשום מה נשמרו לי ממש טוב (רציתי לעלות תמונה שלהם אבל אי אפשר). ברור שיש להם ערך עבורי, גם אם לא עבור אחרים (מישהו אמר que taset או שמיצינו את הנושא הזה לחלוטין?) ואגב הבולים מתארים כלי טיס - אווירונים וכדור פורח. הציורים הם ממש יפים. הבולים עצמם לא מוחתמים. לפי הלינק של רון הם גם מייצרים את המטבעות משל עצמם, פופין. מעניין איך זה קיבל הכשר חוקי באנגליה? תארו לכם שבנתניה יחליטו להוציא מטבעות עירוניות. וחוץ מזה איזה מין שם זה פופין? זה ממש לא מתאים להיות שם של מטבע. זה קצת חנוני מדי, לא? "בואנה אחי, אתה חייב למכור לי קצת הרואין" "יו יו מן, זה עולה 10 פופין". "וואו איזו שאפה!" "אה, לא הייתי זורק פופין לכיוונה". לא, לא מתאים לי.

ronmerav

New member
פופין

ושקל נשמע יותר טוב? אנחנו פשוט רגילים לזה. אבל כשהייתי בחו"ל והייתי צריל לומר למישהו "NEW SHEQELS" זה נשמע לי די מצחיק...

nissim60

New member
האי לונדי...

לי מוכר האי בעיקר ממפת הניווט של התעלה האנגלית. האי מאוד פופולרי בקרב תלמידי שייט בעיקר בתרגילי הניווט בגלל המגדלור שלו. לגבי הבולים, סביר שאלו בולים מקומיים שהונפקו בחסות הדאר הבריטי או באישורו,זו פעם ראשונה שאני רואה בולים של האי לונדי ולפי מה שקראתי בקישור נראה לי שאלו בולים חוקיים,אם יש לך אניות או מגדלורים או את מפת האי מוכן להחליף או לקנות.

python 4

New member
כרגע משום מה אי אפשר לעלות תמונות

לפורום. ברגע שאני יוכל אני יעלה את התמונות של הבולים. על אחד מהם מופיע מגדלור.

למעלה