עזרה בדיון קטן

D a r k l a d y

New member
עזרה בדיון קטן

ידיד שלי טוען שכל אחד ואחת יכולים לעשות שירות לאומי, אני חושבת בדיוק ההפך. לדעתי, לא מומלץ לתת להתנדב לאנשים שיש בחייהם עבר נפשי טעון (פסיכיאטר וכו') הוא לעומתי חושב שזה רעיון טוב. מה דעתכן בנושא? תודה

גווניבר

New member
תלוי מה הבעיה

יש להרבה אנשים עבר קשה. תלוי אם האדם יציב עכשין נפשית. צריך לבחור מקום שרות שלא יגרום לרגרסיה, וליידע את הרכזת בכל העיניין. אם מישהי הייתה אנורקסית בכיתה י', ועברה טיפול פסיכיאטרי, וכעת היא בסדר גמור, אין שום מניעה שהיא תעשה שירות לאומי. אם מישהי הייתה חולת סרטן, שבמהלך הטיפולים היא דיברה עם פסיכולוג/פסיכיאטר, וכעת היא בריאה ומלאת אנרגיות, סבבה. אם יש מישהי דיכאונית שמאיימת בהתאבדות, ולא מסוגלת לעשות שום דבר עם עצמה, ברור שהיא לא יכולה לעזור במצבה לאחרים. אני מכירה מישהי שעברה התעללות רצינית בילדותה, ועכשיו היא אחד מהאנשים הכי אידיאליסטים ומדהימים שפגשתי בחיי. נכון, היא בטיפול פסיכולוגי, אך יש בה כוחות נפש אדירים, שאין לרוב האנשים.

TwelveEyes

New member
../images/Emo45.gif

השירות הלאומי איננו בור ניקוז. מדובר בעבודה לכל דבר, ומי שאינו כשיר לבצעה מסיבות כאלו ואחרות - עדיף שיטפל קודם בעצמו.

מותר גם לבנים לכתוב פה?

בס"ד. אז תגידי לידיד שלך שידידה שלו טועה כי... יש סוגים שומים של התנדבויות ובטוח שגם אדם שלא בריא ב 100% ובמיוחד אם הוא תקין אלא שרק העבר שלו הוא בעייתי יוכל למצוא מקום להתנדב כשידאגו מראש לשים לב שזה לא יפגע באף אחד. מה גם וכל העניין של חסד ותרומה לכלל של המפעל הזה של השירות לאומי יכול לעשות גם חסד עם האנשים שרוצים להתנדב ואולי ההתנדבות תתן להם הרבה בחיים, ובכלל כל ההסתכלות על חסד (אולי קצת אגואיסטי אבל..) היא שהמתנד והנותן הוא הזוכה והמאושר בתכלס... כך נראה לענ"ד:)

שונים* שהמתנדב*

כנראה התרגשתי ... טוב בהתחלה חשבתי שיש פה רק בנות אז עכשיו אני כבר לא מתרגש ראיתי שיש פה בנים

למעלה