עזרה בגן

agyana

New member
עזרה בגן

בוקר טוב לכולם! הבן שלי בן 4 אובחן לפני חודש כסובל מקשב וריכוז וכמובן יש לו איחור מבחינה לימודית. הוא כרגע בגן תחום חובה והבנתי מהגננת שלגבי השנה אין הרבה מה לעשות כדי לקבל עזרה מבחוץ (סיעת), הגננת אמרה לי שהיא תוכל בחודש מרץ למלא דו"ח , שבחודש יולי יזמנו אותנו ואם יקבעו שהוא אכן צריך עזרה אז הוא כנראה יקבל בשנה הבאה עזרה בגן חובה. השאלה שלי היא כזאת? האם אני צריכה להשלים עם המצב שלמרות שגילינו את הבעיה מוקדם , אין מה לעשות ושהשנה הזאת הולכת לו לעיבוד (כי כרגע הוא לא קולט כלום ממה שקורה בגן, והגננת יודעת את זה!), הוא מקבל טיפולים אצל קלינאית תקשורת ואני גם יושבת איתו בבית, האם זה הדבר היחיד שניתן לעשות השנה?? תודה מראש

מה לגבי יעוץ בהתפתחות הילד

אני חושבת שהם בהחלט יכולים לכוון אותכם מה לעשות. שום דבר לא אבוד כל עוד עוזרים לילד. גם הגננת חובתה לראות היכן היא כן יכולה לעזור לו, הגן זה לא ביבסיטר והוא לא נמצא שם רק מחוסר ביררה וכי היא צריכה להשגיח עלו בזמן שאתם עובדים. ככול שמגלים בגיל צעיר יותר קשיים כך עוזרים לילד יותר .ואני לא חושבת שתפקיד ההורים זה להחלף את אנשי המקצוע, תהיי אמא שלו תשחקי איתו, תקריא לו הרבה סיפורים ותתני לאנשי המקצוע לעשות את שלהם.

zivadina

New member
עזרה בגן

שלום agyana וברוכה הבאה אלינו. נהוג לאבחן הפרעת קשב ורכוז בוודאות קרוב לגיל 5. לפני כן ישנם טיפולים לבעיות נקודתיות של הילד. אני ממליצה לך לקרוא את הקישור המצורף, ולהפנות שאלה לד"ר מנור בסוף השבוע.

למעלה