עזרה בגמילה

עזרה בגמילה

החבר'ה בני שנה ו-11 והתחלנו גמילה - שניהם ורבלים לגמרי, נראה שמבינים והתנגדו כבר זמן מה בהחתלות - התחלנו ביום שישי לפני שבועיים- בימים הראשונים כמו שצפיתי היו פספוסים על ימין ועל שמאל וכמעט ולא יצאנו מהשירותים - אחרי זה המצב התייצב חלקית - הבן היה יבש לגמרי עם תזכורות תכופות ממני לעשות פיפי, הבת גם, רק שמחוץ לבית קשה לה לשחרר, מתאפקת שעות, אבל כשיוצאים לגינה בבוקר (אחרי ששתתה בקבוק) בסוף בורח לה...ביומיים האחרונים גם הוא חזר לפספס - הבעיה העיקרית, שאני לא יכולה להתרחק מהם לשנייה - קודם כל הם הבינו שהמשפט 'יש לי פיפי' מביא את אמא בריצה אז בשנייה שאני מתרחקת מהם - ישר מבקשים - וכמובן לא עושים - ואם כבר התרחקתי במקרה - התחלתי להיות יותר תקיפה, שמתי להם טיימר לכל חצי שעה, אז מיד פיפי וקקי בתחתונים (הבן, לא הבת - והוא דווקא נראה בהתחלה שמבין ממש יפה - ושניהם כבר עושים קקי בתחתונים יפה) עכשיו אני לא עומדת בטוטאליטריות הזו, אני קורסת, יש לי התחייבויות עבודה (אני עובדת בבית והם איתי) ואני לא יכולה להיות איתם כל הזמן (אמא שלי איתם בסלון כשאני עובדת אבל הם דורשים אותי) אני כבר ממש בנקודת שבירה...והם מקבלים אמא חסרת סבלנות ולא נעימה...נראה לי שעשיתי טעות מרה והייתי צריכה לחכות עד אחרי החורף...מה עושים? בא לי להחזיר את שניהם לחיתולים לעשות דליט על השבועיים האחרונים וגמרנו

אל תחזרי אחורה

מצד אחד - מבינה את הקריסה. אבל מצד שני - נראה ששניהם הבינו את הרעיון של גמילה, אבל במקביל מצאו "שוט" כלפיך - משהו שגורם לך לעשות מה שהם רוצים. ברור שהם ישתמשו בזה.לדעתי - תמשיכו בתהליך, אבל את חייבת לתת למבוגר המטפל שנמצא איתם (כשאת עובדת - אמא שלך, בן זוגך וכו'), להיות האחראי. כולל להענות לצורך לקחת אותם לשירותים / סיר. הם עשויים להתנגד (כי את בבית. ועד עכשיו את תמיד באת) אבל הם ואת צריכים להתרגל לכך שהם גדולים ויכולים ללכת עצמאית או עם עזרה של מי שזמין.אני מאמינה שזה שלב בחינת גבולות (אתם מתחילים את גיל בדיקת הגבולות) והנושא הזה הוא רק עוד אחד מהגבולות שבוחנים.

שלישה6

New member
את לא לבד

אתחיל בזה שמה שאת מתארת נשמע טבעי לחלוטין, וגם אם היית גומלת עוד שנה זה היה קורה, אולי אפילו ביתר הפגנתיות.

אתחיל בבן- מה שאת מתארת נקרא רגרסיה והוא קורה ברגע שילד מבין שיש לו שליטה על הצרכים שלו, והשליטה על הצרכים מעוררת את ההורים לפעולה מיידית.

במהלך הגמילה רצוי לא לבלות כל היום בשירותים, אלא לתזמן מתי סביר שהיציאות יופיעו ולפי זה לפעול. ולהפעיל.

ביציאות- שימי סיר בעגלה, ומגבונים, ומתי שהם צריכים "לצאת" תניחי את הסיר ותדרשי שיישבו עליונעד שייצא. כן. לדרוש. כי ברור שהגינה יותר מעניינת, ואם תבקשי תקבלי תשובה שלילית.

לגבי עבדה מהבית- זו תמיד חרב פיפיות. חשוב שתציבי עובדה, גם במחיר פספוס, שכשסבתא איתם הם הולכים איתה לשירותים, ובזמן שאת מגדירה לעבודה, סגרי את הדלת ותעבדי. ברור שזה לא חד וחלק, הם ינסו אותך, והם בטח יפספסו בכוונה... זה חלק מהכיף בגילוי של השליטה, אבל כמו בכל שינוי התנהגותי, וגמילה מטיטולים היא התנייה התנהגותית לכל דבר ועיניין, עקביות והתמדה מעבירים את המסר בצורה הכי יעילה.

בהצלחה. מקווה שלא התייאשת עד שעניתי...

תודה על התגובה

עוד לא התייאשתי...זאת אומרת לא יותר ממה שהייתי מיואשת קודם
מעודד לשמוע שרגרסיה בגמילה זה דבר טבעי - הייתי מתוסכלת ולא הבנתי מה הקטע אחרי כמעט שבוע שהוא יבש פתאום חזר לפספס על ימין ועל שמאל

למעלה