עזרה בגיבוי

syntax

New member
עזרה בגיבוי

שלום ! כנראה ששוב הסתבכתי קצת עם התוכנה VERITAS BACKUP EXEC.... יש פה מישהו שמבין בתוכנה הזאת טוב ? אבל ממש טוב? את כל הפונקציות והאפשרויות ומה הן אומרות? אני מנסה לעשות גיבוי אבל כל פעם הוא נותן לי FAIL ....למה ????? אף פעם אני לא מצליח להגיע למצב שהוא רושם 100% !!! מישהו עזרה ???? תודה

syntax

New member
זה מורכב...

מדי... הבעיה שלי היא שאני לא מצליח להגיע למצב בו הוא אומר לי שהגיבוי הושלם כולו בהצלחה. לא משנה מה אני עושה ואיך אני מגבה. בכל מקרה אם אתם מבינים בגיבוי בכלל ובתוכנה הזאת בפרט אז יש לי כמה שאלות ברשותכם : מעט רקע על מערך הגיבוי שאני צריך : אני אמור לגבות את כל המידע שבשרת אצלי (כמה תיקיות משותפות + תקיית USERS של כל המשתמשים ) אבל עם זה אין בעיה בעיקרון כי אם אני מגבה רק את זה לבד אז אין בעיה והוא אומר לי שגובה 100 אחוז. אבל !! אני צריך גם לגבות מידע של SQL בשרתים שלי....יש לנו 3 שרתים נוספים שמריצים DATABASE של SQL....ואת המידע הזה אני אמור לגבות גם. המכונות האלה מריצות WINDOWS 2000 PRO עם MSSQL - כל מכונה בפני עצמה. בנוסף אני צריך לגבות מידע רגיל ברמת קבצים ממחשבים אחרים ברשת - כלומר תיקיות ב -C של מחשבים ברשת. מהשרת הראשי שלי (עליו נמצא הטייפ גיבוי וממנו מתבצע הגיבוי לכל הרשת ושרתי הSQL ) אני מגבה את כל החומר שציינתי אבל יש לי בעיות בגיבוי. אז הנה השאלות : 1. מה זה בעצם Advanced Open File ? - אני יודע למה הכוונה אבל איך אני משתמש בזה ומה זה בדיוק עושה ? אני בכלל צריך את זה ? יש שם כמה אפשרויות.... 2.איך אני יודע את כמות החומר שאני מגבה ? כלומר איך אנ יודע שהמידע שסימנתי הוא לא גדול מדי עבור הקלטת ? 3.מה הקטע עם הAGENT האלה בכלל ? התקנתי כבר את כל הAGENT שצריך עם כל הרשיונות והשיט שלהם ובדקתי שזה רץ בתחנות (ה SERVICE עובד ופעיל ) אבל השאלה היא אם אני אמור להתקין משהו עבור תחנות שאני מגבה מהם רק נתונים ברמה של קבצים ולא SQL כלומר יש לי מחשבים נוספים ברשת שאני מגבה כמה תיקיות מה C שלהם....אבל כל פעם שאני מסמן אותם הוא נותן לי הודע שאני חייב להתקין AGENT אחרת זה לא יעבוד טוב...- אבל התקנתי כבר !!! הוא מלחיץ אותי פשוט !!! ונותן כמובן FAIL בסוף הגיבוי.... מה לגבי קבצים פתוחים ? האם אני חייב להפסיק את שרתי הSQL בזמן הגיבוי ? או שהוא יודע לגבות את המידע גם כשהם רצים ? אני יודע שעשיתי קצת בלאגן ויש לי יותר מדי שאלות אבל אני נואש כבר מהתוכנה הזאת - היא שיגעה אותי ....אני מתעקש לעבוד איתה כי אני יודע שהיא אמינה וטובה אחרי הכל...בנוסף שילמנו לא מעט כסף עבורה.....אבל אני לא מצליח לרדת לעובי הקורה של התוכנה הזאת... אשמח לעצות ועזרה בנושא אם יש שאלות או חסר מידע אנא תגידו מה ואשלים. בתודה רבה מראש

Motel

New member
תשובה

אל תיקח את זה אישית, אבל אתה שואל שאלות שמראות חוסר ידע בסיסי. חפש בגוגל מידע על 1. backup restore sql server 2. Open File Manager 3. choose right backup model 4. Methods of Performing Backups 5. Backup and Recovery Strategies אחרי זה תקפיד לקרוא את התיעוד שמגיע עם התוכנה הזו (וריטאס עושים עבודה טובה בתיעוד, פשוט תקרא). אני בטוח שאחרי זה תבין הרבה יותר טוב מה אתה מנסה עכשיו לעשות.

Motel

New member
ובכל זאת, א"א לפטור בלי כלום

1. כמו שכתבתי בהודעה הקודמת חפש מידע על Open File Manager של stbernard.כמעט כל המודלים של גיבוי קבצים בשימוש הם וריאציות שלו. 2. אם איזה גרסא אתה בדיוק עובד? כאשר אתה מתחיל להריץ JOB הוא לא מריץ סריקה ומודיע לך מה הגודל המוערך? 3. אם אתה מגבה מחשבים מרחוק אתה צריך להתקיןAGENT. 4. SQL יכול להמשיך לעבוד תוך כדי גיבוי.

syntax

New member
קודם כל ...

תודה... זה לא עניין של חוסר ידע ....יש לי ארגונים אחרים שאני מנהל והתוכנה עובדת מצויין בלי בעיות בכלל. העניין הבעיתי כאן הוא המחשבים המרוחקים....והSQL. אני מודע שאין לי ידע מעמיק או אפילו בסיסי בSQL וזה משום שאני לא התעסקתי עם זה בעבר בכלל ובגדול אני לא ממש צריך לדעת את זה כי אני לא מפתח ולא מתכנת. ברור שכדאי לדעת תמיד כמה שיותר אבל אין לי זמן כרגע ללמוד איך עובד DATABASE של SQL ואני לא צריך לדעת את זה ...אני רק צריך לדעת לגבות אותו.... לגבי כמות המידע כבר הסתדרתי ווידאתי שיש מספיק מקום על הקלטת. הבעיה שלי היא שאחרי שהוא מסיים לגבות את כל המידע ( 60GB ) בערך הוא רושם FAIL.... אני מאמין שהוא כן גיבה את החומר השאלה איפה הוא נפל ולמה הוא רושם FAIL ....מה הוא לא הצליח לגבות וזה מידע שאני לא מצליח לראות כל כך ולהבין. הגירסה שלי היא 9.1 עכשיו אבל כנראה שנעדכן אותה ל 10.0 - הבנתי שהיא טובה יותר ותומכת בפונקציות מתקדמות ויש בה הרבה FIXES...לא ???? האם כדאי בכלל לשדרג ? אין בעיה תקציבית. התקנתי AGENT בכל התחנות המרוחקות אבל כל פעם שאני מסמן בSELECTION את המידע המרוחק הוא קופץ לי עם הודעה מעצבנת שאומרת שאם לא מותקן AGENT זה לא יעבוד בלה בלה בלה......השאלה היא אם להתעלם מזה (אפשר לסמן לו ב V שלא יציג את זה יותר ) או שזה אמור להעלם לבד ברגע שהAGENT מותקן כמו שצריך והוא מזהה אותו .... כלומר האם ברגע שהAGENT שלי מותקן הוא עדיין מתריע על זה או שברגע שהAGENT מותקן אז הוא לא אמור לקפוץ...? ושוב המון תודה למרות שאני קרציה....

antispam

New member
תגובה...

לגבי ההודעת שאתה מקבל על ה-Agent, קודם כל זה לא אמור להיות כך, והסיבה שההודעות מופיעות נובעת מאחת או יותר מהסיבות הבאות : לאחר שהתקנת את ה-remote agent על השרתים/תחנות, האם עשית להם restart ? ציינת שאתה עובד עם גירסה 9.1 האם בדקת שגם ה-Agent המותקן בתחנות/שרתים הוא מגירסה 9.1 ? לידע כללי - בד"כ כשאתה מעדכן את גירסת ה-backup exec או אפילו מתקין פאצ'ים, אתה חייב לעדכן גם את הremote agent . וזו יכולה להיות גם אחת הסיבות שבגללה הגיבוי של הSQL נופל. חלק לא מבוטל מהתקלות של backup exec נובע מהשימוש ב-open files עם גירסת dll ישנה, לכן תבדוק גם את הנושא הזה. לגבי בעיית הגיבוי של הSQL - אתה לא צריך לנחש או להאמין מה הבעיה, אתה צריך לדעת לקרוא לוגים ולעבוד מול הKB של veritas . האם מותקן אצלך בנוסף ל remote agent בתחנות גם SQL Agent על שרת הגיבויים ? הערה אחרונה, כדי לגבות DB של SQL כן נידרש ממך ידע, אומנם לא כמו של DBA אבל עדיין יש צורך לדעת איך בנוי DB ואיך עובדים הלוגים.

syntax

New member
תשובות...

לגבי הAGENT ברור שעשיתי RESTART ...יתרה מכך עשיתי PUSH INSTALATION - לכן השרת עשה RESTART לתחנות בעצמו... את הפאצ'ים התקנתי בשרת עוד לפני הPUSH INSTALATION...לכן התאימות בין הגירסה של השרת לבין הAGENTS היא מלאה...כלומר השרת התקין אותם לכן זה חייב להיות אותה גירסה . לא הבנתי את העניין של גירסה ישנה של DLL...איפה בדיוק ? בשרת ? איזה DLL עלי לבדוק ? ושוב תודה רבה...

Motel

New member
כן, אתה צריך לדעת והרבה

לפחות ברמה של DBA, כדי לגבות ולשחזר שרת SQL. הסיבה מאוד פשוטה: אם אתה לא יודע מה זה מבנה של בסיס-נתונים ולוגים, מודל של Differential ו-Incremental בגיבוי, קונסיסטנטיות ויכולת לבצע RollBack לטרנסקציות אז אתה פשוט לא יודע לגבות. ויותר גרוע מזה, כאשר יבקשו ממך לשחזר DB אתה תדע מה לעשות? גיבוי של שרתים שונה לחלוטין מגיבוי של קבצים במחשב שלך, וצריך להשקיע זמן וללמוד את זה לפני שהולכים לקנות עוד תוכנה חדשה.

למעלה