עזרה בבקשה

לוריי

New member
עזרה בבקשה

אנחנו רוצים לטוס להודו מבנגקוק, יהיה לנו זמן רק לצפון הודו ויש שתי אופציות או לטוס לקלקוטה ומשם להתנייד לדלהי או לטוס ישירות לדלהיי.. הטיסה לקלקוטה זולה יותר ב400ש"ח מלדלהיי.. השאלה כמה יעלה להתנייד מקלקוטה צפונה (למשל לדלהיי) וכמה זמן זה ייקח? באיזה דרכים? איזה תחבורה? תודה רבה, אודה לתשובה מהירה

shmuel778

New member
הודו .

מכיוון שברצונכם , אני מניח , לטייל באזור של מנאלי/דרמסלה/לה , עם כול הצער/כסף שבדבר כדאי לנחות בדלהי . הדרך משם לצפון יותר קצרנ ומהירה . מכלכתה לדלהי זו נסיעת רכבת ארוכה , אין לי זמנים מדוייקים אבל אני מעריך שיותר מיום. (אני מקווה שמישהו ייתן לכם נתון מדוייק). מעבר לכך , לדעתי , כלכתה היא עיר לא קלה למי שנוחת בפעם הראשונה בהודו . עדיף דלהי . זוהי דעתי . חכו לעוד תגובות וטיול מהנה .

jeshu

New member
אני נחתתי בהתחלה בכלכתה ומאוד נהניתי. אני ממליץ לנחות בה לקנות כרטיס רכבת לוראנסי ולהמשיך משם לדלהי או אגרה.וראנסי היא כמובן אחד המקומות היותר מעניינים שראיתי בהודו.

לוריי

New member
thank u! how much time is it by train?

how much time is it to varenacy? how much to delhi? thank u both!!

jeshu

New member
אני עשיתי את הנסיעה לוראנסי בלילה אחד ב קרון רכבת עם דרגשי שינה ובלילה נוסף וקצת יותר מוראנסי לאגרה. זה מומלץ גם כי שימוש במערכת הרכבות ההודית הוא חוויה בפני עצמה.

לוריי

New member
thank u! one more question

שוב תודה רבה, כמה עלו הנסיעות ברכבות פחות או יותר? אנחנו היום נהיה בדרך מוייטאנם ללאוס, מאיפה הכי כדאי להזמין כרטיס מאיזו חברה? איזה אתר? התכנון הוא להגיע מלאוס לבנגקוק ליומיים ואז טיסה להודו עד עכשיו חשבנו שנזמין ב12FLGIHT אבל רק עכשיו ראינו שהמחיר לא כולל מיסים, דלק וכו'.. משהו מכיר את החברה הזו? הזמין דרכה? מכיר חברה אחרת? איזה אתר טוב? משהו? וזול :) THANK U!!

jeshu

New member
כרטיס למה? כרטיס טיסה קניתי בזמנו מסוכן נסיעות וטסטי קודם לבורמה (מומלץ מאוד!) ומשם טסטי להודו. כרטיס לרכבת בהודו - תקנו או בתחנה בכלכתה,או במישרד של הרכבת שמטפל בהזמנות ובמקרים מיוחדים.בכל אופן,הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות כשאתם מגיעים לכלכתה זה לדאוג לכרטיס הרכבת להמשך ורק אחר כך לראות את העיר.טיפ נוסף יהיה שאפשר בקלות לסוע מאוטובוס מהכביש הראשי שמחוץ לשדה התעופה עד מרכז העיר.תבררו בלונלי פלנט איך קוראים לרחוב של הגסט האוסים שם - זה בטוח יותר זול ממונית ובטוח אותו זמן אם אתם עומדים בפקק (מה שהיה לי). בכלכתה אני ממליץ לראות את מקדש קאלי,את מרכז העיר הקולוניאלית ואת גשר הורה HURA(זו העיר מעבר לנהר שבה נמצאת תחנת הרכבת).לייד גשר הורה בצד של כלכתה יש בין הבניינים שוק תבלינים מרשים מאוד.יש גם סיטי תור - תשאלו סוכן נסיעות.

shmuel778

New member
חבל שלא ציינתם..

מתי אתם מתכננים להגיע להודו . בכול אופן , כלכתה וורנסי בעונת המונסון יכולה להיות חוויה מאוד " מעניינת" . טיול מהנה בהודו והתאקלמות קלה .

ליאורט1

New member
לא יודע לגבי כלכתה

אבל הייתי בווארנאסי בערך בשליש אוגוסט(10 בערך), סוף עונת המונסונים אבל עדיין העונה ובסך הכל היה בסדר גמור. אומנם היה חם, אבל זה לא נורא. מתוך שלושה ימים בערך ירד גשם פעם אחת במשך של בערך שעה. בעיה שיכולה להיות היא מפלס המים ועוצמת הזרימה בגאנגס. א. קשה יותר לשוט נגד הזרם ולכן שטים יותר לאט ומספיקים לראות קצת פחות(אולי בזמנים מסויימים אי אפשר לשוט בכלל). ב. אי אפשר ללכת ברגל בין הגתות, אני לא עשיתי את זה והבנתי שזה מאוד נחמד אבל גם ללכת דרך הרחובות זה לא פחות טוב(כשלא הולכים לאיבוד). בנוגע לזמנים, זה מה שאני זוכר: כלכלתה לווארנסי - 15 שעות ווארנסי לאגרה - לילה(כנראה באזור ה9-12 שעות) אגרה - דלהי - חמש שעות בערך. מחירי הנסיעות לא יקרים אם אתם מוכנים לא להיות במחלקה הראשונה. בסביבות כמה מאות רופים בודדים לנסיעה עברה שנה ככה שאני מקווה שהמספרים נכונים. זאת המלצה שנכונה לכל מדינה אבל בהודו כמעט נפלתי בתרמית כזאת אז אני אדגיש את זה, לקנות כרטיסים רק במשרדים הרשמיים של הרכבת, גם אם אומרים לכם שאלה המשרדים, שנשרפו המשרדים שיש מגפה, שיותר זול וכו. אף פעם לא ללכת אחרי מישהו שיקח אתכם ל"תחנה האמיתית"

jeshu

New member
כשאני הייתי בוראנסי אז ביום הראשון הלכתי בין הגתות,אבל המים עלו ומצאתי את עצמי בימים הבאים מקפל את שרוולי המכנסיים כדי לעבור בין הגתות.

למעלה