עזרה בבקשה...

עזרה בבקשה...

אני עומדת לפני מבחני פסיכוטכני של הצבא,רציתי לדעת אם גם בבפסיכומטרי יש שאלות של אנלוגיות צורניות ואנלוגיות מילוליות. משום מה אני מתקשה להבין את הטכניקה של האנלוגיות הצורניות,יש לזה בכלל טכניקה? יש שאלות מסויימות שאני מצליחה ואחרות שזה ממש לא מובן לי. קצת מלחיץ אותי,אשמח ל'קבל תשובה תודה

yanivnivos

New member
צו ראשון

הכי חשוב שתהיי רגועה, שהיא שואלת שאלה בשפה העברית/אנגלית - אם את לא יודעת את התשובה, אל תצחקי- תנסי בכל זאת להיראות רצינית לגבי לוגיקה צורנית. יש חוברות ישנות של מכון נעם, היום זה כבר לא קיים מבחינתם.. אולי יש משהו אחר, בכל אופן אין לך איך להתכונן לזה. מקסימום, חיל חימוש צריך תמיד חיילות.

היי היי!!! מה זה הזלזול הזה:)

בדירוג לשוני לא תהיה לי בעיה כי אני ממש טובה בכל הנוגע ללשון עברתי על שאלות לדוגמא בכמה נושאים וזה נראה לי כמו שאלות סבירות שעם קצת היגיון וריכוז אפשר לענות נכון. אבל האנלוגיה הצורנית קצת עצבנה אותי,ברובם הצלחתי אך חלק ממש מעצבנים ונראים חסרי היגיון. ולא אני ממש לא רואה את עצמי בחיל חימוש....אז תודה ולא תודה.

אל תלחצי, המבחנים לא קשים

אם זו פעם ראשונה שלך בלשכת הגיוס, את תופתעי לגלות איזה אנשים צה"ל מנסה לגייס. בכל אופן, באנלוגיות צורניות, את צריכה להבין איך ביטוי A מתייחס לביטוי B, לדוגמא: נדיר:נפוץ - ים:מים נמוך:גובה טמא:כשר רך:קשוח זאת סתם אנלוגיה שהמצאתי עכשיו. נדיר הוא דבר שאינו נפוץ. את צריכה לעבור על הביטויים לראות איזה A אינו B. התשובה היא 3. דבר טמא אינו כשר. נמוך הוא דבר שחסר לא גובה, אך אי אפשר להגיד עליו שהוא "אינו גובה". אם אין לך ספרי פסיכומטרי, את יכולה למצוא תרגילים לדוגמא באתר פסיכו' (תסתכלי בקישורים של הפורום) חוץ מזה, המבחנים כמו שאני זוכר אותם די קלים, רוב הסיכויים שמי שישב לידך ראה מבחן בפעם האחרונה לפני שנשר מכיתה ו', זה לא ישנה את הציון שלך, אבל ייתן לך פרופורציה על רמת המבחן. בהצלחה.

למעלה