עזרה בבקשה.

וינסנטי

New member
עזרה בבקשה.

מישהו יכול להסביר לי על מה מדברים השירים באלבום "highway 61 revisted" של בוב דילן?

באמת באמת

שתצטרך מעתה לעשות את העבודה הקשה של קריאת כל מילה שלו עם זכוכית מגדלת, עשרות ספרי פרשנות, מאות מאמרים אקדמיים ויאמבות של תאוריות מצד אוהדים. זהו צעד ראשון, בדרך שאין לה סוף. באופן כללי, השירים באלבום דנים באנשים שדילן הכיר מסביבתו: חברים, מכרים, אויבים, דמויות שהסתופפו בשוליים. דילן היה באותן שנים אחת הדמויות המרכזיות בעולם הרוק, וכל העולם ודג הזהב שלו רצו את קרבתו. הוא היה מוקף תמידית בעשרות טיפוסים שונים ומשונים - וכתיבת שירים עליהם היתה דרכו לעשות סדר בסוריאליזם שהיה חייו. וגם, אגב כך, להפנות עורף לתווית של "זמר מחאה" שהודבקה לו בשנים הקודמות. באשר לדמויות שמאחורי השירים, כמדומני שהדמות היחידה עליה ידוע בוודאות היא אידי סדג'וויק, שהיתה נשוא השיר Like A Rolling Stone, אחד משיריו הטובים ביותר של דילן. ספרים שלמים נכתבו על השיר (אחד מהם ממש לאחרונה, ע"י גרייל מרכוס, כמדומני. או שמא זה דייב מארש). סדג'וויק היתה דוגמנית, בת למשפחה עשירה. היא הסתובבה בקליקה של אנדי ווארהול בניו יורק, דרכה הכירה את דילן. סדג'וויק התמכרה לסמים, ומתה בסוף ממנת יתר, אאל"ט. היא עצמה כמעט לא זכורה כיום, אבל השיר שנכתב בהשראתה, הוא נצחי. באשר לשירים האחרים - מי יודע. יש תאוריות רבות, אבל אני לא משקיעה בהן הרבה מאמצים, כי זה ממש לא משנה מי היו ההשראה לשירים. מה שחשוב זה השירים עצמם, האווירה שדילן מעביר בהם, הדברים שהוא רוצה לומר לנו.

melancholy man

New member
באמת!

צודקת הציף (שוב..), אלו שירים שדילן כתב על הסביבה שלו, אפשר לנתח כל שיר כאן בספרים שלמים (וכאמור יש מי שעשו את זה), מה שבאמת חשוב וינסנטי, זה מה אתה מבין מהם. אני לא הייתי נכנס ללהתחיל לנתח את זה, גדול עלי.

LEATHER REBEL

New member
השאלה האמיתית היא...

אם מישהו שאל בכלל לפרשנותו של דילן עצמו. ריבוי פרשנויות נובע, לעתים, מחוסר יכולת ו/או חוסר רצון של הכותב לפגוש את בעל העניין ולהתמודד עם עובדות שאינו בהכרח מסכים איתם.

nik19864

New member
מנצל"ש

כדי לשאול על השיר BALLAD OF A THIN MAN שבה מסופר על מיסטר ג'ונס האובדני שאף מוזכר ב-YER BLUES של הביטלס, השאלה שלי היא באלו מילים בשיר התבטאה אובדנותו של מיסטר ג'ונס?

melancholy man

New member
זה לא באמת מעניין אותי

יותר חשוב לי מה אני מבין משיר, מאשר מה חשב מי שכתב אותו, זה מעניין אותי, רק במידה שזה עוזר לי להבין את הטקסט

LEATHER REBEL

New member
יש פה בעיה קטנה

כי אם אתה הבנת הפוך ממה שהכותב התכוון, אז לא באמת הבנת. אלא אם כן אתה משוכנע שאתה יודע טוב יותר מהכותב למה הוא התכוון... אבל לא רק שזה לא מקדם את העניין בכלום אלא אפילו ההיפך, מוליך את העסק אחורה.

melancholy man

New member
זה שירה, לא מתמטיקה

אין כאן נכון או לא נכון ובחלק מהמקרים, J צודק, אלא שגם זה לא חשוב לי. במיוחד כמו ש J דילן כתב off the top of his head מה שכן, הראש הזה מלא בשירה ובשירים שהוא קרא ושמע, אפשר לראות את העקבות של הדברים האלה, גם בשירים שהוא חרז בשביל לחרוז, מה שמעניין אותי, זה מה השיר אומר לגבי, לא מה הוא אמר למר צימרמן.

Welsh

New member
לא יודע

לי אישית יש עניין ב'כוונת המשורר' במעט מאוד יצירות, לרוב זה פשוט לא מעניין אותי אם הוא כתב את השיר על חברה שלו, אשתו, אמא שלו או הכלב. השיר עושה לי מה שהוא עושה לי והוא מתקשר לי לאסוציאציות אישיות שלי, זה חלק מהקסם שבאומנות, שאומן שחייו רחוקים משלך יוצר משהו שאתה מצליח להרגיש אליו קשר. אבל כמובן שזו רק התחושה האישית שלי.

Jflyaway

New member
אני מסכים 100% עם ציף

והייתי מוסיף עוד משהו שהמלנכולי ממש ממש לא יאהב: בחלק מהתמלילים של דילן - הוא לא התכוון לכלום. הראש שלו היה מלא בסתם אסוסיאציות ודברים צצו והתחרזו להם בסבבה.. . ביזשהו מקום אני תמיד מרגיש שעמוק בפנים הוא צחק על כולם דווקא בגלל שהוא התכוון ל.. כלום
ודגש על: ב ח ל ק מ ה מ ק ר י ם שלא תתעצבנו עלי כולכם. HIGHWAY61 נכלל ברובו בחלק הזה.....

למעלה