עזרה בבקשה

darkronenblum

New member
עזרה בבקשה

השם משפחה שלי זה קרוננבלום KRONENBLUM והמשפחה במקור מקוינסקי בפולין אין לנו מידע על מה עלה בידי שאר המשפחה לאחר מלחמת העולם השנייה ואם ישנם ניצולים חיפשתי מידע לפי שם משפחה ושם עיירה בכל הקישורים שניתנים פה בפורום - אבל שוב הגעתי למבוי סתום רציתי לדעת אם יש עוד משהו שניתן לעשות או מקום לחפש תודה דר

friend9

New member
Konskie

אם לא עיינת בספר, הנה הפרטים: העיירה שלי :ספר הזיכרון ליהודי קונסקיה-קינצק-קונסק בעריכת גרנצרסקה-קדרי בינה (גרנצרסקי-קדרי, בינה). 2004. הספר נמצא בספריות: הספרייה הלאומית. יד ושם. אונ' בר אילן. אונ' חיפה. אונ' תל אביב. בית ברל. מכללת ספיר. מכללת עמק יזרעאל. בית אריאלה ת"א. הספר יצא ע"י ארגון יוצאי קונסק. אולי יש בספר כתובת לפנייה אליהם. כדאי גם לשאול את הרב שבתאי שמואל וייס בבני ברק (בית קדושי קונסק). ביד ושם יש עוד כמה ספרים, למשל Living in fear on the Aryan side /Halina Zawadzka. 2004

יעקב 1948

New member
KRONENBLUM- ניצולים

על פי אתר קרקוב www.shoreshim.org גברת בשם הלנה רפפורט ילידת 1906 ביתם של משה ואנה GINZIG נישאה ב1929 ליוזף קרוננברג.היא שרדה את השואה. רצוי לבדוק גם בגוגל באנגלית את KRONENBERG.יש שם מספר לינקים כולל למפעל המסגרות בקוינסקי ואפילו מכירה של מוצר מהמפעל באתר אלגרו הפולני(מקבילה של EBAY). יעקב רוזן

darkronenblum

New member
תודה לכולכם אבל...

את הדפי עד ביד ושם אני מלאתי.... הלנה קרוננבלום היא אמא של סבא שלי והיא נפטרה לפני 10 שנים פה בארץ.... על התוצאות בגוגל כבר עברתי ולגבי הספר של קוינסק יש לי אותו בבית- אין שום מידע חדש אבל תודה בכל מקרה אני אשמח להצעות נוספות

talia olav

New member
כמה הערות

א. לא ברור האם אתה מחפש קרובי משפחה ספציפיים, עליהם מילאה המשפחה דפי עד - או קרובים כלשהם. אם מדובר באפשרות השניה - האם אתם יודעים בוודאות שכל הקרובים גרו בקונסקי? יתכן שמחקר שרשים מעט רחב יותר יגלה ענפים נוספים, לאו דוקא מקונסקי, הנמצאים אי שם ברחבי העולם. ב. באתר CRARG מופיעים רישומים לא מעטים של בני קרוננבלום מקונסקי והסביבה. מן הסתם רוב המידע אינו רלבנטי לניצולי שואה, אך כאמור, יתכן שהרחבת יריעת המחקר תוביל לקרובים נוספים. יש לציין שגישה למידע מחייבת תרומה לקבוצת המחקר. התרומה משמשת לכיסוי ההוצאות הנדרשות לאיסוף המידע. ג. בקונסקי היו הן משפחות קרוננבלום והן קורנבלום. ישנה סבירות שמדובר באותה משפחה, ושכפל השמות מקורו בפיענוח תעודות לא נכון, או בשיבוש בתעודות המקוריות במרוצת הדורות. חיפוש בשיטת "נשמע כמו" לא בהכרח יעלה מידע עבור שני שמות המשפחה. לכן אני מציעה להרחיב את החיפוש לשתי המשפחות. ד. האם חיפשת ברשימות האנשים שהיו בברה"מ במהלך המלחמה? ה. חיפשתי ברשימות הניצולים בארה"ב - שאינן מופיעות ברשת. לא מצאתי קרוננבלום מקונסקי.

למעלה