עזרה בבקשה...

samata

New member
בנוגע לנקודות ../images/Emo45.gif

יצא לי במסגרת העבודה שלי לשבת בחפ"ק של המשטרה (אל תשאלו איך זה הגיע לכך...), ובזמן שהייתי שם הייתה גם שיחה על עבירות תנועה, ואני זוכר שהנושא הזה גם עלה והשוטר אמר שהעונש המיידי הוא 6 נקודות וקנס כספי (לא סגור כמה בדיוק).

ChilD SouL

New member
../images/Emo12.gif

באמת מקבלים נקודות על נסיעה בשמאל
WTF
טוב לדעת.

MrJacKasS

New member
../images/Emo45.gif

רכבים איטיים שתקועים בשמאלי מביאים לי תסעיף ..ואז נוצר מצב שחייבים לעקוף מימין

samata

New member
בולשיט

על הימין חובה לשמור בכל מצב. אנשים שלא שומרים על הימין לא רק שעוברים על החוק, אלא הם גם מביאים ת'קריז הכי גדול שיש (והיום קרה לי שנתקעתי בכביש בינעירוני עם שטח הפרדה בנוי בעל שני נתיבים אחרי איזה שני שמוקים שנסעו אחד ליד השני במהירות 60 קמ"ש, ואשכרה יצרו פקק אחריהם)...ככה שמבחינתי האישית זאת עבירה כפולה. שוב, לא אכפת לי מה אתה אומר ומה הנורמות. כשאתה מדבר על נהיגה אתה מדבר אך ורק על החוק היבש. כל מה שמעבר (ולמרות שברור לכולם שאין נהג מושלם שלא עובר על חוקים כאלו ואחרים, אולי חוץ מכמה סבתות-זפטות) הוא בהגדרה של עבירה על החוק, ולכן אתה לא יכול להציג את זה בפורום כדבר שהוא בסדר. ויודע מה? המורה ההוא חתיכת טמבל אם זה מה שהוא ענה לתלמיד נהיגה.

NewUser4

New member
מה שאתה אומר

זה שמבחינתך חוק הוא חוק רק אם מתקיימים שני תנאים: 1. הוא נאכף. 2. כולם שומרים עליו. מאחורי כל חוק עומד הגיון, שלעתים אתה לא רואה אותו, ולכן כדאי לקבל אותו כמובן מאליו. למשל החוק שאומר שיש לנסוע בימין אינו רק בגלל שהוא מעצבן נהגים אחרים, אלא גם הוא מסוכן (הסברתי בעבר בפירוט לגבי החוק הזה). כל אותם "פשעים קטנים" כדבריך הן עבירות מאוד מעצבנות מצד אחד ולפעמים גורמות לתאונות מצד שני.

skipo1

New member
אבל לפעמים בלתי אפשרי לנסוע בימין

למשליש 3 נתיבים לכל כיוון עם שטח הפרדה הימיני ביותר משמש לחנייה ככה שיש לך 2 נתיבים לנסיעה לכל כיוון ותמיד יש את אלו שיעצרו ל"דקה"(לקופץ שניה לחנות או לא יודע למה) על הנתיב הימיני לנסיעה כי החנייה תפוסה ככה שבלתי אפשרי לנסוע בימיני ועדיף לנסוע בשמאלי האם זה מותר ?אני מתכוון בתוך העיר חדרה רחוב הנשיא מי שמכיר

MrJacKasS

New member
חחחחח

במצב כזה אתה יכול לעקוף הכוונה לשמירה על הימין היא רק מתי שמתאפשר .. כל זמן שאתה לא מעונין לעקוף, אתה תישאר בנתיב הימני

skipo1

New member
חחח אתה רוצה שנסיעה של 5 דקות

תקח לי 10 דקות עם כל העקיפות האלה

samata

New member
3 נתיבים? אין פה בעיה

סע באמצעי...מן הסתם גם שאם בעיר יש 2 נתיבים לכל כיוון ואחד מהם חסום בגלל חניה (AKA 90% מרחוב הרצל ברחובות) אז אתה חייב לנסוע בשמאלי...אבל החוק לא מדבר על מצב כזה, אלא על זה שאם יש שני נתיבים או יותר, החובה היא לנסוע בשמאלי, אלא אם אתה עוקף.

8-AN

New member
אתמול הייתי ברחובות

בהרצל...עיר מגעילה חחח כמה משטרות כמה אנשים שעוצרים בנתיב הימני\מרכזי למרות שלא כל הימני תפוס והיה קצת יותר מ10% פנוי.... המטרה הסופית הייתה במקום שכוח אל שהשלט האחרון שראיתי היה כפר בתיה

samata

New member
כפר אחותך ../images/Emo46.gif

לא כפר בתיה...מזכרת בתיה....שם אני גר
וכמובן כשכתבתי 90% זה היה בהגזמה מכוונת...אבל כמו ששמת לב, עדיף לנסוע במרבית רחוב הרצל בנתיב השמאלי מהסיבה שכל 20 מטר יש אוטו שחונה בימין. פה כן צריך להפעיל את ההיגיון ולהבין שאין למה לנסוע בימין וכל 10 שניות לבצע עקיפה על אוטו חונה.

8-AN

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אממ יש מצב ויש שם עוד איזה מקום שזה היה נקודת דרך שלי לא זוכר איך קוראים לו זה היה בכביש הזה שרשום כל 20 מטר פנייה ימינה לקריית עקרון ויש תחנת דלק בצד ימין עם מעין כביש משתרחב כאילו מפרץ רק בלי מדרכה מההתחלה....

samata

New member
אם זה היה כשחזרת ממזכרת בתיה

אז אני מניח שאתה מדבר על ביל"ו סנטר..למרות שההסבר שלך די מעורפל.

Simbbam

New member
אכן, הרצל רחוב זוועתי

אבל הנסיעה בתוך העיר ברובה הינה נוחה. רוב הכבישים בהעיר לטעמי בנויים בצורה טובה. לא?

רן88

New member
רחובות לא טובה מערים אחרות

אשדוד, לדעתי, הרבה יותר נוחה מבחינת כבישים.

samata

New member
ממש לא

לא רק שיש יותר מדי שיבושים בכביש (סדקים, חורים וכו'), אלא גם שהמקום בשעת עומס קלה יכול להפוך נסיעה קצרה לארוכה מאין כמוה. לעומת זאת, ישנם שני כבישים עוקפים (אחד במזרח דרך קבוצת שילר, למי שמכיר, והשני במערב העיר דרך פארק המדע) שאם אתה לוקח אותם אתה יכול לעבור את כל העיר ב-5-6 דקות בקלות. הכביש העוקף המערבי הוא חדש דנדש, ככה שהנסיעה שם פשוט תענוג :)

למעלה