עזרה בבקשה...

orslimy

New member
עזרה בבקשה...

מישו יכול לתמצת לי דגשים ממש חשובים לטסט? לדוג'- לא להתפרץ לכיכר וכו'.....

16תומר

New member
לנהוג כמו שאתה רגיל לנהוג

ואז אתה עובר... בלי לחץ ותנהכג כמו שאתה רגיל לנהוג עם המורה נהיגה שלך אין פה משהו מיוחד שצריכים לדעת...

samata

New member
רגע, תן לי להבין...

לא להתפרץ לכיכר זה דגש לטסט, אבל לא דגש לחיים? תכניס טוב-טוב לראש שלך שנהיגה על הכביש זה אותו הדבר גם בשיעור נהיגה וגם בטסט. אין דברים שצריך לשים עליהם לב יותר בטסט מאשר בחיים. כנ"ל מבחן התאוריה! זה לא כמו מבחן בתנ"ך שאם בא לך אתה שוכח ת'חומר אחרי הבגרות...זה חומר שאתה חייב לדעת כל עוד יש לך רישיון נהיגה.

NiKi†a

New member
הי מתא ;]

לא ידעתי שאתה גם פה

samata

New member
קופץ מפעם לפעם

מאז יולי של שנה שעברה לא הייתי פה באופן קבוע

aviGODFATHER

New member
אוי איזה שטויות....

נהיגה בטסט שונה מאוד מנהיגה רגילה. מחמירים איתך על דברים שהם לא כאלה קריטים וכולנו נעשה אותם בנהיגה הרגילה. דוגמאות: *עצירה במעבר חצייה - בנהיגה רגילה אתה מחליט אם בא לך לעצור, אבל בטסט אתה חייב לעצור. *שמירה על הימין - אני לא אומר שצריך להיות חרא ולתפוס כל הזמן את הנתיב השמאלי אבל בטסט אתה חייב מיד לחזור לימין, בנהיגה רגילה לא ממש עושים את זה. *איתותים - במקומות שיש רק פנייה ימינה או רק שמאלה - אין צורך ממשי לאותת אבל בטסט חייבים לאותת. ויש עוד מלא כאלה.

samata

New member
קבל תיקונים...להכל.

*עצירה במעבר חצייה - בנהיגה רגילה אתה מחליט אם בא לך לעצור, אבל בטסט אתה חייב.........גם בנהיגה רגילה אתה מחוייב לעצור לפי החוג אם אתה רואה הולך רגלך שבכוונתו לעבור במעבר חציה. חובתך לתת לו זכות קדימה ולעצור לפני מעבר החצה. *שמירה על הימין - אני לא אומר שצריך להיות חרא ולתפוס כל הזמן את הנתיב השמאלי אבל בטסט אתה חייב מיד לחזור לימין, בנהיגה רגילה לא ממש עושים את זה.........כן, אתה כן חייב לחזור לימין. הנתיב השמאלי מטרתו לשמש כנתיב עקיפה, כנתיב פניה שמאלה (במידה ויש שני נתיבים) וכנראה לעוד כמה סיבות שכרגע לא עולות לי בראש. נהיגה בנתיב השמאלי סתם היא כן עבירה על החוק, ואם שוטר תנועה נוסע אחריך ורואה שאתה במשך זמן מה נוסע רק בשמאלי - מותר לו לפי החוק לתת לך דו"ח תנועה על אי שמירה על הימין. *איתותים - במקומות שיש רק פנייה ימינה או רק שמאלה - אין צורך ממשי לאותת אבל בטסט חייבים לאותת. ויש עוד מלא כאלה......שוב, יש חובת איתות בכל מקרה. נכון שההיגיון אומר שאם אין אף אחד באזור, אז אין טעם לאותת, לכן המקרה המתאים כאן הוא השאלה ש-"אם עץ נפל ביער ואיש לא שמע או ראה - האם הוא נפל?". לא אותת? עברת על החוק. ---- פעם הבאה תחשוב לפני שאתה מגובב שטויות. נהיגה בטסט דינה כנהיגה עם רישיון. בשני המקרים יש לך חוקי תנועה שאתה מחוייב לשמור עליהם, ואם אתה עובר עליהם לאחר שיש לך רישיון - זה לא אומר שאתה נוהג בסדר (ולא, אני לא טלית שכולה תכלת, ואני בטוח ויודע שאני עובר על לא מעט חוקי תנועה של מהירות [למשל]..אבל אני לפחות לא מצדיק את זה בכך שאני אומר שזה מותר).

Krishi

New member
../images/Emo45.gifהכל מדוייק.. רק תיקון קטן

אין חובה לעצור במעבר חציה שיש בו הולך רגל שמחכה לחצות את הכביש אלא אם הולך הרגל נמצא כבר על הכביש. עצירה להולך רגל במעבר חציה כשהולך הרגל עדיין על המדרכה היא אינה חוקית במידה ויש מכוניות מאחוריך כי אז אתה מפריע לתנועה.

Nofale

New member
החובה היא גדולה יותר לעצירה

של הולכי רגל בפניה ימינה שיש רמזור עם הבהוב כתום

samata

New member
עד כמה שהבנתי

ואני זוכר מהמורה לנהיגה שלי (וזה היה די מזמן
), כל עוד הולך הרגל נמצא על שפת המדרכה ומתנהג בצורת ההליכה/גוף שלו כאילו הוא מתכנן לחצות את הכביש - חובלה לעצור במידה וזה אפשרי (מה שלא סותר אותך, מכיוון שאם יש אוטו מאחוריך ושניכם נוהגים נניח על 40 קמ"ש, אז אתה לא תעצור מכיוון שיש סבירות שתיגרם תאונה). בקיצור, מה שכתבת למעלה לא ממש סותר את מה שאמרתי, פשוט הנימוק שכתבתי בתחילה לא היה מלא לחלוטין ;] בכל מקרה, הפואנטה של כל זה (מכוון ל-aviGODFATHER) היא שלא משנה אם כל העולם לא יעצור לפני מעבר החציה או ייסע בשמאל - אלה עדיין עבירות תנועה. זה שכולם עוברים על החוק לא הופך את העבירה לחוקית.

מסכימה!

במעבר חצייה חובה לעצור אם הבן אדם שם רגל הכביש וברמזור כתום בפנייה ימינה. אם אתה רואה שהבן-אדם רוצה לחצות ואם אתה יכול לעצור לו- אז למה לא? לא היית מבסוט אם היו עוצרים לך?

Krishi

New member
אממ..

תרשה לי קצת להתעקש. להולך רגל אסור לחצות מעבר חציה כשהוא רואה שיש רכב בדרך... הוא צריך לעצור ולחכות שאו שהדרך תתפנה או שרכב יעצור לו כדי שהוא יעבור (ואם זה יקרה אז מאחורי הרכב הזה לא יהיו עוד רכבים). עכשיו.. כמובן שאם הולך רגל החליט לעבור את הכביש את לא תמשיך לנסוע ותדרוס אותו, אתה תהיה חייב לעצור, אבל אז זה עבירה של הולך הרגל.

Superdror

New member
מה זאת אומרת אסור לו לחצות מעבר

חצייה כשהוא רואה רכב בדרך ? בוא נהיה קצת פוליטיקלי קורקט, להולך רגל אסור להתפרץ לכביש באופן מפתיע וגם הוא נדרש להפעיל שיקול דעת ולהבין מתי יש לחצות את הכביש ומתי אין לחצות את הכביש שכן לא תמיד מתאפשר לנהג לבצע עצירה. כשהנהג כן יכול לבצע עצירה והוא מספיק רחוק ואין אחריו מכוניות, אין שום סיבה שאותו אדם לא יחצה את הכביש ואין שום סיבה שאותו נהג ברכב לא יעצור. כנהג, בהגיעך אל מעבר חצייה שאנשים חוצים בו את הכביש, אתה מחויב לתת להם זכות קדימה ואף לעצור במידת הצורך. עד כאן החוקים הכתובים, מעבר לכך, יש את חובת הזהירות וכו'. כשאתה רואה אדם המראה כוונה ברורה לחצות את הכביש(צועד במהירות אל מעבר החצייה והוא כבר מספיק קרוב בשביל "שתפגשו") כדאי מאוד ואף מומלץ מאוד לעצור לו, אם לא תעצור, אתה מסכן את אותו אדם ועלול לפגוע בו. במידה ותפגע בו, חץ האשמה יופנה אליך. במידה וגם לא תפגע בו ושוטר יעבור, אתה עלול למצוא את עצמך מואשם באי מתן זכות קדימה להולך רגל בנסיבות מחמירות - וזה הרבה נקודות ודומני זימון לבית משפט, לא נעים בכלל.

aviGODFATHER

New member
../images/Emo26.gif

תראה לי בן אדם שקיבל דו"ח על זה שהוא לא עצר להולך רגל במעבר חצייה (ואני בטוח שאתה תמיד תמיד עוצר להולכי רגל) תראה לי בן אדם שקיבל דו"ח על אי-שמירה על הימין (ושוב, במקרה הזה הדגשתי שאני לא יהיה סתם זבל ויתפוס את השמאלי, לא בגלל שאני פוחד מדו"ח אלא בגלל שאני לא נהג מעצבן שלא שם על אף אחד חוץ ממנו) בקיצור, הנהיגה בטסט שונה מנהיגה רגילה. אני יגיד לך בדיוק כמו שהמורה שלי אמר: איזה תלמיד לא שמר על הימין וכשהמורה העיר לו התלמיד תירץ את זה בכך שכל המכוניות שהיו באיזור גם לא שמרו על הימין. המורה אמר לו: "כן, אבל כולם עברו טסט, ואתה לא." ואני יודע שכל מה שאמרתי אלו עבירות תנועה, אבל זה לא משהו שצריך לעשות רעש בגללו ולא משהו ששמים על זה דגש אחרי הטסט. כולנו עושים "פשעים" קטנים פה ושם - לוקחים איזה ממתק בסופר, גונבים עטים מהווינר (
), לא עוברים תמיד במעבר חצייה ויש עוד מלא... אני לא אומר שזה בסדר, אבל אני אומר שאך ורק בטסט צריך לשים ממש ממש לב לדברים כאלה

Superdror

New member
אוי אוי אוי כמה אנשים אני יכול

להראות לך שקיבלו דוח על אי שמירה על הימין, אגב, זה לא סתם דו"ח שמכאיב בכיס, אלא דו"ח עם נקודות - 6 במספר, אם אינני טועה. עבירה מעצבנת ביותר, במיוחד כשמישהו מבצע אותה בתוך העיר ומחליט לנסוע בנתיב השמאלי על 85 קמ"ש, קרה לי לפני יומיים. ואגב, בנוגע למעבר חצייה, אני משתדל לעצור כמעט כל פעם שזה לא מפריע לנהגים מאחריי או מסכן מישהו. אם אני רואה ילדים או אישה עם עגלה או אדם מבוגר, אני משתדל לעשות הכל כדי לעצור לה ולמנוע מצבים אחרים של אישה שמתפרצת לכביש כי אף אחד לא היה אדיב, או בכדי למנוע מצב שסבלנותו של ילד פקעה והוא החליט לרוץ אל הכביש תוך כדי מחשבה שהוא יספיק לעבור לפני שהאוטו יגיע. לא גוזל לי הרבה מזמני, 10 שניות במקרה הרע, ביג דיל.

למעלה