עזרה בבקשה

זיו טל

New member
עזרה בבקשה

האם משהו מכיר אות יודע היכן אפשר לראות את רשימות העולים שהגיעו ארצה עם הסרטיפיקאטים המסודרים ? דהיינו - האם יש רשום מסודר של יהודים שעלו ארצה עם אשורים כשרים מהבריטים ? וכמובן - האם יש רשום של "מעפילים"...........?

friend9

New member
משפחת דויטש

ה"דויטש"ים הראשונים שהעתקתי בחיפוש "דויטש" בחיפוש מתקדם כאן בפורום (רשומים שמות המשתתפים): אדם פ1, ציפי בלכר, כוכה, עב, grosner, eitan007, ohle74 , בעשט, צביקה ק. ככלל, חיפוש מסוג זה טוב כשלב ראשון לפני הצגת שאלה. בהצלחה !!

נאוהג

New member
../images/Emo24.gif ברוך הבא למועדון.....

דויטש הוא שם מאד מאד מאד מאד פופולרי...... גם אני חוקרת משפחת דויטש.... השאלה מאיפה
שלי מעניינים כי מעבר לעובדה שהשם העברי של הבנים חוזר גם השם האזרחי חוזר.: כך ידוע לנו על:
1-Lipot DEUTSCH b. Adand, Hungary +Kati |--2-Lajos DEUTSCH b. 1861, Adand, Hungary, d. 24 Jan 1905 +Betti GOLDHAMMER b. 1858, Tab, Hungary, m. 9 Mar 1886, Tab, Hungary |--3-Margit DEUTSCH b. 1886, Adand, Hungary, d. 1944, Auschwitz | +Izidor STEINER d. 1915-1917, WW1 | |--4-Rozsi STEINER b. 1914, Budapest, Hungary, d. 1944, Auschwitz | +Istvan IMMERGLUCK | |--5-Zsuzsana IMMERGLUCK b. 1936, d. 1944, Auschwitz |--3-Erzabet DEUTSCH b. 1896, Adand, Hungary, d. 1944, Auschwitz | +Andor KELEMEN ( KAIZER) |--3-Sandor DEUTSCH b. Adand, Hungary | +Klara TANDLICH | |--4-Agnes DEUTSCH b. 1925, Budapest, Hungary | +Laszlo SANDOR | |--5-John SANDOR | | +Ann | | |--6-David SANDOR b. 1980, Australia | | |--6-Elizabeth SANDOR b. 1984, Australia | |--5-July SANDOR | +? LEW | |--6-Robert LEW | |--6-Daniela LEW |--3-Lipot (Elchanan ben Yehuda Eliezer) DEUTSCH b. 1891, Adand, Hungary, d. | 1939, Siofok, Hungary, bur. 1939, Siofok, Hungary +Sari CAIZLER b. 1898, Ujpest, Hungary, d. 1936, Ujpest, Hungary, bur. Kozma ut. Budapest, m. 5 Nov 1923, par. Jakab CZEISLER and Janka WEISBERGER |--4-Juda (Gyorgy Lajos) DEUTSCH b. 20 Feb 1926, Ujpest +Eva GESMAY b. 16 Apr 1927, Tiszakecske, m. 12 Jun 1950, Israel, par. Sandor ( Shmuel) GESMAY and Berta GUNSZ |--5-Nava DEUTSCH b. 21 May 1963, Israel​

זיו טל

New member
מענין אבל אני מתכוון לענף אחר .

אני מתחקה על עקבות משפחת דויטש שמקורה בסלובקיה - הונגריה אבל השתקעה בוינה. האב והאם וככל הנראה גם אחד הבנים - הצליחו לעלות ארץ בערך ב 1940 . בן אחר היה פרופ' לכימיה באוניב' קיימברידג'. אני מנסה ליצור את עץ המשפחה בוינה כיון שיש לי עוד כמה בני דויטש שאיני יודע איך הם מתקשרים אף שגם הם מוינה וככל הנראה היו בני אותה משפחה.

Ohle74

New member
ראשית בדוק בקישורשים את האתרים

העוסקים באוסטריה/וינה יש בהם מידע רב מאוד. פרט לכך, כפי שצויין כאן, דויטש הוא שם מאוד נפוץ לכן רצוי שתספק יותר מידע (שמות פרטיים לדוגמא). קישורשים

זיו טל

New member
הכל נבדק ומוכר מזמן .

הפרוט נרחב מאד וקשה להציג אותו כאן. אני שואל אם יש משהו שכבר עשה עבודה על משפחת דויטש בוינה ואז יש טעם להכנס איתו/ איתה לפרטים. אין לי כל כוונה לשעמם אתכם עם רשימות ארוכות של שמות + תאריכים זה נראה לי חסר טעם.

ב - JGFF רשומים 12 חוקרים של משפחת

דויטש Deutsch מוינה, אוסטריה. כנראה, כדאי ליצור קשר איתם ולהעמיס עליהם את הפרטים הידועים שלך. יש לקחת בחשבון שמדובר בשם משפחה נפוץ מאוד, ולכן הסיכוי לקשר על פי צירוף של שם משפחה+עיר הוא נמוך, יחסית. מצד שני, זה לא עולה לנסות... ארנון

עב

New member
דויטש שלי

אני לא חוקרת את המשפחה הזאת מפאת שמה הנפוץ וחוסר היכולת שלי להתפזר, אבל אחת הסבתות הגדולות שלי הייתה קטלין-גיטל דויטש (1861-1925)שנולדה באזור ניטרה בסלובקיה והתחתנה עם ברנט-ברוך באום. לגיטל היו 8 אחים ואחיות וכולם רשומים ב ALL HUNGARY DATABASE. גיטל וברוך נדדו בטרנסילבניה עד שהשתקעו במונקאטש שם היה ברוך סוכן ביטוח. במלחמת העולם הראשונה הם עברו לבודפשט ושם נפטרו. אמא שלי לא מכירה אף אחד ממשפחה זו.

tomsonb

New member
דייטש - פרסבורג ווינה

לי יש קשר למשפחת דייטש (או דויטש) שאחד מבניה היה שתדלן מפורסם ואפילו התמנה (בשנת 1854 כמדומני) לגבאי ארץ הקודש, ז"א האחראי לאיסוף הכספים (באוסטרו-הונגריה), שיועדו ליישוב בארץ. מדובר ביצחק (איגנץ) דייטש (1808-1886). אם אינני טועה שם אביו הוא ישעיה. במקור מפרסבורג (ברטיסלבה, סלובקיה) , אך היה פעיל גם בוינה וגם בגליציה. נקבר בפרסבורג. היו לו די הרבה ילדים. אחד מנכדיו היה רוברט דייטש, שהיה חי בוינה לאחר מלחמת העולם השנייה. בטח נפטר מספר שנים אחר כך. פרטים על בני משפחה זו יתקבלו (וגם ימסרו) ברצון, תודה, תומר.

עב

New member
תומר! שים לב!

אביה של גיטל קטלין דייטש היה יצחק ושמו האזרחי - איגנץ! ואמה לאה (שם אזרחי לאונורה) רוהיג. גיטל קטלין נולדה 1861 ב - Vagfarkasd מחוז ניטרה (השם הסלובקי - Vlcany), . אינץ נולד ב - 1824, אשתו לאה-לאונורה ב - 1830. ילדיהם: מיהאי 1852, האני 1854, הרמין 1856, זיגמונד 1859, אדולף 1861, קטלין 1862 (בתעודת הנישואין נרשם 1861), קרוי 1865, היינריך 1867 ויטי 1869. מה אתה חושב על כך??? האם משפחת דייטש שלי תצא מהבידוד שלה אי פעם?

tomsonb

New member
דייטש

קשה לדעת...השמות אמנם חוזרים על עצמם, אך מקום המגורים לא מוכר לי (Vagfarkasd). היו ענפים לדייטשים "שלי" בנאמסטו (Namestovo), אילאווה (Ilava), אורשן Horne-Oresany ואולי עוד מקומות. למעשה הקשר שלי לענף שהזכרתי (משפחת יצחק דייטש בוינה) לא ברור ב-100%, אך ברור שהיה קשר. נשמור על קשר למקרה שיתגלו פרטים על דורות מוקשמים יותר!

tomsonb

New member
וגם

היה קרוב (סביב 1850) שעבר מסלובקיה למחוז באנאט (ברומניה, אם אינני טועה) אך חוץ משמו הפרטי ושם הוריו לא ידוע לי יותר. תומר

אדם פ1

New member
אני דויטש ומוצא משפחתי מסלובקיה

לא כ"כ ידוע לי על קרובים בוינה...

rtamary

New member
סרטיפיקטים

ישנו ספר שנקרא אם אינני טועה "ספר עולי הסרפיפיקאטים" . כמובן שאינו מפרט את כל מי שעלה עם סרטיפיקטאים , אך יש בו זכרונות ושמות של כמה עשרות עולי סרטיפיקטים. בדיוק נתקלתי בספר זה היום בספריה של אבי , אך לא הספקתי ממש לעיין , רק לדפדף דפדוף שטחי.

עב

New member
הספר

לייכטר, סיני עורך ‬ ‫ ספר עולי הסרטיפיקאטים :זכרונות תעודות אגרות, 1993. בקטלוג המאוחד הוא מופיע רק בספרייה של מכללת אחווה (המכללה נמצאת כ - 2 ק"מ מצפון לצומת קסטינה).

רקלרקל

New member
הספר קיים בהרבה ספריות

יש לבדוק בקטלוג המאוחד - באתר שמצוין בתשובת עב לפי הכותר

עב

New member
נכון

לפעמים האתר מתחרפן ואז התוצאות קמצניות. נראה לי ספר מעניין בהתחשב בכך שהוא מתאר את שיטת העליה בה הגיע אבא שלי ארצה.

ענתר

New member
מה ההבדל בין הספר שיצא ב 93

לזה שיצא ב 94? האם מישהו הבין?

למעלה