שמע...
בקריות לא חסר, תלוי מה אתה מחפש... איגרוף תאילנדי לדעתי זה מאוד שימושי בקרבות (הכי שימושי מכולם) אבל עם חיסרון של היעדר עבודת קרקע ועבודה מול סכינים וכו'. בנוסף למה שהבחור פה רשם (לא מכיר אותם, אין לי דיעה) אני אוסיף מכון שהייתי בו אתמול באימון ניסיון. מקום כלשהו בקרית חיים עם 2 מאמנים רוסים, זה נמצא ליד חוף קרית חיים באיזה בית ספר. קיצר, אחרי אימון בחורבה עם כל השם והכל ואחרי אימון אצלהם...אין בכלל מה להשוות, המועדון ממש מעולה, האוירה והאנשים אחלה, והמאמנים עובדים איתך צמוד ולא סתם עומדים בצד כשאתה נלחם באויר (כמו בקראטה). מה גם, 3-4 פעמים בשבוע, 3 שעות אימון..רציני. בנינג'יטסו אצל נילי הייתי..אישית לא ניראה לי שהשיטה או המורה מתאימים לי. למרות ששניהם ניראים אחלה, זה לא מה שאני חיפשתי. יש במוצקין ביוספטל מרכז אומנויות לחימה, קפצתי לשם עם חבר לאימון קרב מגע...לא התאמנו, המקום ממש רועש, המון בלאגן וזה היה ניראה יותר כמו קייטנה מאשר מועדון קרבות. אישית התאמנתי שנתיים אצל שלום אביטן בקרית ים בשוטוקאן. המאמן תותח על, אבל אני אישית לא יודע אם זה השיטה בשבילי כרגע, למרות שלך אולי זה מומלץ. נראה לי שיש לו עוד אומנויות נלמדות בדוג'ו. שמעתי המון המלצות על דורון כהן, נראה לי בקרים ים או חיים, אבל אישית לא התאמנתי אף פעם. כמו כן, יש את חיים ששון בקרית חיים שמאמן קרב מגע, לא ניסיתי אבל הבנתי שהוא אחלה. לי אישית זה נופל על לימודים אז זה נפסל ישר. אני חושב שכדאי שתחליט מה אתה רוצה להשיג מאומנות הלחימה, אז תחשוב איזו אומנות לחימה תתן לך את זה, ואז תתחיל לעבור בין מכונים. לגבי, כרגע נשערה לי אופציה אחת, שהיא ריוקיו קמפו קבוז'יצו, זה לא בקריות אלא בחיפה ובקאבול, אבל זאת נשמעת אומנות נחמדה, מעניינת ובו זמנית מועילה בקרב רחוב. עוד לא הייתי באימון אבל אני מבטיח לעדכן.