עזרה בבקשה...

kookit

New member
עזרה בבקשה...

שלום לפורום, אני אורחת כאן ורוצה להתייעץ עם אנשי המקצוע שכאן: בני עלה לכיתה ב' וכתוצאה מאיחוד בתי ספר בעיר הכתה שלו גדלה מ- 20 ילדים ל- 36ילדים. משרד החינוך לא הסכים לפצל את התלמידים ל-2 כיתות אך מצא פתרון שהוא לדעתי התעללות בילדים, יש את המורה שממשיכה איתם משנה שעברה ומצטרפת אליהם מורה נוספת, חדשה שהתחילה את דרכה רק השנה. הרעיון הוא לפצל את התלמידים לשתי קבוצות כאשר כל קבוצה תעבוד בנפרד עם אחת המורות, המורות תתחלפנה ביניהן מדי פעם והקבוצות לא יהיו קבועות, משמע תהיה כל הזמן תחלופה של תלמידים בין הקבוצות. התלמידים ילמדו בשיטה זו 20 שעות שבועיות ו-5 שעות שבועיות תהינה משותפות לשתי הקבוצות ביחד. אני מרגישה רע עם ההחלטה הזו ואין בידינו לעשות כלום מפני שהחוק מתיר עד 40 ילדים בכיתה. אבל נשאלת השאלה, אם ממילא הביאו מורה נוספת אז למה לא לעשות שתי כיתות? איך לדעתכם זה ישפיע על הילדים? והאם ניתן עוד לעשות משהו על מנת לפצלם לשתי כיתות?

(בלי נסיון)

זה נראה לי פתרון יצירתי ויפה. תכלס - שתי מורות במקום אחת זה יותר טוב, ולא נוצר מצב בו חצי מהילידם עם מורה צעירה שעוד לא ברור כמה היא טובה. יתר על כן, המורה הצעירה זוכה לחניכה ממורה ותיקה (וכך נשכרים גם תלמידיה העתידיים).

פלגיה

New member
לא נשמע רע בכלל

להיפך - נשמע לי טוב מאוד. השילוב של מורה ותיקה עם מורה חדשה ולא מנוסה הוא טוב לכל הצדדים המעורבים. לא אמור להיות בלבול לתלמידים (הם רגילים מהגן לשיתוף של גננת+סייעת, ולהיכרות נוספת עם גננת רוטציה) על מנת לפצל לשתי כיתות - אולי תצליחו לגייס בין ההורים סכום כ"קרן חינוך" או שם בדומה לזה ולממן מלוא שעת מחנכת. בבית הספר שלנו עשו את זה, אבל זה לא עניין זול.

למעלה