עזרה בבקשה

anatotel

New member
עזרה בבקשה

(אולי גם נפשית...) בכל מקרה, אני רוצה לנסוע לחו"ל להתנער קצת מהארץ הזאת. בהתחלה חשבתי על אוסטרליה ניו זילנד אבל נראה לי יקר מדי וגם באסה לטייל שם לבד. אח"כ חשבתי על כיוון מזרח רחוק ולאחרונה הלהיבו אותי בדרום אמריקה. מה אתם חושבים, מה עדיף? אני רוצה טיול של כמה חודשים טובים עד שנה עם תקציב של עד 10,000 דולר. כל פעם שאני קוראת על טיולים במקומות האלה אני קצת מתחילה לפחד מהתנאים שם. אני גם נוסעת לבד אז אין עם מי להתחלק בהוצאות ואין על מי להישען ואני לא בטוחה שממש אמצא את עצמי, איפשהו, בכלל בעולם (כן, תקופה בחיים שכזו). אני רוצה לנסוע למקום עם אחלה נופים, לא יקר מדי, שיהיה די קל להסתדר בו... יש הצעות?

Jan22

New member
ככה ..

10000 דולר זה תקציב מעולה ,אפשר לעשות טיול ארוך ומאוד מספק בסכום כזה ,לא רשמת איזה טיול את מחפשת ,הליכות ,טראקים ,יערות וכד' , בכל מקרה אני מתכנן טיול לניו-זילנד אוסטרליה ,וביררתי אצל חברים שביקרו שם ,וכמו שנראה העונה הטובה מתחילה מנובמבר ,ראיתי תמונות של מקומות ונופים - בהחלט מרשים ..

Yo-man

New member
"קל להסתדר" זה המזרח

לא שזה מעיד על קשיים רציניים בדרום אמריקה, אבל עם אנגלית אפשר להסתדר ברוב מדינות המזרח, בעוד שבדרום אמריקה ממעטים להשתמש באנגלית ומאוד כדאי ללמוד ספרדית. עם תקציב של 10,000$ לא הייתי מוותר על ניו-זילנד. 1600$ כרטיס טיסה (עצירה בבנגקוק ובאוסטרליה, אם אפשר), 1000$ לחודש מחיה, וויזה מקבלים ל-3 חודשים בלבד, עוד חודשיים באוסטרליה לפי אותו תקציב, זה 6600$. תאילנד, נפאל, הודו, בורמה, לאוס, קמבודיה - כולן בטווח של 500$ לחודש, לחיים טובים. זה אומר שיש לך עוד בערך 5 חודשים לטייל, פלוס טיסה פנימית או שתיים. לגבי ה"לבד"- זה תמיד נשמע שמנסים ליפות עבורך את המציאות עם המשפטים האלה, אבל קחי את זה ממי שעשה את זה: אין לבד למי שלא רוצה להיות לבד בטיולים האלה. אני נסעתי לבד ל-9 חודשים, על המטוס פגשתי מישהי איתה הגעתי למלון בדלהי, במלון היא פגשה חבר, שעה אח"כ פגשתי מישהו שחלק איתי חדר ללילה. למחרת עליתי על וטובוס למנאלי, עליו הרכתי 3 חברות, 2 בנות דודות ו-2 חברים שנסעו לאותו מקום - טיילתי איתם 3 שבועות. ככה זה ממשיך כל הזמן. אם את לא בן אדם בלתי נסבל לחלוטין, סביר שתמיד יהיה לך עם מי להיות. זה נורא שונה מהכרויות בארץ. צריך לעשות על זה עבודה אקדמאית - איך ישארלים מתנהגים אחרת בחו"ל ובארץ. אין כמו הנופים בניו-זילנד. התרבות של המזרח. ההיסטוריה, המאכלים, האנשים, תחושת החופש, האיים... עם התקציב שלך - את יכולה לעשות מה שאת רוצה.

ליאורט1

New member
בקשר לנ"ז ולטייל לבד

אז ככה: קודם כל מבחינת עונות השנה, בניו זילנד שום דבר לא וודאי, כל יום בשנה שתבחרי יש סיכוי שירד גשם, העונה האמיתית מתחילה בדצמבר-ינואר בערך ונמשכת עד אפריל, קשה לדעת מה יהיה עם מזג האויר ביחוד עכשיו עם "אפקט החממה" או מה שזה לא יהיה שמשגע את מזג האוויר בעולם. בכל מקרה מבחינת עונה, נובמבר זה אפשרי אבל לדעתי מוקדם מדי והסיכוי לגשם גדול יחסית. מבחינת מה עושים/רואים, לניו זילנד נופים מדהימים לטעמי, ומה שכיף זה שלא צריך להיות רמבו בשביל לעשות שם טרקים(גם לא של 5 ימים נניח) אפילו אוהל לא צריך, אני לא ארחיב יותר מדי על הנופים כי זה עניין אינדבדואלי בכל מקרה בניו זילנד יש רק נופים ואין תרבות או משהו כזה. הדבר היחיד שמזכיר תרבות הוא שמשום מה כל המטיילים שמגיעים נדבקים "בחיידק" הניו זילנדי והופכים להיות פי 3 יותר נחמדים מבדר"כ לכל מי שהם רואים, ההרגשה היא שכל המדינה זה חבר'ה אחד גדול. מבחינת להסתדר לבד, לא יודע איך זה במזרח ובדרום אמריקה, אבל נראה לי שניו זילנד זה דווקא ה-מקום לטייל בו לבד, כולם כל כך נחמדים, הכל פשוט נורא ובאנגלית, המידע לתיירים מעולה ויש המון מטיילים שמגיעים בערך באותה התקופה, כמו שאמר יו-מן להכיר אנשים בחו"ל זה ממש לא כמו בארץ, ברגע שאת מחליטה שאת רוצה לטייל עם אנשים אחרים תוך מקסימום יומיים את תמצאי, ואם לא כמעט ואף פעם לא תאכלי לבד ארוחת ערב. כמו שאמרתי יש הרגשה של חבר'ה, את הולכת ברחוב פתאום תרמילאי מגיע אומר שלום(ששם נראה מתבקש לחלוטין) ופתאום אתם חברים הכי טובים. בנוסף לא שמעתי אף פעם על מקרים של פשע חמור או אפילו סתם גניבות, אפילו לא הלכתי עם חגורת כסף שם, גם בחורות שמטיילות לבד(אפילו בטרמפים) הוא לא משהו נדיר. אני טס באוקטובר למזרח(סין וקמבודיה) ודווקא שם לא נראה לי שהייתי רוצה לטייל לבד, למרות שאני חסיד הדוק של הכיף האדיר שבלטייל לבד ולדעתי זה משהו שחייבים לעשות פעם בכמה זמן. יצא לי קצת ארוך ואולי קצת מבולבל, אם יהיו עוד שאלות אני אשפץ בערב יום טוב

sitvaniyot

New member
גם המזרח וגם אוס. וני זילנד

בקשר ללבד, כנסי לבלוג שלי. באוס. וניו זילנד, המטיילים חברותיים יותר, גם בגלל שמתאכסנים באכסניות בחדרים משותפים ומבשלים ביחד במטבח. כך שתהיי לבד, רק אם תרצי. במזרח, הלבד הוא הרבה יותרלבד. האכסניות הם גסט האוזים, אם את לבד, תקבלי חדר לבד, ואין פינות בישול ואיזורים משותפים. המקום להפגש הוא מסעדות טיילים, או באוטובוס. טיילתי לבד בשני האיזורים, אין בעיה של בטחון אישי. במזרח יש פחות מטיילים והרבה מהם צרפתיים, שלא דוברים אנגלית, כך שבהחלט יהיו זמנים שתהיי לבד על אמת. כמובן שזה תלוי גם במסלול הטיול שלך. אני לא רצתי דווקא למקומות שהישראלים מתקהלים בהם, והיתה עירה בלאוס שממש לא עצרתי בה דווקא בגלל זה.

למעלה