עזרה בבקשה

• פותח הנושא dol4
  • פורסם בתאריך

dol4

New member
עזרה בבקשה

שלום לכל חברי פורום הזוחלים! קואים לי דולב ואני יוצא בשבוע הבא לקורס הדרכה של חוגי סיירות... התבקשתי להכין פעולה על נחשים ואני מחפש כמה דברים, אם תוכלו לעזור לי אני אודה לכם... - אני מחפש עצות למניעת הכשות נחש - עצות לטיפול בהכשת נחש כמה שיותר חומר יהיה יותר טוב, המטרה היא שהחניכים יתמצתו... ואם יש במקרה איזה שהיא אגדה על נחשים זה יהיה נפלא! תודה מראש, דולב

עצות,בבקשה.

לפי מיטב הבנתי..כדי להימנע מהכשת נחש ישנם מספר כללים,הליכה בנעליים גבוהות,אין לידחוף ידיים מתחת לאבנים,סלעים,או כל חפץ שזרוק בשטח,לשם כך הייתי מישתמש במקל ארוך ואז בוחן את השטח...אם מישהו חלילה הוכש,להשכיב אותו ולהימנע מתנועה וזאת כדי שהדם יזרום בגופו באיטיות כך הארס יתפשט בגופו באיטיות ופינוי מיידי לבית חולים עם דגש על מספר דברים 1-קיבוע מקום ההכשה ובשום פנים ואופן לא לחתוך את האיזור כדי שדם ייצא או משהו כזה כי זה שטויות,להשיג את מירב הפרטים לגבי הנחש וזאת כדי להתאים נסיוב בבית החולים,אין לבודד את מקום ההכשה עלידי קשירת הרגל או היד כי הנזק יהיה גרוע יותר.

רן333

New member
הדרכה על מניעת הכשות ועל אגדות

שקשורות בנחשים זה בסדר גמור, אבל: 1. אם הייתי מארגן פעילות שבמסגרתה מישהו מסביר איך לטפל בהכשות נחש, או איך לבצע טיפול רפואי מציל חיים אחר כלשהו, הייתי מוודא שלמישהו הזה יש הכשרה מסודרת בתחום שעליו הוא עומד לדבר. 2. אם היו נותנים לי להעביר הדרכה כזו, למרות שאין לי הכשרה בתחום, אז: א. הייתי חוזר על סעיף (1) באוזניו של מי שנתן לי להעביר את ההדרכה הזו. ב. אם ממש הייתי חייב להדריך בנושא הנ"ל, הייתי דואג לקבל מידע ממקור מוסמך. עם כל הכבוד לפורום שלנו, אני חושב שהייתי פונה למדריך עזרה ראשונה, או מתייעץ אם מישהו שמתמצא בטיפולי חירום.

naja

New member
טיפול בהכשת נחש-עזרה ראשונה.

לפי המרכז לטכנולוגיה חינוכית-המחלקה הרפואית, בשיתוף המחלקה לזואולוגיה של אוניברסיטת ת"א והיחידה לטוקסיקולוגיה של בי"ח תל השומר: 1.להרגיע את הנפגע. למנוע ממנו עד כמה שניתן ללכת ואף לעמוד.(שישכב וימנע מתזוזות מיותרות). 2.לקבע את הגף שהוכשה ע"י הצמדתה לגוף, כמו בקיבוע שבר. 3.פינוי מידי של הנפגע לבי"ח קרוב. עדיף במצב שכיבה ולהמנע מטילטולים. לא לעכב את הפינוי ע"מ לבצע פעולות בשדה. 4. לחובש בלבד!!- החדר עירוי נוזלים לוריד. לא לבצע בגף המוכשת. 5. לרופא בלבד!!-אם מתפתחות תופעות אנפילקטיות או בצקת אנגיוניאורוטית-אדרנלין(1-0.5 מ"ג) סטרואידים(100.I.V ו100 מ"ג בעירוי בטיפטוף איטי) אין לתת סטרואידים בהיעדר תופעות אנפילקטיות!!! אסור לעשות- אל תחתוך! אל תמצוץ ארס! אל תניח חוסם! אל תקרר! אל תצרוב! אל תתן לנפגע לאכול או לשתות! אל תנסה ללכו את הנחש!

Nailicq

New member
../images/Emo45.gif, כל הכבוד!

פעם ראשונה שמישהוא עונה את התשובה המלאה והנכונה!!!!!!!!!!! כל לחי! בברכה דוד, תואר שני ברפואה. אין בתוכן התגובה ייעוץ כל שהוא.

מוהר

New member
ותוספת קטנה

בשטח, נסו להניח את הנפגע בצל עד להגעת הפינוי.

למעלה