עזרה בבקשה

meytal2201

New member
עזרה בבקשה

התקבלתי השנה בשעה טובה ומוצלחת למכון האקדמי טכנולוגי. העניין הוא שעכשיו נשלח אליי מכתב הביתה, שאני צריכה לעשות מבחן שייתן לי פטור מאנגלית או יקבע את הרמה שלי. נותנים לי אפשרות או דרך מבחן אמיר או דרך מבחן אמיר"ם. אמיר זה ידני ואמיר"ם זה ממוחשב ( דרכם). דרך מי כדאי יותר ומה ההבדל בינהם...???

אמיר ואמירם

מבחן אמי"ר ומבחן אמיר"ם פותחו ומועברים על ידי אותו גוף עצמו- המרכז הארצי לבחינות. לא מדובר בשתי בחינות שונות מטעם גופים שונים. מטרת שתי הבחינות זהה הערכת ידע של מרכיבים ספציפיים בשפה האנגלית- בעיקרו של דבר אוצר מילים והבנת הנקרא. מבחן אמיר הוא מבחן המכונה מבחן "ניר ועפרון". היינו, אתה מקבל דף שאלות ותשובות, ועליך לסמן את התשובות הנכונות. מבחן זהה מועבר לכל הנבחנים באותו מועד. הישגיך מושווים לנורמה של כלל הנבחנים לאורך תקופה שנקבעה. בכל מקרה מדובר במדגם גדול מאד ומייצג של אוכלוסית המועמדים ללימודים אקדמיים. מבחן זה ,כמו מרבית המבחנים הפסיכומטריים, בנוי מאוסף לא קטן של פריטים (שאלות) החל בשאלות קלות מאד ועד לשאלות קשות מאד. ענין הקושי נבדק בצורה מדעית- אמפרירת. היינו מעבירים מבחני נסוי לקבוצות גדולות (הסבר קצת פשטני) ומאתרים פריטים ש- 100% מהנבחנים יודעים לענות עליהם, פריטים שרק 99% יודעים לענות וכך הלאה עד לפריטים שרק 1% (וגם פחות מזה) יודעים לענות עליהם. בונים את המבחן כך שהוא יכיל פריטים מקלים ביותר ועד קשים ביותר, וזה כדי לאפשר להבחין ברמת הידע בצורה מאד מדויקת. עכשו, נניח שרמת הידע שלך טובה מאד. יהייה עליך לענות על המון שאלות שתהיינה קלות עבורך. מייגע ומיותר. מאידך חייבים לכלול בבחינה פריטים אלא כדי להבחין בין מועמדים בעלי רמת ידע נמוכה בהרבה משלך היינו מי יכול נניח לצבור 65 נקודות בבחינה לעומת 64, 63 וכו'. הבחינה משום כך מתארכת, ביחוד אם היא חלק מהפסיכומטרי למשל שכולל תת מבחנים שכל אחד מהם בנוי בשיטה זו. המחשב מאפשר להעריך יכולת בצורה יעילה וקצרה יותר במבחנים הנקראים "TAILORED MADE" היינו- "תפורים לפי מידה". המחשב יעלה כשאלה ראשונה, נניח, שאלה מדרגת קושי 3 (בסולם של 10 דרגות נניח). ענית נכון ?הוא יקפוץ לשאלה מדרגה 5. שוב ענית נכון? יקפוץ לדרגה 6 וכך הלאה.. שגית? הוא ירד בדרגת הקושי, וכך עד לאיתור רמת הידע שלך. בדרך כלל מפסיקים את המבחן אחרי X תשובות שגויות (3-5), וכך גם נמנע מהנבחן הסבל של לראות עוד ועוד שאלות שאין לו מושג מה התשובה(הסבר זה הוא פשטני התהליך מורכב יותר). בדרך זו לא כל הנבחנים מקבלים שאלון זהה, וגם הבחינה לא בהכרח נמשכת אותו זמן, אלא הכל בהתאם ליכולות של הנבחן הספציפי.התוצאות מושוות בדרך דומה למדגם מיצג של מועמדים לאוניברסיטאות.

למעלה