עזרה בבקשה

Yazam111

New member
עזרה בבקשה

שלום לכל חברי הפורום. אני ואישתי רכשנו דירה בבניין בן 50 שנה. אנחנו רוצים לשפץ את חדר האמבטיה ואת המרפסת בסלון. יש לנו חשש די גדול , מכיוון שאין לנו מושג איך מתחילים , את מי לוקחים ? איך בוחרים בכלל? האם מקובל לבקש לראות עבודות שנעשו? איך אני יכול לדעת שהמחיר לא בשמים? לצערי, אנחנו לא מכירים בעלי מקצוע. אני מקווה שתוכלו לעזור או אפילו להמליץ על בעלי מקצוע שאתם יודעים שהם אנשים ישרים. תודה מראש

0 אור 0

New member
עצות בלי המלצות

הי, כמה עצות מנסיון (וחלקם מנסיון מר של נפילה והפסד כספי): הדבר הראשון שצריך לדעת זה שיש עכשיו הרבה מאד שיפוצניקים ופחות עבודה - לכן הם מנסים להחתים אותכם כמה שיותר מהר על חוזה ולקחת מקדמה גדולה. המטרה שלכם זה לחתום על חוזה, רק אחרי שאתם יודעים בדיוק מה הולך לקרות, מה המיפרט הטכני והעלות המדוייקת. וגם אז לשלם כמה שיותר לאחר ביצוע וכמה שפחות במקדמה (חברים שלי טוענים שאפשר גם בלי מקדמה בכלל, אני לצערי, לא מצאתי את בעלי המקצוע האלו). חשוב שהקבלן יהיה מקצועי, רשום ובעל נסיון - קבלן כזה גם יפנה אותכם למהנדס בניין במידה שצריך לאשר שבירת קירות. איך מתחילים? דבר ראשון צריך לדעת מה אתם רוצים לעשות - אם מדובר רק בצבע, דלתות, החלפת כלים סניטריים - אתם יכולים לתכנן לבד או להעיזר במעצב פנים. אם אתם מדברים על שינוי מהותי יותר שכולל שינוי במראה הבניין כדאי להיעזר באדריכל ו/או מהנדס בניין. אחרי שאתם יודעים מה אתם מחפשים בדיוק, תנסו למצוא מכרים או שכנים שביצעו שיפוץ דומה ותקבלו המלצותיהם לגבי המבצעים. בכל מקרה, אל תקחו בעל מקצוע בלי לראות עבודות קודמות שלו (לבקר ולשאול את האנשים מה דעתם ומה היו עושים אחרת). באינסטלציה וחשמל - אם לא נעשה לבית שיפוץ מאז בנייתו, תביאו בחשבון החלפה של כל הצנרת. אתם ממש לא רוצים לרצף , לצבוע ולחדש ואחרי שנה לגלות שהכל רקוב בפנים וצריך לשבור שוב את כל הקירות. עוד החלטה שאתם צריכים לקבל , זה אם אתם רוצים לקחת קבלן אחד שמנהל להכם את הכל ומביא אנשי מקצוע נוספים - או לרכוש לבד את כל הפריטים, ולהביא בעלי מקצוע (חשמלאי, אינסטלטור וכד') שאתם בחרתם - באפשרות השניה יש לכם יותר שליטה על העלויות ובדרך כלל תצא יותר זולה, אבל היא דורשת מכם המון המון השקעה של זמן ובירורים, ואם נופלים על בעל מקצוע שדופק עבודה של מישהו אחר - אין כתובת אחת של הקבלן שמתזמן ופותר הכל באחריות מולכם. אני מציעה שתתחילו להתקשר ולברר - וכשיהיו לכם הצעות ספציפיות תפרסמו פה בפורום לפני שאתם מתחייבים.

למעלה