עזרה בבקשה!!!

shiran1985

New member
עזרה בבקשה!!!

שלום רב לכולם, הדבר הראשון שהייתי נורא מעוניינת לדעת זה האם המסלול לפסיכולוגיה באונ' ת"א חייב להיות דו-חוגי? כך הבנתי, אך זה יוצר אצלי בעיה לא קטנה, כי עם ציוניי אני מתקבלת לפסיכולוגיה אך לא לחוג נוסף שהייתי רוצה שהוא כלכלה או מנהל עסקים. לכלכלה חסרים לי משהו כמו 10 נקודות בפסיכומטרי. אם אני בכל זאת מתקבלת לפסיכולוגיה, אך לא לחוג אחר, עדיין לא מקבלים אותי? שאלה נוספת - אם אני עושה תואר ראשון בכלכלה האם אני יכולה להמשיך משם לתואר שני במנהל עסקים? או אפילו יותר מזה - מכיוון שאני לא חושבת שאוכל להשתפר בפסיכומטרי בצורה משמעותית לאחר מספר נסיונות כושלים - האם אוכל ללמוד שנה ראשונה כלכלה שאליה יש סיכוי שאתקבל ואז, במידה וציוניי יהיו גבוהים, להפסיק ללמוד מקצוע זה אחרי שנה ולהתחיל ללמוד מנהל עסקים מחדש לתואר ראשון? כי זהו תחום שנורא הייתי מעוניינת ללמוד, אך אינני מתקבלת אליו, וחשוב לי ללמוד רק באונ' ת"א מהמון שיקולים. תודה רבה מראש על ההשקעה בתשובה

את"א

1. בשנה א' חייבים במסלול דו-חוגי, בשנה ב' ניתן לעבור לחד-חוגי. יש לעמוד בדרישות הקבלה של כל חוג בנפרד. את בטוחה שבדקת היטב את דרישות הקבלה לחוגים השונים? 2. בוגר כלכלה יכול בהחלט להמשיך לתואר שני במינהל עסקים. 3. גם לאחר שנת לימודים יש לעמוד בדרישות הקבלה הרגילות לשנה א', ועדיין הפסיכומטרי ילקח בחשבון. השוני היחידי במקום ממוצע בגרות יחשבו את ממוצע שנה א'.

shiran1985

New member
התייעצות נוספת ../images/Emo140.gif

בדקתי היטב את דרישות הקבלה כבר מספר פעמים ואת ציון הסכם הנדרש. מה אני עושה במצב שבו אני רוצה להרשם לפסיכולוגיה ולמקצוע אחר אינני מתקבלת? האם כדאי לקחת מקצוע כלשהו רק ע"מ להתקבל ולהפסיקו אחרי שנה? האם זה עדיף מאשר להפסיד שנה ולעשות עוד פסיכומטרי שאני בספק אם אוכל לשפר (כמה כבר אפשר לעשות...)? האם יש סיכוי שאבקש לערער ובכל זאת יקבלו אותי? כי מדובר בסה"כ רק במס' קטן של נק' בפסיכומטרי שמפריד בין דחיה לקבלה, ואני נורא שקדנית עם תעודת בגרות מצויינת שכוללת מקצועות מאוד נחשבים - ריאליים, כך שזה נראה לי אבסורד... תודה רבה על העזרה!!!

פסיכולוגיה

במצב כזה חלק ניכר מהאנשים מעדיף לקחת חוג שני "קליל" ואחרי שנה לעבור למסלול חד-חוגי בפסיכולוגיה. ערעור לא עוזר, שכן לא מדובר בנקודת חתך הנקבעת מראש וכל מי שמעליה מתקבל, אלא נקבעת מראש מכסת מתקבלים לפי יכולת הקליטה של החוג. כל המועמדים מדורגים מבעל הנתונים הגבוהים ביותר ועד לבעל נתוני הקבלה הנמוכיחם יותר, ואם הוחלא לקבל 100 חותכים שרירותית במועמד ה-101.

למעלה