עזרה בבקשה

itamar14

New member
עזרה בבקשה

אני יודע שאני טיפה באיחור אבל שיהיה. השנה אני מתכוון להרבות את הקינגית שלי ואני הכנתי תוכנית לתרדמה שלה והייתי רוצה לדעת מה אתם אומרים על זה בבקשה(מי שמבין בריבוי): תהליך הניקוי(3 שבועות) בתאריך ה-28/12 הייתה הארוחה האחרונה של הנחשה. ומה-28/12 מחממים שלוש שבועות(ניקוי) עד ל19/1. הורדת טמפ' מה-19/1 עד ל22/1 בתוך הטרריום הרגיל שלה. ב22/1 מעבירים ולפסטיקה קטנה ושמים אותה בחדר קר ל-חודשיים(8 שבועות) עד ל-22/3. 23/3 מחזירים לטמפ' בית בלי חימום ועד ה-27/3 מעלים כול יום טיפה את הטמפ' עד לחימום רגיל.

gaichuk

New member
באופן כללי,זה בסדר.

שים לב שהתהליך ה'ניקוי' לא נמשך 3 שבועות אלא הזמן שלוקח לנחשה להתרוקן. זה יכול להיות שבועיים ויכול להיות גם חודש. תלוי ביציאות וכמות המזון. תדירות ההאכלה שלה לפני ההאכלה האחרונה גם יכול להשפיע. אחרי היציאה העיקרית באה עוד אחת קטנה יותר ודלילה יותר. אחריה עדיין נשאר מזון במערכת העיכול וכדאי לדאוג לרוקן אותה לגמרי. ניתן לעשות זאת ע"י השריה של הנחשה באמבטיה של מים חמימים לשעה קלה. על איזו קינגית מדובר? מה גודלה? גילה? תמונה יש?

רן333

New member
באשר ל"ניקוי" -

משך הזמן המקובל אצל מגדלים רבים ככזה שמאפשר לנחשים "להתרוקן" כמו שצריך הוא כחצי חודש (שבועיים). כך מומלץ, למשל, על-ידי Robert Applegate ב-The General Care and Maintenance of Milk Snakes. כשהרביתי זעמניים - לא נתתי להם יותר מזה לפני התרדמה, ולא נתקלתי בבעיות כלשהן כתוצאה מכך. השריה במים מעודדת הפרשת צואה, אבל אף פעם לא השתמשתי בשיטות כאלה כהכנה לחורף. אני לא בטוח שצואה שטרם הופרשה היא דבר שצריך להפריע לנחש שנכנס לתרדמה. היו לי נחשים שחירבנו קצת אחרי תחילת הקירור שלהם, ולמיטב ידיעתי - לא נגרם להם שום נזק. האם נתקלת אי פעם בבעיות אצל נחשים שלא "רוקנו" בצורה שהמלצת?

gaichuk

New member
"שבועיים",כ"כ מדוייק ...

מה שאני מנסה להגיד זה ש-14 יום זה לא מדע מדוייק.אולי 13 אולי 19... אני בדיעה שאם הנחש לא התרוקן לבד,אין מה לכפות עליו או לנסות לזרז. שיתרוקן ואז מתחילים מגמת קירור.ואני לא רושם תאריכים.אני מרגיש איך בטבע ומעביר לחיות.אולי זה בגלל האופן שבו אני מווסת טמפרטורה בחדר הגידול ויש שם סטיות מפעם לפעם והנחשים מרגישים את זה או שאולי זה מהסיבה הישנה והטובה שבגללה נכשלתי בהסטוריה..... אם הבן אדם עומד בלחץ זמנים משום מה,זו התשובה שלי (התגובה הראשונה לשאלתו). אני מאמין שכשאתה מוריד טמפרטורה בהדרגה ואצל מי שצריך אתה גם דואג שזה יהיה כמה שפחות מלאכותי ומושך את התקופה על פרק זמן של כמה שבועות. לא כולם ככה. ישנם כאלה שמבחינתם להכניס לתרדמה זה לקחת את הנחש כמו שהוא,להעביר לפלסטיקיה ולהניח במחסן בחוץ או בארון במרפסת. אני יודע,עשיתי את הטעויות האלה בתחילת הדרך. ושילמתי ביוקר. יותר נכון,החיות שילמו ביוקר. בחדר,הטמפרטורה בחורף בסביבות ה27 מעלות. בחוץ הטמפרטורה הסביבתית יורדת גם קרוב לאפס ועם הרוח,גם למינוס. בתרדמה מבוקרת,הנחש עדיין מסוגל לזוז ולשנות תנוחה.אפילו לשתות. בטמפרטורות שהם "ישנו" הם לא הצליחו לשנות תנוחה,שלא לדבא על חירבון.... קפואים. אז, ההיגיון אמר לי שזו אותה הטמפרטורה שהם היו סובלים אם היו משוחררים. היום אני יודע שהם יורדים לעומק האדמה ושם הטמפרטורה גבוהה יותר מבחוץ בצורה משמעותית. היום,כשאני שומר נחש בתרדמה אני דואג למדוד את טמפרטורה ודואג שלא תרד מתחת ל13-15 מעלות. כל הנחשים שמתו אצלי בתרדמה (והיו כמה וכמה) פרט לאחת,מתו עם מזון בקיבה. לפעמים עכבר שהיה בסה"כ יומיים בקיבה ונחש בקירור איטי היה פולט בקלות. היום אני לא לוקח סיכונים מיותרים ונותן לנחשים את כל הזמן לריקון. רק אם אני "עומד בלחץ זמנים" אני עושה אמבטיות.

itamar14

New member
מדובר

בקינגית קליפורניה הטרו אלבינו נקבה בוגרת(4 שנים) אני מניח שהיא 1.30 כבר(היא די גדולה ליד הקינגים האחרים שראיתי) היא הביא כבר ביצים אבל לא אצלי. מישהו שמבין אמר לי שתהליך הניקוי יכול ליהיות רק שבועיים אבל אני לקחתי שלוש(אתמול עוד הייתה יציאה קטנטנה)

itamar14

New member
יש

אולי עוד מישהו עם ניסיון של ממש שיכול לענות לי. ובנוסף אני רוצה לעת כמה זמן נמשך הריון של קינגית קלי וכמה זמן עד שהביצים בוקעות.

naja

New member
../images/Emo6.gif "מישהו עם ניסיון של ממש...."

תמיד חשדתי שגיאצ'וק סתם משחק אותה.....

BabaGee

New member
תמיד טוב לבקש חוות דעת שניה ../images/Emo13.gif

מה גם שגיאצ'וק לא מתעסק כמעט עם זעמנים
(למרות שאני חושב שפעם הוא הרבה שילשולי גינה )

gaichuk

New member
../images/Emo22.gifנכון ביותר!

תמיד,אבל תמיד,תבקשו חוות דעת נוספת. גם אם מישהו יתעצבן מזה... היום אני מגדל רק חמישה זעמנים אבל עדיין מרבה שילשולי גינה...

itamar14

New member
חחח אתם

לא הבנתם לא באתי בטענות לגיא כאני לא מכיר אותו או את הניסיון שלו אני ממש לא מזלזל או חושב שהדעה שלו לא שווה.(אם זה מה שהבינו) אבל כמו שאמרו תמיד טוב לקבל חוות דעת שניה(שלישית ורביעים אם אתה ממש קרציה=] ) ומה בקשר לזמן ההריון וזמן בקיעת הביצים מישהו יודע?

רן333

New member
משך הזמן שבין ההזדווגות והטלת

הביצים הוא בין 6 ל-12 שבועות. זאת לפי The General Care and Maintenance of Common Kingsnakes של Perlowin (ספר שאני ממליץ לקרוא). כשהרביתי קליפורניה קינגסנייקים, ההזדווגויות התחילו בסוף אפריל, והביצים הוטלו בתחילת יוני.

gaichuk

New member
כמה זמן עבר בין היקיצה לזיווגים?

אצלי הקינגים (ובעצם כל השאר) הזכרים היו מראים נכונות אחרי הארוחה הראשונה כבר.את הקינגים אף פעם לא הפגשתי לפני ארוחה ראשונה... ביחוד אם המפגש היה עם כרכן בשביל הג'אנגלים... לנקבות לקח פי שניים-שלוש זמן אם לא יותר.

רן333

New member
בין החזרה לטמפ' רגילות והפגשת

הזוגות חיכיתי כ-3 שבועות, במהלכם נתתי ארוחה אחת. זאת גם לזכרים וגם לנקבות.

itamar14

New member
רן

הזמנים שאתה מדבר עליהם די דומים ללו"ז שלי. תודה זה הבהיר לי כמה דברים.(ואני עכשיו באמזון מזמין את הספר שאמרת)

למעלה