עזרה בבקשה

zbobo

New member
עזרה בבקשה

נמאס לי מC אני לומד השנה C ושנה הבאה אני ילמד C++ אז למה לא לימדו אותי C++ מההתחלה!!! אז החלטתי לקחת את העניינים בידים אני יתחיל ללמוד C++ לבד למישהו יש אולי אתר בעיברית שמסביר מבנה ופקודות בC++ ואם אין בעיברית אז גם אנגלית בסדר העיקר שיהיה כמה שיותר מובן דרך אגב חיפשתי בגוגל ולא ממש מצאתי אז אם אתם מביאים אתר אז עדיף אחד שאתם למדתם ממנו תודה מראש Zbobo

vinney

Well-known member
למה ?

כי ++C זה המשך של C, אתה לא יכול ללמוד ++C בלי ללמוד את C קודם. אם אתה מרגיש בטחון בC ובתכנות פונקציונלי באופן כללי, ויש לך מוסג מהOOP, תרגיש חופשי להמשיך, ולא יכול להיות שלא מצאת שום דבר, כי יש מלא. קבל לינק לדוגמא

IdanR

New member
זה לא מדויק...

++C זאת אמנם הרחבה לשפת C. אבל יש אנשים שטוענים שאפשר להתחיל ללמוד ישר לתכנת בגישת OOP ... המעניין הוא - כאשר שואלים קבוצה רחבה של אנשים, מה עדיף, להתחיל בתכנות פרוצדורלי ולעבור לOOP, או להתחיל ישר מOOP... לרוב, בעיקר אלו שלמדו קודם תכנות פרוצדורלי יגידו שעדיף להתחיל בזה. ואלו שהתחילו ישר עם OOP, יגידו שללמוד פרוצדורלי זה בזבוז מיותר, ואפשר להתחיל ישר עם עקרונות OOP. ואני דווקא חושב שיש בזה הגיון, כי אם מישהו למד JAVA, ויודע את עקרונות הOOP, לא תהייה לו בעייה לעבור ל++C, הוא לא יצטרך ללמוד C קודם.

vinney

Well-known member
אבל תהיה לו בעיה קשה לעבור לC

ואני אישית חושב שעם כל הכבוד לOOP, יש מקרים בהם אין מנוס מתכנות פרוצדורלי. במקרה אני עובד באחת החברות היי טק היותר מתוחכמות בשוק, שם זה בא לידי ביטוי בצורה מאוד מאוד חזקה.

DNile

New member
שמע, חבוב,

לפני שאתה לומד C, לפני שאתה לומד C++, אולי תיקח את העניינים לידיים ותלמד עברית? אני - אלמד, לא ילמד. אני אתחיל ללמוד, לא יתחיל ללמוד, עברית, לא עיברית, כמה שיותר מובן. (נקודה!) דרך אגב,(פסיק!) חיפשתי בגוגל...

zbobo

New member
שיט עוד יש לי בגרות בלשון השנה

מבטיח אחרי המתכונת בלשון הטעויות האלה לא יחזרו!! ואני יודע לתכנת טוב בC מבחינה של פונקציות וכאלה אין לי בעייה עם זה רק אין לי מושג מה זה OOP שכל הזמן מדברים על זה פה בפורום אולי מישהו יכול להסביר לי בקצרה

joeher

New member
OPP זה Object Oriented Programming

שזה אומר בקיצור נמרץ את הדבר הבא: תכנית מורכבת מאובייקטים, וכל אובייקט מכיל א. את הנתונים שלו (DATA) ב. את ההתנהגות שלו (פונקציות, פרוצדורות או מתודות, לא משנה איך תקרא לזה). כלומר אם יש אובייקט שהוא למשל נקודה אז הוא מכיל בנוסף למשתנים X,Y גם את הפונקציות שניתן להפעיל על הנקודה - כגון מתודה לשינוי הקוארדינטות, לבדיקה האם הנקודה בתוך שטח נתון או לא וכו'. מכאן אתה למד ש class ב ++C זה בעצם הרחבה של struct ב C, ואידך זיל גמור...

gmorphus

New member
ואידך זיל גמור../images/Emo35.gif

מה זה אומר? בכל מקרה, אני לא מניח שהוא ביקש הסבר של שלוש שורות על מה זה OOP... הוא רוצה ללמוד, לא ידע כללי.

joeher

New member
פעם בא יהודי אחד להלל הזקן

ואמר לו - למדני את כל התורה כולה על רגל אחת. ענה לו: מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך, ואידך זיל גמור (בתרגום חופשי מארמית: והשאר לך תלמד...)

joeher

New member
יכול להיות - אבל תסכים שזה דה-מורגן

של מה שכתבתי...

joeher

New member
כנראה אין לי מה לעשות, הנה ציטוט

שמצאתי ברשת: כשנדרש הלל הזקן ללמד את כל התורה כולה על רגל אחת, השיב: "דעליך סני, לחברך לא תעביד - זו היא כל התורה כולה ואידך פירושה הוא - זיל גמור". וגם את זה ראיתי: "מה הוא נקרא חנון - אף אתה היה חנון. מה הוא נקרא רחום - אף אתה היה רחום" (רמב"ם הלכות דעות פ"א,ה"ו, ע"פ סוטה יד.). נא לשים לב - אמנם חנון בקמץ.. אבל מדובר בגדול מכולם באמת..

למעלה