עזרה, בבקשה

pekan69

New member
עזרה, בבקשה

אני מתמיין למסלול האזנה בשפה הערבית. בשבוע האחרון הגיעו אלי זימונים לכנסים (ראיונות וגיבושים, הקשורים למסלול). העניין הוא, שהחלטתי לצאת לשנת שירות...אני יודע שהתק"ם עוד לא שלח לצבא את הטפסים של הדח"ש. והשאלה שלי היא: לא ללכת לכנסים ולהגיד להם שאני יוצא לשנת שירות (מה יקרה לי מבחינת מודיעין מעתה והלאה אם אני אבחר באפשרות הזאת?)...או כן ללכת ךכנסים, שהם למעשה מיונים לתפקידים ספציפים בהאזנה, ולהגיד להם שאני רוצה להצטרף ליחידה המסויימת, אבל אני יוצא לשנת שירות... מה עדיף? האם יחזירו אותי לתפקיד שנה הבאה, ואם כן האם עדיף ללכת לכנסים המסויימים האלה עכשיו, או פשוט לחכות לשנה הבאה? אני יודע שיצא ארוך...מצטער...תודה על העזרה, מראש.

pekan69

New member
מודיעין...מישהו?

lee ziv

New member
תשמע...

הכי טוב שתתקשר לאיתור מודיעין (אני מאמינה שאפשר לתת פה את הטלפון אם אתה לא יודע ואני מניחה שאם אתה מאותר ערבית אתה יודע). בכל מקרה תגיד להם שאתה מתכוון לצאת לשנת שירות. מה שקורה זה שתצטרך (אם אני לא טועה) לעשות את רוב השלבים (אם לא את כולם) עוד פעם מחדש לקראת הגיוס. או אולי רק את התחקיר הבטחוני (כדי שיהיה רלוונטי), בכל מקרה הדבר הכי טוב זה להתקשר אליהם, עכשיו בחג יש נציג מ-9 בבוקר עד 16:00 ככה שלא תהיה בעיה לתפוס אותם. בקשר לכנס- אני לא יודעת אם תהיה לך שם הזדמנות להגיד להם את זה כי אני חושבת שזה יותר בקטע של הרצאות, אבל שוב, אני לא יודעת. (דרך אגב, גם אני זומנתי לכנס, אתה גם ב-29.4?) חוץ מזה, שאני לא חושבת שבכלל חובה לבוא לכנס, זה לא שירשמו שמות (אולי כן?!) בכל מקרה, כל מי שיענה לך פה , הוא רק מלש"ב, ואנשי האיתור יודעים הכי טוב מה לעשות במקרה הזה, ושוב אני מציעה לך, תרים אליהם טלפון השבוע, או כמה שיותר מוקדם (כי אני חושבת שהיית צריך להודיע להם על זה כבר מממזמן...) ותשאל. אין לך מה להפסיד. לי

Iceboy

New member
יש לי שאלה

לפני שבועיים עשיתי מבחנים להאזנה+ראיון אישי+בדיקת שמיעה גם אתם? כי אני לא קיבלתי שום הזמנה לכנס. יכול להיות שלא עברתי את המבחנים????

pekan69

New member
מה באמת?!

כי עד עכשיו התמיינתי להאזנה... (ותפקיד הקשור להאזנה...) למה זה, לתרגום?

a d i 86

New member
לפי אנשים בכיתה שלי ..

אלה של האזנה לא הוזמנו..ושל תרגום כן..
אולי של האזנה במועד מאוחר יותר? מה התאריך גיוס שלך?

pekan69

New member
נכון לעכשיו

ב14.9 מתי אמרו שאת מועמדת לתרגום...כבר אחרי המבחנים הראשוניים?

lee ziv

New member
ICEBOY

אני מכירה עוד כמה אנשים שבדיוק כמוך התמיינו ולא קיבלו זימון לכנס. זה לא אומר כלום על המועמדות... תירגע... זה לא אומר שלא עברת , ויש לי שאלה- אתה במקרה מתמיין למסלול אלעד? ועוד משהו- לי עוד לא הייתה בדיקת שמיעה בכלל ... (אבל אני מתמיינת ל-4 מסלולים במודיעין, אולי הכנס קשור למסלול תרגום - כי מסלול האזנה יש בו גם תרגום אז יכול להיות שזה זה... בכל מקרה אם אתה נורא מודאג כדאי שתדבר עם נציג היחידה-תסתכל בתגובה הקודמת שלי בתחילת השרשור...)

pekan69

New member
שלום לי,

כן, גם אני ב29.4. אבל יש לי עוד כנס לתפקיד ספציפי בחיל הים ב20.4. שם יהיה לי ראיון (וגיבוש מאוחר יותר). השאלה היא אם זאת לא תהיה "חוצפה" לבוא לראיון ולגיבוש, חרף העובדה שאני יוצא לשנת שרות, או שבמידה ואני אתקבל לאותו תפקיד, התפקיד עצמו ישמר לי..."יוקפא", כביכול. למה את מועמדת...האזנה או תרגום?

lee ziv

New member
סליחה על האיחור בהודעה...

לדעתי ולפי מה שאני יודעת, אין דבר כזה בחמ"ן (אולי לא רק שם) להקפיא תפקיד. אתה תצטרך לעבור מיונים קרובים לתאריך הגיוס, הרי זו כל המטרה של החיל שהפרטים שלך יהיו רלוונטים. תחשוב על זה ככה- הרי כולם מתלוננים שמודיעין מודיעים על קבלה למסלול וממיינים עד ממש לפני תאריך הגיוס, אבל בעצם אין להם ברירה כי הם רוצים שהכל יהיה רלוונטי- הראיונות (בשנה יכולים להתשנות המון דברים, מצב משפחתי, חברתי, ידע וכו...) התחקיר הבטחוני וכל זה... אם זה היה כמו שאתה אומר אז למה שלא היו מתחילים למיין כבר ביא' והכל היה הרבה יותר נח??? בכל מקרה, זה לא "חוצפה", אתה בסה"כ רוצה לדעת למה אתה מתמיין וזה לא שאתה לא רוצה בסופו של דבר להתגייס למודיעין, לא? בכל מקרה, אני חושבת שכדאי שתאמר להם על השנת שירות כמה שיותר מהר והם כבר ידאגו לך... ושאלה- איך אתה מתמיין גם לחיל הים??

lee ziv

New member
אה.. ואני מתמיינת לכמה מסלולים-

האזנה, תרגום, שחקים, ועיבוד מידע גלוי. אם זה עוזר לך במשהו...

Iceboy

New member
יש!!! קיבלתי הזמנה לכנס! שאלה:

אני עד כה התמיינתי להאזנה. אני מוזמן ל: 29/04 האם זה כנס בנושא אחר? לא האזנה? לדעתי זה כנס כללי, גם האזנה, גם תירגום, גם עיבוד. מה אתם אומרים? ותעשו שירשור היכרות שנכיר. תספרו האם הייתם באיזו גדנע וכאלה.

pekan69

New member
אני משער

שזה אכן כנס מעורב... שאלה שאולי תשמע לך לא קשורה...מה הפרופיל שלך, אם אפשר לדעת?

למעלה