עזרה בבקשה

• פותח הנושא tz6
  • פורסם בתאריך

tz6

New member
עזרה בבקשה

אני שואל את השאלה הזאת גם בפורום מוזיקה קלאסית הסמוך, אב לאני חושב שגם אתם בטח תדעו לענות עליה: אני רוצה לקנות סימפוניות של מאהלר (אני מתעניין ב2, ב6, וב9), ואני לא יודע איזו הקלטה לקנות. אני מתאר לעצמי שיש לכולן מספר הקלטות עם תזמורות ומנצחים שונים, ואני לא יודע אך להחליט איזה מהן עדיפה... אולי אתם מכירים הקלטות ותוכלו להמליץ לי על העדיפה...

RamiSun

New member
אני ממליץ לך על

Claudio Abbado עם הפילהרמונית של וינה ותזמורת של שיקגו יצאה ע"י דויטש'ה גראמופון

tz6

New member
אחלהמ תודה

שמעתי שהם טוביען (הדויטשה גרמופון), אבל למה זה מומלץ?

RamiSun

New member
ממממ..

מנצח טוב ומדוייק, לא נמרח יותר מידי בקטעים השקטים חוץ מזה, זמרים טובים מקהלה טובה ותזמורות טובות. ווואו שנים שלא שמעתי...

תחפש את ברנשטיין

לאונרד ברנשטיין הוא פרשן מעולה של מאהלר. תחפש את ההקלטות שלו משנות החמישים, השישים והשבעים. יש גם כמה הקלטות טובות משנות השמונים. קלאודיו אבאדו גם מצוין, בהחלט. גם פייר בולז עשה עבודה יפה בשנים האחרונות.

cut2

New member
ברנשטיין - לא!

ברנשטיין הוא המנצח האהוב עלי כשזה נוגע לבטהובן, אבל את מאהלר הוא הורס לי. אבאדו הורס אותו אפילו יותר, לדעתי. הסימפוניות של מאלהר, והשניה יותר מכולן, דורשות המון כוח ומהירות בניצוח, אבל גם שליטה מדוייקת בדינמיקה. ברנשטיין אולי מתאים לקריטריון השני, אבל הוא איננו עוצמתי כמו שולטי או סינופולי. הבעיה עם סינופולי היא שהוא מבין היטב ניצוח כלי (כלומר, על הקבוצה האינסטרומנטלית של התזמורת) אבל לא קולי (כלומר, על המקהלה) וכיוון שהשנייה של מאהלר מכילה פרק קולי עצום (חצי שעה ויותר, תלוי במנצח), שכמעט חצי ממני מבוסס על שירה, זה די הורס את החוויה הגראנדיוזית של הסימפוניה השמיימית הזו. אני הייתי הולך על שולטי. לגבי התשיעית של מאהלר, ג'ון ברבירולי עושה אותה עמוקה ומלאת מחשבה. אני חושב שזה ההוצאה האהובה עלי מכל המדף הקלאסי הקטן שלי. בולז באמת נשמע לי כמו הברקה, אבל אני בקושי מכיר אותו.

ברנשטיין - כן!

ראשית, ברנשטיין הוא אחד המנצחים הגדולים של המאה העשרים. שנית, הוא היה זה שהכניס את מאהלר לתוך הרפרטוארים של התזמורות הגדולות בעולם - לפני ברנשטיין, מאהלר היה מוזנח לגמרי בתחום הביצועים. שלישית, ההקלטות שלו עם הפילהרמונית של ניו-יורק מצוינות. רביעית, אני מכיר ביצועים טובים לא פחות, אבל ברנשטיין היה ונשאר יופי של פרשן. כל זה לא אומר שגם שולטי לא גאון. בליגה הזאת קשה למצוא פספוסים. אגב, לא ממליץ על העשירית. זאת יצירה בלתי-גמורה, בלתי-מעובדת, ודי חלשה ביחס לכל מה שכתב בעבר.

cut2

New member
ברנשטיין - כן?

Here we go: "ראשית, ברנשטיין הוא אחד המנצחים הגדולים של המאה העשרים" כמובן, אני מסכים איתך. "שנית, הוא היה זה שהכניס את מאהלר לתוך הרפרטוארים של התזמורות הגדולות בעולם - לפני ברנשטיין, מאהלר היה מוזנח לגמרי בתחום הביצועים" ואנו אכן חייבים לו על כך, אבל כדי להנות ממאהלר אני לא מוכרח להקשיב דווקא לפרשנות שלו. "שלישית, ההקלטות שלו עם הפילהרמונית של ניו-יורק מצוינות" הן באמת נהדרות, כשזה נוגע לבטהובן, בראהמס ולדעתי גם הבארטוק שלו מעניין - אבל את המאלהר שלו אני לא אוהב. פשוט לא מתאים לו. הרביעית עם ברנשטיין זה באמת נפילה בעיניי. "רביעית, אני מכיר ביצועים טובים לא פחות, אבל ברנשטיין היה ונשאר יופי של פרשן. כל זה לא אומר שגם שולטי לא גאון. בליגה הזאת קשה למצוא פספוסים" שולטי גדול, ברנשטיין גדול, כל אחד בתחומו שלו. "אגב, לא ממליץ על העשירית. זאת יצירה בלתי-גמורה, בלתי-מעובדת, ודי חלשה ביחס לכל מה שכתב בעבר" עוד לא הזדמן לי להאזין לה, אבל אני מניח שיום אחד אעשה זאת (אחרי שבאמת אסיים לשמוע את כל הסימפוניות האחרות שלו, ואת מחזורי השירים).

MajorWinters

New member
נצל"ש: מוזיקה קלאסית../images/Emo19.gif

מישהו מכיר את התזמורת הפילהרמונית של טיבילסי? (הם גרוזינים) קיבלתי שני צ'ייכובסקי שלהם (אגם הברבורים והמפצח, כי אני חדש בעסק ומכיר את המפורסמים בנתיים)... איך הם? וקיבלתי גם את אלבום חג המולד של הRoayl Philharmionic orchesra... הם צריכים להיות טובים... מהשם, דעתכם?

למעלה