עזרה בבקשה,

hadasbaril

New member
עזרה בבקשה,

אני עכשיו מדריכת קיטנה (ב-ה בקבוצה). היום הגיעה שטן קטן לקבוצה. מטרתה על פני אדמות:שאף חד לא יחך בקבוצה. היא שתלטנית וממרידה ואין לה אלוהים - יורדת באכזריות בלי בושה בכלל. עכשיו,מחר נוסעים לירושלים ואני לא יודעת מה לעשות. ילדים נחמדים,אנא עיזרו לי! (נ.ב - עכשיו אני גם פצועה כי לא שנמתי לב לקיום של גרם מדרגות.......אבל כיף לי! נב 2-]פינוק מגניב - שעון מסול

just stav

New member
הדסי!!

מה שלומך? לאן נעלמת לי? איך עד עכשיו עם הקייטנה? אין לי רעיון איך לעזור לך בנתיים.. לאיזה ילדים הקייטנה?
יום טוב לכולם Love סתו

אולי אני אוכל לעזור לך...

הדרכתי כיתות א' בקייטנה בחופש (שזה קצת שונה מכיתות ב-ה אבל אולי זה יוכל לעזור לך), וגם לי הייתה איזה חניכה ממש בעייתית. בהתחלה היה רצתה לעבור קבוצה, כי גם כל החברות שלה היו בקבוצה אחרת או משהו כזה, ולא אפשרו לה אז היא נשארה ועשתה דווקא- והיו כמה מקרים שהיא אפילו הלכה מכות עם עוד כמה בנות מהקבוצה... בסופו של דבר דיברתי איתה הרבה, כמעט כל יום ניסיתי לדבר איתה ולהגיד לה כמה כיף יכול להיות לה אם היא לא תבוא בגישה הזאת. היה ממש קשה עד שהיא באמת הפכה להיות חלק מהקבוצה, אבל עשיתי להם הרבה משחקים לגיבוש ולהיכרות אחד של השני, ובסוף אני חושבת שזה עזר... אני לא יודעת אם יש איזה פתרון מיידי לחניכים כאלה... פשוט צריך לתת להם יותר תשומת לב, ולתת להם להרגיש שהם חשובים (אבל לנסות להרחיק את זה מהחניכים האחרים, כי הם בטח יקנאו...) ואולי זה יעזור... ולגבי נסיעות מחוץ לקייטנה- כשנסענו לסופרלנד וללונה פארק זה קצת נרגע אצל חניכים שהיו יותר בעיתיים, כי הם בכל זאת רצו ליהנות... לדעתי את צריכה להיות עם כל הקבוצה, ולנסות לעשות איתם את כל הדברים ביחד, ככה שהחניכה שלך תהנה יותר, ואולי היא לא תרצה יותר להשתלט. מקווה שעזרתי...

hadasbaril

New member
תודה רבה יעל! ועדכון:)

ככה,יעל,צתודה רבה. אני באמתץ אנסה חלהמשיך לגבש כי היא באמת חדשה, הצטרפה ביום שני. הציעו לי לראות אותה כמנהיגה ולכן להעלות ולהעצים לה סגנים. ככה אני מורידה את מעמדה. אבל אני מפחדת להוציא אותה ליום חוץ בירושלים(יום ספורט) כי היא מחוסרת מרות לחולטין ולא הצלחנו לתפוס את ההורים. להבהרה-אנחו שלושה מדירים על 13 חניכים מתוכם 4 בנים(הבנות גרועות יותר, אבל קבוצה שקטה שיוצרת ולומדת). ז והי קיטנה לשכונות מצוקה בבית שמש וברור לי שזו ילדה שצריכה הכי הרבה עזרה אבל אני מתוסכלת כי אני לא מצליחה. ובקש/ר אלי-נגנב לי הפלאפון אז אני בלי מספרי טלפון מנותקת מהעולם וקשה להשיג אותי אז אימיילם זאת הדרך לתקשר איתי.הכול בסדר אני נהנת פה ויש לי מלא אינטרנט ושורתים וילדים מתוקים.

אז ככה...

לפי מה שראיתי שבדרך כלל עובד בטיולים או במחנות- אם זה יום ספורט, תתני לה איזו משימה למשך היום (ותתני לה הרגשה שאת ממש סומכת עליה). למשל- שתהיה אחראית שכולם ישתו, או שכולם יהיו עם כובעים,...

kedeman

New member
היי הדס!!

אני מצטער שאני לא יכול כל כך לעזור לך... אבל בנושא אחר... בבקשה טלפני אלי!!!!! כמה שיותר מהר אני רוצה לבקש ממך עזרה לתוכנית רדיו שלי לבגרות אז אם את רואה את זה בשבת - טלפני בשבת טלפני בשניה שתראי את ההודעה הזאת!!

THE sky angel

New member
שי היא אמרה שאין לה טלפון אז

סביר להניח שאין לה את המספר. טיפשוני!

hadasbaril

New member
אין לי טלפון!או דרך להתקשר

וגם פחד במה.אי מייל זה טוב!

אני בטח מגיב מאוחר מדי

כי רק חזרתי ממחנה פסח... אבל בכל זאת יש לי קצת נסיון עם חניכים מהסוג הזה, אני מדריך קבוצה במרכז הקליטה במרחביה, קבוצה של עולים חדשים מאתיופיה בגילאים 10 עד 18. רובם לא יותר מחודשיים בארץ ובקושי יודעים עברית, ואנחנו מנסים להכניס אותם למסגרת של התנועה, שזה ממש קשה בגלל שהם בחיים לא פעלו בשום מסגרת קבוצתית. השיטה שיעל הציעה, הפרד ומשול, עובדת מעולה, אבל היא לא חייבת להיות רק לטוב, את יכולה גם לקחת אותה לשיחות אישיות עם קצת טון של נזיפה, ואת תראי שאחרי כמה כאלו היא תוריד את הפרופיל קצת, ואז זה הזמן להתחיל לחזק אותה ולתמוך בה הרבה. לתת לה כח במצב שהיא עכשיו יכול גם לסבך אותך, כי היא יכולה גם לנצל את זה לרעה. בהצלחה

ה טמבל

New member
קיבינימט! זה אני שכתבתי את

ההודעה למעלה, "טרילילי" זה הכנוי של אחותי ושכחתי להחליף...

ה טמבל

New member
לא

אין לי הרבה מה לעשות שם כי אני לא מדריך קבוצה, והמפקדה כבר מפוצצת באנשים אז גם שם אין לי מה לעשות, וגם חזרתי אתמול מחמישה ימים של מחנה ד-ו שהייתי בהם מ"פ מפקדה והמנוחה הזאת עכשיו לא תזיק לי... אבל היום בערב אני בטח יבוא לבקר אותם...

ה טמבל

New member
מצטער שאני מודיע מאוחר

הם בשדמות דבורה, פשוט רק עכשיו חזרתי הביתה ולא היה לי איך לכתוב קודם, מחר הם בכנרת.

גם אני בקרתי אותם :)

ופגשתי מלא אנשים (סורי שלא התקשרתי גל, חזרתי מאוחר) וד"א צ'רטקוף הקטנה, היא בכלל לא קטנה! היא בכלל בכיתה י'! לדעתי את צריכה לשנות את השם ל"צ'רטקוף הקטנה יחסית"

למעלה